ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

בלו בונט נארת'ה - Naretha Blue bonnet

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
הודעות: 32617
הצטרף: 23 אוקטובר 2007 16:28
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

בלו בונט נארת'ה - Naretha Blue bonnet

שליחה על ידי eli_lea »

תמונה
בלו בונט - Blue bonnet

ידוע גם בשם: תוכי מצנפת כחולה , תוכי מצנפת כחולה צהוב פתח , יילו וונטד בלו בונט
AKA: Yellow-vented Blue-bonnet

תאור:צבע נוצות כללי חום זית,מצח,רקות ,חזית הכתר, אוזן ואיזור הלחי הקידמית כחול סגול בהיר,איזור האוזן עם צהבהב
דהוי,יתר הראש ומורד הגב זית אפורים,הגרון זית דהוי החזה חום, כל הנוצות רוחצות עם חום לבנבן,מורד החזה, צידי הבטן
ומתחת לזנב צהוב,הבטן וחלקים של הירך אדום כהה, כפף הכנף,נוצות ראשיות,קצה הנוצות החיצוניות ומתחת לכנף כחול
סגול,נוצות הכנף מעט פנימיות כחול,נוצות כנף אמצעיות ומישניות זית,נוצות משניות חיצוניות עם כחול,אחוריים וזנב עליון
בצבע זית,נוצות הזנב ירוקים עם מעט כחול כהים, נוצות זנב חיצוניות כחול כהים עם לבנבן ומעט כחול,צד תחתון של הזנב כחלחל
עם לבן,מקור בצבע שנהב אפור,טבעת עור מסביב לעין אפורה,קשתית העין חום אפור,רגלים חומים אפורים. נקבה כמו הזכר,
אבל אזור הפנים יותר כחול דהוי,איזור האדום בבטן והירכיים בהרבה פחות,מתחת לכנף פס לבן,הראש והמקור קטן יותר
בממוצע.צעירים כמו המבוגרים אבל עם נוצות דהיות יותר,הרבה פחות אדום בבטן ובירכיים,מתחת לכנף ישנו פס,מקבלים נוצות
בוגרים עד 12 חודשים.

אורך:30 ס"מ.

תפוצה:מזרח ודרום אוסטרליה.
eastern South Australia to northwest Victoria as well as southeast Queensland and
western New South Wales, Australia; meets haematorrhous between Barwon and
Castlereagh Rivers and pallescens in Lake Frome area.




בלו בונט רד ונטד - Red-vented Blue bonnet

ידוע גם בשם: תוכי מצנפת כחולה אדום פתח

תאור:כמו ה-Blue bonnet אבל הנוצות בדרך כלל הרבה יותר בהירים.
הנקבה כמו הזכר,ראש ומקור בממוצע יותר קטנים.

אורך:30 ס"מ.

תפוצה:צפון-מזרח ודרום אוסטרליה.
interior of southern Queensland and northern New South Wales; meets haematogaster
between Barwon and Castlereagh Rivers.




בלו בונט פאליד יילו ונטד - Pallid Yellow-vented Blue bonnet

ידוע גם בשם: תוכי מצנפת כחולה פתח צהוב חיוור

תאור:כמו ה-Blue bonnet אבל הנוצות בדרך כלל הרבה יותר בהירים.
הנקבה כמו הזכר,ראש ומקור בממוצע יותר קטנים.

אורך:30 ס"מ.

תפוצה:דרום מזרח ומערב אוסטרליה
northeast South Australia in Lake Eyre Basin and Cooper Creek region, most
southwesterly Queensland and possibly also northwest New South Wales; meets
haematogaster in Lake Frome area.




בלו בונט נארת'ה - Naretha Blue bonnet

תאור:כמו ה-Blue bonnet אבל הנוצות בדרך כלל הרבה יותר בהירים,מצח,רקות ומעל העיניים כחול ירקרק, ללא אדום בבטן
ובירכיים,מתחת לזנב אדום,כפף הכנף כחול ירקרק ,נוצות כנף פחות חיצוניות אדום כתום,אחוריים, זנב עליון ,אמצע הכנף לבנבן
עם צהוב,פספוסים של זית כתום באמצע נוצות הזנב עם מעט כחול,בממוצעת קצת יותר קטן.נקבה כמו הזכר, אבל עם נוצות
יותר דהויות קצת,איזור הפנים יותר כחול דהוי,ראש ומקור בדרך כלל יותר קטנים.צעירים כמו המבוגרים אבל עם נוצות יותר
דהויות קצת,מקבלים נוצות בוגר עד 12 חודשים.

אורך:28 ס"מ.

תפוצה: דרום מזרח ומערב אוסטרליה
southeast West Australia

מעון טבעי:איזורים מיוערים ואיזורים פתוחים יבשים.

סטטוס:שכיח ברוב האיזורים.

הרגלים:בדרך כלל בזוג או קבוצות קטנות,מעדיף שיחים ועצים,באופן קבוע נראים אוכלים בקרקע,בולטים בגלל התנהגותם,אם
נבהלים מתעופפים לעמדה הכי קרובה,הולכים במהירות על גבי הרקע,מוסווים היטב על ידיהנוצות,לא פעילים במידה רבה.
תזונה טבעית:בעיקר זרעי דשא וירק שנמצא בקרקע,בנוסף מפעם לפעם פירות, ענבים, ניצנים, פרחים, נקטאר וקרוב לוודאי גם
חרקים וזחליהם.

ריבוי:העונה מיולי לדצמבר, אבל תלוי בירידת הגשמים באיזור,בעת החיזור הזכר עומד ליד נקבה עם כנפיים מעט שמוטות קדימה
ונוצות הראש מתרוממות לציצה קטנה,הראש זקוף ומלווה בקפיצות תוך השמעת קולות,הזוג מאכיל זה רת זו באופן
הדדי,מקננים בעיקר בחורי עץ חלול של ענפי עצים מתים,לעיתים קרובות בגובה נמוך, אבל בכל זאת די עמוק שניהם שותפים
לחיפוש חור הקן ,מרפדים תחתית הקן עם כפיסי עץ או עץ טחון.

תטולה:בין 4 ל9 ביצים, בדרך כלל 5,רק הנקבה דוגרת,דוגרת בדביקות ואפילו בעת סכנה לא עוזבת את הביצים עד לרגע האחרון,
דגירה 19 ימים,תקופת ניצוי מלא בסביבות 30 ימים,הצעירים נשארים עם הורים לזמן מה אחרי עזיבת הקן,
גודל ביצה 23.1x 18.5 mm .

אופי:
תוכי פעיל ולא ביישן,נועז,עלול לחלות בקלות בתנאים רטובים קרים,מאוד תוקפני ואין לשכנו עם ציפורים אחרות אפילו
מחוץ לעונת הרבייה,נהנה ללעוס מעצי פרי וגם לרחוץ,יורד לאדמה ומחפש בחול תולעים באופן קבוע.

תנאי מחייה:כלוב תעופה בגודל של 4X2X1 מ'.

תא הטלה:15X 15 X 40 ס"מ עם חור כניסה 5 ס"מ קוטר.

תזונה:תערובת זרעי חפורית, דוחן, זרעי עשב, שיבולת, חיטה מעט חמניה פירות וירקות, במיוחד גזר, מלפפון, תפוח עץ, אוכל
חרקים וחמניה נבוטה.

ריבוי בשבי:מושג אבל לא פשוט,יש לשכן זוג לבד מאחר ואינם שקטים ואף תוקפנים ,במיוחד עצבנים ורגישים במשך עונת
הריבוי,מפעם לפעם מתרבים בחורף אבל בדרך כלל ממרץ,תטולה של בין 4 ל6 ביצים,דגירה 19 ימים,הנקבה מואכלת על ידי הזכר
,יוצאת מהקן רק לעשות צרכים,תקופת ניצוי 4 שבועות צעירים עצמאים אחרי 14 יום,נפרדים מההורים 4 שבועות אחרי עזיבת הקן.


אין להעתיק או לפרסם מאמר זה ללא רשות המפרסם

שלח תגובה

חזור אל “משפחת התוכים והפארקיטים האוסטרלים Parrakeets and Parrots of Australia”