ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

ארה בלו אנד יילו - Blue and Yellow Macaw

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
הודעות: 32615
הצטרף: 23 אוקטובר 2007 16:28
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

ארה בלו אנד יילו - Blue and Yellow Macaw

שליחה על ידי eli_lea »

[CENTER]תמונה [/CENTER]


ארה בלו אנד יילו - Blue and Yellow Macaw

ידוע גם בשם: ארה כחול וצהוב , ארה בלו אנד גולד , ארה כחול וזהב
AKA: Blue and Gold Macaw

תאור:צבע נוצות כללי כחול מצח ירוק,רקות חסופים בצבע לבנבן ובאיזור הלחי חוצים עם כמה קוי נוצה
שחורים מצטרפים ביחד לאיזור הגרון שבצבע שחור,אוזן, צדדים של גרון, חזה עליון, בטן, מתחת לזנב
ומתחת לכנף צהוב כתום,זנב מפוספס כחול,צד תחתון צהוב זית,מקור אפרפר,קשתית העין צהבהב
לבנבן,רגלים אפור כהה.צעירים עם זנב יותר קצר וקשתית העין חומה כהה.

אורך:86 ס"מ.

תפוצה:מזרח פנמה דרום לעבר צפון מערב קולומביה בעמק של מאגדאלאנה ומזרח של אנדאס מקולומביה
מזרחית וונצואלה דרך אקוואדור ופרו וגם גאיאנה, סורינם,גיאנה צרפתית, טרינידד וברזיל לבוליביה, פגואי
וצפון ארגנטינה.
eastern Panama south across northwest Colombia in Magdalena valley
and east of Andes from eastern Colombia and Venezuela through Ecuador
and Peru as well as Guyana, Surinam, French Guiana, Trinidad and Brazil
to Bolivia, Paraguay and northern Argentina.

מעון טבעי : יער גשם, ירק צפוף משני וגבוה, שטח מיוער פתוח וגם אדמת ביצות וסאואנאה עם דקלים
ועצים אחרים.

סטטוס:בדרך כלל רוב סוגי הארות הגדולים שכיחים באזורים אלו עם מעון טבעי מקורי,נעלם באזורים
מסויימים במיוחד בברזיל, ונצואלה וקולומביה,הסיבות פגיעה במעון טבעי,לכידה,מיסחר וצייד.

הרגלים:בדרך כלל בזוג, קבוצות משפחה קטנות או להקות של עד 20 צפרים,התכנסויות של כמה מאות
בעצי האכלה,נראים במיוחד במשך הבוקר וערב בדרכם לעצים,ניתן לזהות בוודאות זוגות בתוך להקות,
מאוד זהירים,מחכה עד אשר בטוחים שאין טורף בקרבת מקום,מאוד קשה לגלותם בעלווה של העצים
הגבוהים שם נמצאים בשקט,נוכחותם מתגלה לעיתים קרובות על ידי נפילת המזון,ביישן,תעופה מאוד
מהירה וישירה, לעיתים קרובות רק מעט מטרים מעל צמרות עצים.

תזונה טבעית:מיגוון של פירות בוסרים ובשלים, מאנגו,אגוזים,זרעי דקל שונים, זרעים,ענבים, פרחים וירק
מהעצים,קרוב לוודאי גם חרקים וזחליהם,כמעט כל בוקר וערב לבוקר וערב עף לאכול מינראלים, כנראה
לנטרל רעלים של פירות בוסר.

ריבוי:בפנמה ודרום אמריקה צפונית בין פברואר ויוני,בחלקים דרומיים בין אוגוסט לדצמבר,מקנן בגזעי דקל
מת ועצי לאיואד רחבים,באופן קבוע משתמש באותו קן,התרבות נמוכה ,הערכה היא שאין הצלחה גדולה,
בגלל טורפים, מי שטפונות, מחלות ולקיחת גוזלים מהקן.

תטולה:מטילים בין אחד לשלוש ביצים, בדרך כלל שתיים,דגירה 26 ל28 ימים,תקופת ניצוי מלא בין 90
ל100 ימים,צעירים נשארים עם ההורים זמן מה אחרי עזיבת הקן,גודל ביצה 46.4X35.9 מ"מ.

אופי:זריז ולפעמים תוכי רועש, במיוחד לפנות בוקר ומאוחר אחר הצהריים,מהר נעשה מבויית,סקרן,לועס
ענפים קשים,לספק הספקה שוטפת של ענפים ועץ,נועז,יכול להיות מוחזק עם ארות גדולים אחרים ותוכים
נהנה להתרחץ או להיות מרוסס בקיץ.

תנאי מחייה:כלוב תעופה בגודל 8X3X2 מטר,בנוי ממתכת עם רישות חזק מאוד.

תא הטלה:מעץ קשה ורציני 55X 70 X 100 ס"מ עם חור כניסה 22 ס"מ,צריך להיות מסופק בחורף.

תזונה:פירות שונה וירקות,במיוחד אגס, תפוח עץ, שזיף, בננה, מלפפון, חצי תירס בשל, גזר,כמויות קטנות
של אגוזים, צנוברים, בוטנים תערובת זרעים של חמניה, חריע, קנבוס, חיטה, שיבולת,זרע חפורית ודוחנים
שונים גם נבטים בקיץ ,אוכל יונים מושרה,תוספות מינראלים לחם לבן ,נהנה מדייסה.

ריבוי בשבי:באופן קבוע מצליח ולא קשה,בדרך כלל מתחיל באפריל,די תוקפנים בעונה וגם המטפל יכול
להיות מותקף.

תטולה:בין 1 ל3 ביצים,מפעם לפעם 4 ביצים,לעיתים קרובות לא הכל פורה,דגירה 25 ל27 ימים,תקופת ניצוי
מלא 12 שבועות,צעירים נשארים עם ההורים לזמן מה אחרי עזיבת הקן, למקם את תא ההטלה כך שלא
יהיה צורך להיכנס לתא לבדיקות,מידיי פעם 2 סבבים בשנה .

אין להעתיק או לפרסם מאמר זה ללא רשות המפרסם




שלח תגובה

חזור אל “משפחת הארות Macaws”