ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

תוכי ראש נץ - Hawk-headed Parrot

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
הודעות: 32615
הצטרף: 23 אוקטובר 2007 16:28
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

תוכי ראש נץ - Hawk-headed Parrot

שליחה על ידי eli_lea »

תמונה
תוכי ראש נץ - Hawk-headed Parrot

תאור:צבע נוצות כללי ירוק המצח והכתר לבנבן דהוי,רקות ולחיים חום כהה עם לבנבן
מפוספס,נוצות העורף כמו בחזה ובבטן בצבע אדום כהה עם כחול ,נוצות ראשיים וקצוות שחורים
חומים,נוצות משניים עם שמץ כחלחל חלש ומעט שחור חום צד תחתי של נוצות הזנב ונוצות
התעופה שחורים אפרפרים,נוצות זנב אמצעיות מפוספסותירוק עם כחול,נוצות זנב חיצוניות עם
בסיס אדום חום לכיוון נוצות פנימיות,נוצות זנב קיצוניות ביותר עם כחול סוחף לנוצות
חיצוניות,טבעת מסביב לעין בצבע לבנבן אפור,מקור שחור אפרפר קשתית העין צהובה,רגלים
אפורים.צעירים כמו המבוגרים, אבל עם נוצות יותר דהויות ובמצח צבע קרם,יותר צבע המקור
יותר בהיר לכיוון שנהב,קשתית העין כהה.

אורך:35 ס"מ.

תפוצה:צפון ברזיל, סורינם,דרום גאיאנה וונצואלה לדרום מזרח קולומביה,מזרח אקוואדור
וצפון-מזרח פרו.
north of Amazon from Amapa, Brazil, west across French Guiana,
Surinam, Guyana and southern Venezuela to southeast Colombia,
eastern Ecuador and northeast Peru




תוכי ראש נץ ברזילאי - Brazilian Hawk-headed Parrot

תאור : כמו ה-Hawk-headed אבל מצח וכתר חום אפרפר עם פספוסים לבנבנים,רקות
ולחיים יותר חומות כהות, נוצות הזנב החיצוניות בלי אדום חום בבסיס של הנוצות הפנימיות.

אורך:35 ס"מ.

תפוצה:צפון ברזיל דרום אמזונה וצפון בוליביה.
northern Brazil south of Amazon from northwest Maranhão west to
upper Rio Madeira and its tributaries and south to northern Mato
Grosso and northern Bolivia.

מעון טבעי:יערות ושטחים צחיחים.

סטטוס:שכיח עדיין ברוב האיזורים,ירידה באוכלוסיה עקב פגיעה באיזורי מחייה .

הרגלים:נראה בעיקר בזוגות, קבוצות ולהקות קטנות של עד 20 ציפורים,מעדיף את חופת היער
נוהג להרים את נוצות העורף להרתעה,מחפש מזון בעיקר בחופת העצים,עף דרך ענפי העצים או
פשוט מעל צמרות העצים,במשך התעופה פושטים את נוצות הזנב,רועשים עם אוצר קריאות
גדול.

תזונה טבעית:פירות, במיוחד פירות דקל ( Attalea fagifolia, Astrocarycum
tucumoides, Astrocarycum tucumana ), ענבים, זרעים, פרחים, אגוזים, ניצנים
וירק,לעיתים קרובות מחפש באזורי גידולים גויאבה ופירות נוספים.

ריבוי:מנובמבר לאפריל,מקנן בחורי נקר נטושים בעצים חיים ומתים,בעיקר בגובה של יותר מ10
מטר מפני הקרקע,ציפורים נצפו עפות בסוג של תעופת חיזור,תעופה מהירה כלפי מעלה ואז
גלישה מגובה מסויים עם כנפיים מופשטות

תטולה:בין 2 ל3 ביצים,גודל ביצה 36.0X25.8 מ"מ.

אופי:רועש באופן בינוני עד רועש, עליז ,פעיל,צעירים הופכים בנקל למבוייתים,אך ציפורים
שמובאות מבוגרות יותר הופכות עצבניות ואף נוטות לתלוש נוצות,מרים את נוצות העורף אם
נחרד, נועז ,נהנה לרחוץ, ציפורים מאולפות לעיתים קרובות מנסות להפחיד את המטפל ואף
יתקפו לעיתים במיוחד בעת הריבוי,יש לספק הספקה שוטפת של ענפים טריים מאחר וואוהבים
ללעוס.

תנאי מחייה:כלוב תעופה בגודל של 3X1.5X2 מטר.

תא הטלה: 40X 40 X 60 ס"מ יש להשאיר במשך כל השנה.

תזונה:הרבה פרי ( בננה, אגס, תפוח עץ, ענבים,תפוזים) תערובת זרעים של חריע, שיבולת, זרעי
חפורית, קנבוס, חיטה, דוחן, כוסמת וקצת חמניה,גם נבטים,תירס חצי בשל,ירקות ( גזר, עגבניה,
מלפפון, סלרי )וירק ויטמינים ומינראלים.

ריבוי:מושג לעיתים קרובות,יש להפריד זוג בכלוב תעופה,רגיש להפרעות לפני ובמשך תקופת
הריבוי.

תטולה:בין 2 ל4 ביצים, באופן חריג 6 ביצים, דגירה בין 26 ל28 ימים,תקופת ניצוי מלא 9 שבועות
הצעירים מואכלים בעיקר על ידי הזכר אחרי עזיבת תא ההטלה.

אין להעתיק או לפרסם מאמר זה ללא רשות המפרסם
שלח תגובה

חזור אל “משפחת נאוטרופיקל Neotropical Parrots and Parrotlets”