ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

תוכי ראש לבן - White-headed Parrot

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
הודעות: 32615
הצטרף: 23 אוקטובר 2007 16:28
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

תוכי ראש לבן - White-headed Parrot

שליחה על ידי eli_lea »

תמונה
תוכי ראש לבן - White-headed Parrot

ידוע גם בשם: ספקל פייס פארוט , תוכי פנים מוכתמות
AKA: Speckle-faced Parrot

תאור:צבע נוצות כללי ירוק,מצח וכתר לבנבן אפור עם ורדרד,אחורי הראש,עורף וצד הצוואר
כחול אפרפר עם בסיס לבן שחור וסגול,אוזן אפור כהה עם מרכז ורוד,לחיים לבנבנים וסנטר עם
חום אפור רצועה ורודה לעבר הגרון מתאחד עם אפור כחול וחום של החזה,בבטן חום ירוק
ואפרפר כל נוצה עם צבע חום בהיר,מתחת לזנב אדום,נוצות ראשיים וכנפיים ירוקים,מתחת לכנף
וצד תחתי של נוצות התעופה ירוק דהוי,נוצות זנב אמצעיות ונוצות הזנב החיצוניות ירוקות עם
טיפים אדמדמים כחולים ובסיס אדום,מקור בצבע שנהב לבנבן,טבעת מסביב לעין בצבע אפור,
קשתית העין חומה,רגלים אפורים.צעירים עם ירוק סוחף בנוצות הראש,סנטר, חזה ובטן ירוקה
אדומה מתחת לזנב נוצות עם ירוק,קשתית העין כהה.

אורך:30 ס"מ.

תפוצה:מערב ונצואלה,מערב אקוואדור,צפון מערב פרו.
from Tachira in temperate zone, western Venezuela in
southwesterly direction across Colombian Andes and western
Ecuador to northwest Peru.

מעון טבעי:אזורים מיוערים,מידי פעם נראים מחפשים באיזורי גידולים.

סטטוס:שכיח באזורים המוזכרים,ירידת אוכלוסיה בהרבה תחומים בגלל בירוא יערות.

הרגלים:בקבוצות קטנות ולהקות של בין 10 ל20 ציפורים ,מפעם לפעם אפילו יותר,נדידה
עונתית,סוער מזג,בדרך כלל נשאר בעץ אחד לתקופה קצרה,שקט רק כאשר אוכל אז קשה
לגלותו בעלווה,נשאר רוב יום בחלקים עליונים של עצים גבוהים,בעיקר זהיר וביישן ,לא נוח
לגישה,לא נראה מעולם בקרקע,תעופה מהירה ורועשת,מתקשר בקול רך הקול קצת דומה לצחוק.

תזונה טבעית:פירות, זרעים, אגוזים, ענבים ופרחים ,תירס ודגן באיזורי גידולים.

ריבוי:לא ידוע.

אופי:תוכי רועש זריז ובינוני, בתחילה מאוד ביישן,לעיתים קרובות לא סובלני כלפי ציפורים
אחרות,נהנה לרחוץ.

תנאי מחייה:כלוב תעופה בגודל של 3X1X2 מטר.

תזונה:פרי וירקות, מיגוון של זרעים מעורבבים,תערובת דוחן,נבטי זרעים באביב וקיץ,ענפים טריים
עם ניצנים ומינראלים.

ריבוי בשבי:לעתים רחוקות מצליח,מתחיל באפריל,תטולה של בין 3 ל4 ביצים,דגירה 26 ימים,
תקופת ניצוי מלא 56 ימים.

תא הטלה:24X 24 X 50 ס"מ.


אין להעתיק או לפרסם מאמר זה ללא רשות המפרסם
שלח תגובה

חזור אל “משפחת נאוטרופיקל Neotropical Parrots and Parrotlets”