ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
ליקוי ירח
מנהל: מפקחים
ליקוי ירח
מישהו רואה?
יש עכשיו ליקוי ירח!
לפני כמה שעות הוא היה ממש אדום וחברה שלי צילמה תראו:
פרטים למי שרוצה להישאר בעניינים:
20:24:34 מגע ראשון צל חלקי: הירח נכנס לצל החלקי של כדור הארץ. בשלב זה קשה להבחין בירידה כלשהי באורו של הירח, כיוון שחלק מקרני השמש עדיין מגיע אליו ואט אט נראה הצללה קלה בצד מזרח ככל שהירח יתקרב לחרוט הצל המלא.
21:22:56 מגע ראשון צל מלא: הירח נכנס לצל המלא של כדור הארץ. בנקודה זו נראה כבר צל מתפשט על הירח מצד מזרח.
22:22:30 תחילת הליקוי המלא. בשלב זה כל פני הירח מוצלות. יש לזכור כי בשלב זה, חלק מקרני השמש, האדומות בעיקר, נשברות מבעד לאטמוספירה ומגיעות לירח ו"צובעות" אותו בצבע אדום.
23:12:37 שיא הליקוי המלא. הירח בשיא הליקוי. בשלב זה פניו יהיו במצבם הכהה ביותר במשך כול מהלך הליקוי.
00:02:42 סוף הליקוי המלא. הירח מתחיל לצאת מצילו של כדור הארץ. נקודת אור ראשונה תראה בצדו המזרחי.
01:02:15 יציאה מאזור הצל המלא. הירח נכנס לאזור הצל החלקי. עדיין יהיה אפשר להבחין בהצללה בכיוון מערב.
02:00:45 סוף הליקוי.
יש עכשיו ליקוי ירח!
לפני כמה שעות הוא היה ממש אדום וחברה שלי צילמה תראו:
פרטים למי שרוצה להישאר בעניינים:
20:24:34 מגע ראשון צל חלקי: הירח נכנס לצל החלקי של כדור הארץ. בשלב זה קשה להבחין בירידה כלשהי באורו של הירח, כיוון שחלק מקרני השמש עדיין מגיע אליו ואט אט נראה הצללה קלה בצד מזרח ככל שהירח יתקרב לחרוט הצל המלא.
21:22:56 מגע ראשון צל מלא: הירח נכנס לצל המלא של כדור הארץ. בנקודה זו נראה כבר צל מתפשט על הירח מצד מזרח.
22:22:30 תחילת הליקוי המלא. בשלב זה כל פני הירח מוצלות. יש לזכור כי בשלב זה, חלק מקרני השמש, האדומות בעיקר, נשברות מבעד לאטמוספירה ומגיעות לירח ו"צובעות" אותו בצבע אדום.
23:12:37 שיא הליקוי המלא. הירח בשיא הליקוי. בשלב זה פניו יהיו במצבם הכהה ביותר במשך כול מהלך הליקוי.
00:02:42 סוף הליקוי המלא. הירח מתחיל לצאת מצילו של כדור הארץ. נקודת אור ראשונה תראה בצדו המזרחי.
01:02:15 יציאה מאזור הצל המלא. הירח נכנס לאזור הצל החלקי. עדיין יהיה אפשר להבחין בהצללה בכיוון מערב.
02:00:45 סוף הליקוי.

Music it's my all life
~*Don't worry be happy*~
Re: ליקוי ירח
ראיתי את הליקוי עכשיו בחוץ.
זה ממש יפה!
זה ממש יפה!
אריאל מאיר תורג'מן
נחמד להיות חשוב אבל חשוב יותר להיות נחמד
ראיתי אותו עכשיו, מכוסה כולו. פשוט מדהים 
בכיף שירלי 
וכן עכשיו הוא מכוסה אני לא מוצאת אותו בכלל.. חח
וכן עכשיו הוא מכוסה אני לא מוצאת אותו בכלל.. חח

Music it's my all life
~*Don't worry be happy*~
אני רואה אותו עכשיו בצורת חצי בננה רגילה לגמרי וקצת הילה כתומה מסביב .
עריכה:
תמונה מעכשיו . (קרדיט לחברה שלי על הצילום
)
עריכה:
תמונה מעכשיו . (קרדיט לחברה שלי על הצילום

Music it's my all life
~*Don't worry be happy*~