ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

פוסט פרודקשן/ אנימציה ומדיה דיגיטלית

פורום בו כולנו מדברים על הכל חופשי.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

פוסט פרודקשן/ אנימציה ומדיה דיגיטלית

שליחה על ידי שירלי87 »

מישהו פה למד/לומד מכיר מישהו שלמד/לומד?
ואם כן, יש המלצה על מקום לימודים?
סמל אישי של משתמש
uzibu
ניצוי מלא
ניצוי מלא
אזור מכירה: מרכז
שם פרטי:: עוזי
איש קשר:

Re: פוסט פרודקשן/ אנימציה ומדיה דיגיטלית

שליחה על ידי uzibu »

לצערי הקורסים פה בארץ מורכבים בצורה כזו שהם שונים בהבנה בדרך ובצורך ללימודים לפי מהות התקפיד
ומתבססים על לא יותר על שילובים שונים אשר יפנו לקהל רחב ככל שניתן. לכן אני יודע שאם תבררי על
לימודים לפוסט פרודקשן תגלי עולם שלם של אפשרויות שבחלקם אפילו לא יהיה קשר מוחלט.

מה הידע הכללי שלך בנושא?
מה גישת הלימוד, האם מתחיל ונגמר ב-Adobe After Effects?
או אולי שילוב של תלת לתעשיית הקולנוע הכולל MAYA?

יש מכלול של אפשרויות, בחו"ל עושים הפרדה על טקסטורות, תאורה \ הצללה, מודליסט, אפקטס.
כאן בארץ זה יותר "שוק" כפי שציינתי.
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע.
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

האמת שאלתי חברים שעוסקים בעיצוב\אומנות, וקיבלתי המלצות על 2 מוסדות (ת"א וחיפה)

על שניהם קיבלתי חוות דעת שונות ומנוגדות, וכשקראתי באתרים שלהם שמתי לב שאחד מלמד יותר דברים טכניים, כל האופציות ודרכי עבדוה, והלימודים שם אינטנסיביים
והשני יותר בקטע של "לפתח את הצד האומנותי שבך", ולא ממש מלמדים את כל האופציות לעשות דברים... כאילו, "תנסה ותתמודד", וגם יש שם "שנת תואר" בחו"ל, שבהתחלה חשבתי שזה מעניין, אחר כך נשמע לי מונפץ קצת..

שניהם מלמדים ADOBE ו-MAYA

לצערי השני זה מה שקרוב יותר לבית, וממש לא קורץ לי לגור בת"א, אבל חשבתי אולי יש עוד מקום שפיספסתי.

הידע הכללי שלי בנושא,
אין לי ניסיון מקצועי, הגברתי עיצוב גרפי, צילום ותקשורת, ולא עבדתי עם אף אחת מהתוכנות המוזכרות (עד שהתחלתי לברר בנושא לא ידעתי על קיומן בכלל)
בבית בתור תחביב התחלתי עם הווינדוז מובי מייקר (כן כן) וסוני ווגאס פרו (אחלה תוכנה אגב)

אז אני נמשכת יותר לתחום עריכת סרטים ותלת מימד (לקולנוע או כל דבר אחר).. (ואם זה משנה יש לי קצת יכולת ציור, אמרו לי שזה יכול לעזור באנימציות)

תודה על התשובה אגב תמונה
סמל אישי של משתמש
uzibu
ניצוי מלא
ניצוי מלא
אזור מכירה: מרכז
שם פרטי:: עוזי
איש קשר:

שליחה על ידי uzibu »

לא תמצאי בארץ לימודים שהם קל"ב.

לדעתי לא ניתן בכלל למצוא בארץ לימודים שהם באמת יכולים לדחוף קדימה את אלה לפחות שהם עם החלום ולא עם הנסיון המתקדם.
אני יודע שלפני כמה חודשים שבדקתי מכללת סלע היו היחידים שנותנים הסמכה של Autodesk לדעתי הם עד עכשיו בלעדיים.
למרות שתעשייה הזו רק תיק עבודות מדבר אליהם, לא הייתי במינימום מוותר על תעודה של Autodesk.

בכל מקרה, את צריכה מסלול אם אין לך רקע, כי גם AF חשוב מאוד אבל גם Photoshop חשוב מאוד ולא חסר תוכנות וכלים
שאת צריכה שיהיה לך ידע מתקדם \ מקצועי בהם.

אגב, שתדעי שהישראלים מובילים בתחום, עד לא מזמן לא ממש שמענו על כך כי כל מי שהצליח עף לחו"ל אבל היום יש
תותחים בארץ, אפילו הגיעו לעשות אצלנו סרט אנימציה. כמו כן יש את טל שוורצמן הכריש:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3751901,00.html

ציור בהחלט יכול לעזור, נסיון על וואקום יתרון ענק.

לסיכום: אם את רוצה לקחת את הנושא צעד קדימה תלמדי בחו"ל כמה וכמה רמות מעל.
אם את רוצה ללמוד בארץ אני ממליץ על סלע (יש גם את פא"י ו-IAC ש"נחשבות"), אף אחד מהם לא יעשה אותך מיומנת,
הם יתנו לך את הכלים וההבנה והשאר תלוי בך (המון המון תרגול). שעות מידול, ריגינג וכו' ישפרו אותך מעבודה לעבודה
אין משהו אחר מעבר לזה וליצירתיות שלך.

בנתיים אני כן ממליץ לך לפתוח פוטושופ, מאיה, AF ואם אין לך לרכוש וואקום ולהתחיל להתנסות, לרכוש כלים והבנה
עם התוכנות. זה ימקד אותך מהר מאוד לאיזה תחום את ממש אוהבת בכל בתעשייה הזו והנסיון יאפשר לך להתקדם
מהר מאוד.

אם את צריכה עזרה \ הכוונה עם PT,AF,MAYA, או כל תוכנה אחרת אשמח לעזור.
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע.
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

פשש.. טל תותח

אני אברר עכשיו על סלע, ללמוד בחו"ל לא אפשרי לי כרגע

תודה רבה על התשובה המפורטת תמונה
שלח תגובה