ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

ארה מצח ערמוני (ארה סווארה) - Chestnut-fronted Macaw

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
הודעות: 32617
הצטרף: 23 אוקטובר 2007 16:28
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

ארה מצח ערמוני (ארה סווארה) - Chestnut-fronted Macaw

שליחה על ידי eli_lea »

[CENTER]תמונה [/CENTER]


ארה מצח ערמוני - Chestnut-fronted Macaw

ידוע גם בשם: ארה סווארה
AKA: Ara severa

תאור:
צבע כללי ירוק,מצח, נוצות בלחי החשופה, חלקים קידמיים של הלחיים והסנטר אדמדמים חומים
וכהים,כתר עם כחול,כפיפת וקצה הכנף וגם נמוך מתחת לכנף אדום,קצוות נוצות תעופה ראשיים בכחול, זנב
מפוספס חום אדמדם עם בסיס ירוק ומעט כחול,צד תחתון בזנב ונוצות תעופה כתומים אדומים וכהים, עור
בתחום החשוף בלחיים וגם בסביבות העיניים לבנבן,מקור אפרפר קשתית העין כתום,רגלים אפורים עד
אפורים כהים.צעירים עם נוצות יותר דהויות וקשתית העין יותר כהה.

אורך:46 ס"מ, אורך כנף 220, 245 מ"מ.

תפוצה:דרום של ורינוכו בונצואלה,גיאנה הצרפתית וצפון-מזרח ברזיל.
south of Orinoco in Venezuela across Guyana, Surinam and French
Guiana to Maranhao, northeast Brazil.




ארה לאפרסניי - Lafresnaye's Macaw

ידוע גם בשם: ארה מצח ערמוני לאפרסניי
AKA:
Lafresnaye's Chestnut-fronted Macaw

תאור:כמו ה-severa, אבל בממוצע יותר גדול.

אורך:48 ס"מ, אורך כנף 230, 255 מ"מ.

תפוצה:מזרח פנמה ומערב קולומביה לכיוון קולומביה המזרחית,דרום ונצואלה, אקוואדור, פרו מזרחית
לבוליביה צפונית ותחום צפוני של מאטו גרוסו בצפון מערב ברזיל.
from eastern Panama and western Colombia across eastern Colombia,
southern Venezuela, Ecuador, eastern Peru to northern Bolivia and
northern area of Mato Grosso in northwest Brazil.

מעון טבעי:יער בשטח פתוח, שטח מיוער,קצוות של יער גשם, ירק משני ואדמת ביצות עם דקלים.

סטטוס:שכיח בחלק גדול של איזור התפוצה.

הרגלים:בקבוצות קטנות של בין 3 ל15 צפרים,רועש בזריחה,מאוד ביישן,מעדיף חלקים עליונים של העץ
שם נוצותיו מספקות לו הסוואה מצוינת,תעופה מהירהה וישירה מתקשר בצעקות צורמות.

תזונה טבעית:זרעים, פירות ( תאנים, פירות דקל ), עינבים ואגוזים,תירס ודגן באזורי גידולים.

ריבוי:בין ינואר לאפריל מקנן בעיקר בחורי עצים מתים,ענפים ודקלים,לעיתים קרובות בגובה ניכר,גודל ביצה
38.4X30.4 מ"מ.

אופי:רועש בינוני עד רועש,לעיתים קרובות מאוד חרד וביישן,נועז,נהנה להתרחץ.

תנאי מחייה:כלוב תעופה בגודל של 3X2X1 מטר בנוי ממתכת.

תזונה:תערובת זרעים של חמניה, חריע,חיטה, שיבולת, זרעי ציפור שיר ודוחנים שונים,אוכל יונים מושרה,
פרי וירקות גזר, תפוח עץ,תירס חצי בשל,אוכל ירוק ,קרנונית, שן האריה וכו',תוספות של מינראלים ולחם
לבן.

ריבוי בשבי:לעיתים קרובות מצליח,מתחיל במאי,מבוגרים לעיתים קרובות נעשים תוקפנים כלפי המטפל

תטולה:בין 3 ל4 ביצים,בדרך כלל לא כל ביצים פוריות,דגירה 26 ימים,תקופת ניצוי מלא 12 שבועות, גוזלים
עצמאיים לאחר 2 שבועות אחרי עזיבת הקן.

תא הטלה:גדם עץ 25 ס"מ קוטר פנימי ו-50 ס"מ גובה או קופסת קן אלכסונית במידות 25X 35 X 40 ס"מ
עם חור כניסה 12 ס"מ.

אין להעתיק או לפרסם מאמר זה ללא רשות המפרסם




שלח תגובה

חזור אל “משפחת הארות Macaws”