ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

כמה מסוכנים הבזים לבעלי הכנף

פורום בו כולנו מדברים על הכל חופשי.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

כמה מסוכנים הבזים לבעלי הכנף

שליחה על ידי eli_lea »

היום ישבתי במרפסת ותוך כדי יורדת מהעץ לחצר יונת בר צוצלת, הולכת ומסתובבת די קרוב אלי ומחפשת מזון. לאחר מספר דקות ירד לעברה בז ענק ממש , הוא עט עליה וכמעט הצליח לתפוס אותה, מתוך פחד היונה עפה ישר לכיווני עברה אותי ונכנסה בזכוכית של הכניסה. הבז ממש לא פחד ממני ועשה סיבוב מעלי, רק כשקמתי מהכסא הוא התעופף ונעלם, היונה הייתה מוטלת על הריצפה ועדיין נשמה מספר נשימות לפני שמתה. המכה שקיבלה בחלון הרגה אותה כמעט במקום. בסך הכל היא עפה 2-3 מטרים לתוך החלון ולא פיתחה מהירות רצינית אבל זה היה מספיק כדי להרוג אותה.
חשוב מאוד שכשאנו יוצאים עם התוכים להשגיח גם מחתולים אבל לא רק, עובדה היא שהבז ממש לא התרגש מהנוכחות שלי ואם היה מצליח לאחוז ביונה היה מתעופף איתה תוך שניות.
המקרה המצער המחיש לי כמה חשוב שכושר התעופה של התוכים יוגבל ושאין להשאיר חלונות חשופים ללא וילון.תוכי שעף אינו מכיר במחסום זכוכית שלפניו ומכאן שהתנגשות בחלון עלולה לגרום למוות מהיר. אם יש וילונות כדאי לסגור אותם למניעת פגיעה ישירה בחלון אם לתוכי כושר תעופה אפילו מועט.
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

Re: כמה מסוכנים הבזים לבעלי הכנף

שליחה על ידי שירלי87 »

מסכנה..
גם מראות וגם חלונות מאוד מסוכנים לבעלי כנף..
שלח תגובה

חזור אל “דיבורים כמו חול ואין מה לאכול”