למה התכוונת כשכתבת "זה לא יכול להחליף בשר"? מבחינת טעם? או בריאות?
כי נתת קישור שמפרט כמה בשר מזיק..
אגב, כשכתבתי "מאחורי הקלעים" לא התכוונתי להתעללות במובן שאנחנו רגילים לשמוע עליו, כשמדובר בחיות מחמד -
שזה הצקה/אלימות נגד החיה. אלה מקרים בודדים וחמורים, אבל הם לא הבעיה.. הם הרע במיעוטו
מאחורי הקלעים הכוונה ל"תנאי המחייה" (שמתי בספויילר כי התיאור קשה...למי שלא מעוניין לקרוא/לדעת)
זה שיש "סדיסטים" שבועטים או מכים מדי פעם, זה כלום... לעומת מה שבעלי החיים סובלים מבקיעה/לידה ועד מותם
לגבי יכול להחליף או לא - מבחינה בריאותית כמובן שיכול.
רוב המוצרים מהחי לא בריאים וכיום כל ארגון בריאות שמכבד את עצמו ממליץ על טבעונות וצמחונות.
גם עמותות וארגונים לבריאות הלב מזהירים מצריכת בשר ומוצרים מהחי.
הבעיה שלא מפרסמים את זה יותר מדי כי זו תעשייה שמגלגלת מיליארדים בשנה, וכולם מרוויחים מזה
וגם במשך עשורים ארגוני הבריאות המליצו על בשר וחלב כתזונה עיקרית, שעכשיו להודות בטעות זה יהיה אסון... אז עדיף להם לשתוק
פעם ב"פירמידת מזון" הבשר וכל המוצרים מהחי היו בדרגה הראשונה, כלומר עיקר התזונה - למי שזוכר.
כיום מישהו בדק את הפירמידה המפורסמת הזו? כל המזון מהחי נדחק למעלה... דגנים קטניות פירות וירקות במקום הראשון
מבחינת טעם או הרגל, זה כבר כל אחד והיכולת שלו
אני הייתי מכורה לקוטג', ממש התמכרות, וכשהחלטתי על טבעונות לא ידעתי "איך אני אשרוד"...
וביצים הרי זה ארוחת הבוקר היחידה שהכרתי מימיי..
ו... וואלה, שנתיים עברו. לא מרגישה שחסר לי כלום בתזונה, לא מבחינת גיוון ולא מבחינת טעם ועל בריאות אין מה להוסיף