ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

ארה סקרלט - Scarlet Macaw

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
הודעות: 32615
הצטרף: 23 אוקטובר 2007 16:28
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

ארה סקרלט - Scarlet Macaw

שליחה על ידי eli_lea »

[CENTER]תמונה [/CENTER]

ארה סקרלט - Scarlet Macaw

ידוע גם בשם: ארה אדום , ארה אדום וצהוב , ארה רד אנד יילו
AKA: Red and Yellow Macaw

תאור:
צבע נוצות כללי אדום בוהק,רקות חשופים בצבע לבן לחיים כמעט בלי נוצה אדומה,כמה ציפורים עם
צהבהב בגב ובראש ,אמצע הכנף צהובה עם מעט ירוק,נוצות חיצוניות בכנף כחול,במורד הגב ומתחת לזנב
כחול לבנבן,זנב מפוספס אדום עם מעט כחול דהוי,צד תחתון של הזנב והכנפיים אדום,צידי המקור
אפרפרים,מקור בצבע שנהב דהוי,קשתית העין צהבהב בהיר, רגלים אפורים כהים.צעירים עם זנב יותר קצר
קשתית העין חום.

אורך:85 ס"מ.

תפוצה:מזרח פנמה צפון לעבר מרכז אמריקה לדרום טאמאאליפאס וואקסאכה, מקסיקו ומצפון-מזרח
קולומביה בעמק של מאגדאלאנה מזרח של אנדאס בקולומביה מזרחית, ונצואלה, גאיאנה, סורינם, גיאנה
צרפתית ודרום לעבר אקוואדור, פרו, ברזיל למאטו מדינה של גרוסו וסנטה קרוז בבוליביה.
eastern Panama north across Central America to south Tamaulipas and
Oaxaca, Mexico and from northeast Columbia in Magdalena Valley east
of Andes in eastern Columbia, Venezuela, Guyana, Surinam, French
Guiana and south across Ecuador, Peru, Brazil to Mato Grosso State and
Santa Cruz in Bolivia.

מעון טבעי:יער הגשם, שטחים מיוערים פתוחים וסאואנאה עם עצים באזורים טרופים במרכז אמריקה גם
בעמקים יבשים באיזורי גידולים עם יערות.

סטטוס:שכיח באזורים עם יערות גדולים, אבל עדיין לא כל כך שכיח כמו הארה הצהוב הכחולנעלם מהרבה
של אזורים של מרכז אמריקה בעיקר בשל הפסד מעון טבעי,לכידה למיסחר וצייד.

הרגלים:דרך כלל נראה בקבוצות של 8 ל30 צפרים,לעיתים פחות קרובות בזוגות, משפחות או קבוצות יותר
קטנות,ביישן,עף ומתקשר בקול רם,בעיקר נראה כשעף או על ענפים קיצוניים ביותר של עצים או
דקלים,שם מאוד בולט,רוב הזמן מחפשים מזון בקרקע,תוך גילוי זהירות.

תזונה טבעית : מיגוון של פירות בוסרים בשלים מאנגו,אגוזים,אגוזי ברזיל ואגוזי דקל שונים,זרעים, ענבים,
פרחים וירק מהעצים,חרקים וזחלים שלהם.

ריבוי:בדרום אמריקה ופנמה בין אוקטובר למרץ,באמריקה המרכזית מפברואר למאי,מקנן בעצים חיים
ומתים ודקלים משתמשים באותו קן מידיי שנה,לא כל הזוגות מתרבים מידיי שנה, התרבות נמוכה הרבה
ביצים וציפורים צעירות נופלות טרף,שטפונות, מחלה או גזילת גוזלים מקינהם,תטולה של 1-2ביצים ,דגירה
26 ל28 ימים,תקופת ניצוי מלא בין 90 ל100 ימים,צעירים נשארים עם ההורים לזמן מה אחרי עזיבת הקן
גודל ביצה 47.0X33.9 מ"מ.

אופי:זריז ולעיתים קרובות ארה רועשת,במהירה מתביית, סקרן,לספק ענפים עבים וגדמי עץ, נועזים וחסונים
בעת תקופת הריבוי,יכול להיות מוחזק עם ארות נוספות וגם עם תוכים יותר קטנים,נהנה להתרחץ בקיץ.

תנאי מחייה:כלוב תעופה בגודל 8x 3 x 2.5 מטר,בניית מתכת עם רישות חזק מאוד חובה.

תא הטלה:תא מעץ קשה עם קירות עבים 60X 70 X 100 ס"מ,חור כניסה 22 ס"מ.

תזונה בשבי: פירות וירקות ( אגס,תפוזים, תפוח עץ, שזיף, בננה, מלפפון,תירס חצי בשל, גזר,
אגוזים,בוטנים, תערובת זרעים של חמניה, חריע, קנבוס, חיטה, שיבולת, זרעי חפורית ודוחנים שונים נבטים
בקיץ,ויטמינים ( D וB ) ומינראלים,חלבון בעל חיים כמו שרימפס מיובש ועצמות עם שאריות של בשר
מבושל עדיין עליהם,לחם לבן דייסה ועוגייה.

ריבוי בשבי:באופן קבוע מצליח ולא קשה מתחילים באפריל,נעשה תוקפני ויתקוף מטפל בעת הריבוי ,

תטולה:בין 1 ל3 ביצים,לעיתים קרובות כמה ביצים לא פוריות, דגירה בין 25 ל27 ימים,תקופת ניצוי מלא 12
שבועות,בדיקת תא ההטלה רק כאשר הארות מחוצה לו,עלולים לשבור את הביצים ולפגוע בגוזלים.

אין להעתיק או לפרסם מאמר זה ללא רשות המפרסם
שלח תגובה

חזור אל “משפחת הארות Macaws”