ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

ארה גרין ווינגד - Green-winged Macaw

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
הודעות: 32617
הצטרף: 23 אוקטובר 2007 16:28
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

ארה גרין ווינגד - Green-winged Macaw

שליחה על ידי eli_lea »

[CENTER]תמונה[/CENTER]


ארה גרין ווינגד - Green-winged Macaw

ידוע גם בשם: ארה ירוק כנף , ארה אדום וירוק
AKA: Red and Green Macaw

תאור:צבע נוצות כללי אדום,רקות חשופים בצבע לבן לחיים עם קוי נוצה אדומים,זכר מפעם לפעם עם
ירקרק נמשך לנוצות בעורף ולכנף אמצעית,נוצות פנימיים משניים נוצות ירוקים נוצות כנף ראשיים
וחיצוניים כחולים,קצוות כחול כהה,במורד הגב,אחוריים,מעל ומתחת לזנב כחול,זנב מפוספס אדום כההעם
מעט כחול, זנב וצד תחתון של הכנף אדום כהה, צבע מקור אפור כהה,צעירים עם זנב יותר קצר וקשתית
העין חומה.

אורך:90 ס"מ.

תפוצה:מזרח פנמה וצפון מערב קולומביה,מזרח של אנדאס מקולומביה מזרחית וונצואלה דרום לעבר
אקוואדור, פרו, גאיאנה, סורינם וגיאנה צרפתית לפרובינציות ברזילאיות של פאראנה ומאטו גרוסו, צפוניים
ובוליביה מזרחית, פרגואי ופרובינציה ארגנטינאית של פורמוסה.
eastern Panama and northwest Colombia; east of Andes from eastern
Colombia and Venezuela south across Ecuador, Peru, Guyana, Surinam
and French Guiana to Brazilian provinces of Parana and Mato Grosso,
northern and eastern Bolivia, Paraguay and Argentinian province of
Formosa.

מעון טבעי:יערות באזורים טרופים.

סטטוס:שכיח באזורים עם יערות גדולים,אך פחות מארה צהוב כחול ,נעלם מחלקים נרחבים של תחום
התפוצה עקב הרס של המעון הטבעי לכידה למיסחר וצייד.

הרגלים: בדרך כלל נראה בזוג, קבוצות משפחה או להקות של 6 ל12 ציפורים,ביישנים,רוב שעות הצהרים
החמות נחים בין ענפים או בדקלים מהם הם אוכלים פירות דקל,מחפשים מזון על הארץ,תוך כדי זהירות.

תזונה טבעית:בעיקר פירות דקל שונים כולל את אכרוכומיה לאסיופאטה, אסטריוכאריאם טאכאמה,
אטאלאה פאלאראטה, אכרוכומיה אכאלאיטה,סיאגראס כומוסה, אטאלאה פאניפארה,בנוסף פירות בוסרים
בשלים ( תאנים ), אגוזים, ענבים וירק,יכול לפצח אגוזים קשים מאוד עם מקורו החזק.

ריבוי:בין נובמבר למאי,מקנן בעצים חיים ומתים ודקלים,מפעם לפעם משתמש בחורים בצוקי אבן סיד
התרבות נמוכה מאחר ולא מתרבים כל שנה והרבה קנים עם ביצים או גוזלים נופלים טרף,שטפונות או
מחלות,בדרך כלל תטולה של בין 1 ל3 ביצים, דגירה 26 ל28 ימים,תקופת ניצוי מלא בין 90 ל100 ימים,
גודל ביצה 50.0X35.4 מ"מ.

אופי:לפעמים צפור רועשת מאוד, אבל קצת יותר שקטה ויותר זהירה בהתנהגות מארות גדולות אחרות,
סקרנית, מהר מתבייתת,לועסת ענפים קשים מאוד ולפעמים גורמת להרס,עלולה לקרוע אפילו רישות חזק
מאוד,לספק הספקה שוטפת של ענפים עבים ועץ,נועז וחסון בתקופת הרבייה,יכול להיות מוחזק בעונה עם
סוגי ארות אחרים אפילו עם תוכים יותר קטנים ותוכונים,מתרחץ לעתים קרובות בקיץ או נהנה להיות
מרוסס, הרבה ציפורים יהנו ללכת על פני האדמה על חצץ ולעיתים קרובות לוקחים ולועסים.אוכל גרעיני
דקל שמוצא בגללי בקר ולכן הם יותר רכים.

תנאי מחייה:כלוב תעופה בגודל 10x 3 x 2.5 מטר,בניית מתכת עם רישות חזק מאוד חובה.

תזונה:פירות וירקות ( אגס,תפוזים, תפוח עץ, שזיף, בננה, מלפפון,תירס חצי בשל, גזר, אגוזים,בוטנים,
תערובת זרעים של חמניה, חריע, קנבוס, חיטה, שיבולת, זרעי חפורית ודוחנים שונים נבטים בקיץ,ויטמינים (
D וB ) ומינראלים.

ריבוי בשבי: לעיתים קרובות מצליח,מתחילים באפריל,אגרסיבים בעונה ועלולים לתקוף את המטפל, תטולה
בין 1 ל3 ביצים,לעיתים קרובות לא כל ביצים פוריות,דגירה 25 ל27 ימים,תקופת ניצוי 12 שבועות,בדיקת
תא ההטלה נעשה רק כאשר המבוגרים לא בתא מאחר ועלולים לשבור את הביצים ולחבל בגוזלים.

תא הטלה:תא עבה מעץ קשה 55x 70 x 100 ס"מ עם חור כניסה 22 ס"מ.

אין להעתיק או לפרסם מאמר זה ללא רשות המפרסם




שלח תגובה

חזור אל “משפחת הארות Macaws”