ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

אהלן חברים- דיון על אופנועים

פורום בו כולנו מדברים על הכל חופשי.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
Ben
פוקח עיניים
פוקח עיניים
שם פרטי:: בן

אהלן חברים- דיון על אופנועים

שליחה על ידי Ben »

2898 כתב:חחחחח בן אחלה אפרילה במובן ש 125 מספק אותך
תרשה לי להתקיל אותך חעחע לא באמת אני בטוח שאתה יודע את זה
במנוע שתי פעימות כמו של האפרילה האגזוז הוא אגזוז לחץ שמתאים למנוע 2 פעימות להבדיל ממנוע 4 פעימות שצריך דוד זרימה חופשית כאשר אגזוז לחץ לא יכול להתלבש על ארבעה פעימות משום שבזמן היניקה והפליטה אגזוז הלחץ לא משחרר את כל הגזים ובכך על ידי החזרת הגזים למנוע 4 הפעימות המנוע יכול להיסדק מרוב לחץ וגם להיתפוצץ התשובה בלבן אבל לא לקרוא אותה

רק שתדע באופנועים אלו תוך כמה שניות אני יכול לבטל לך את ההגבלה על ידי חיתוך הכבל הוורוד של הcdi או באופנועים אחרים נדמה לי יפנים פשוט מחליף אגזוז

אני יודע שבין היתר כדי לשחרר את הגבלה צריך לקדוח בcdi (האופנוע לא מוגבל רק בcdi וזה ממש לא לוקח כמה שניות)
אבל מה שהקידוח עצמו עושה לא ידעתי, אולי אתה מתבלבל ומדובר בדגם מסויים ולאו דווקא בדו"פ ככלל .
פחות או יותר אני יודע את כל הרעיון של אגזוז זרימה חופשית ואגזוז לחץ, אם יש משהו שהפתיעה אותי זה איך עובדים מגדשים. ממליץ בחום.

אני משער שאת הידע בתחום המנועים הבאתה מן עולם הטרקטרונים ככה שאני לא בטוח שאתה תדע לענות (מקסימום Google)
אבל שמתי לב שמנועי V-twin אין הספק מרקיעה שחקים, העובדה שמנוע 1200 סמ"ק מפיק 170 כ"ס (להלן דוקאטי) נראה לי מביש.
ייתכן שפשוט יש להם יחס-משקל גבוה ?

1715 כתב:חחחח בן אני חייב להגיד ש125 לא הכי הרבה. זה יעני הכי בסיסי שאפשר מבחינת רשיון בגיל 16-18.
אחריי זה שתגיע ל21 תפרגן לנו באיזה 1000 סמ"ק. אולי HONDA CBR? או R1??
ומתישהו אני יקח סיבוב.... לתמיד חחחחחח
עד כמה שידוע לי 2 פעימות לא חוקי נכון??או שזה רק במוטוקרוס?

אאה וחלומנו משותף... אופנוע כביש\ספורט עם סמקים מטורפים שלא חוקיים בארץ..

חלק מאופנועי ה2 פעימות לא חוקיים בגלל שהם לא עומדים בתקני זיהום אוויר אבל כל מה שבארץ (חוץ ממוטוקרוס) חוקי .
לגבי הRS, יש לו כ"ס כמו אופנוע A1 ככה שקצת כבוד וחוץ מי זה צריך משהו להתחיל לנסוע עליו, אי אפשר ישר לקפוץ על 1198 לא ?
ורק שתדע הרבה אנשים אומרים שהRS הוא לא למתחילים ,
בקיצור אל תלכלך סתם תמונה
תמונה
סמל אישי של משתמש
koko7040
פוקח עיניים
פוקח עיניים
שם פרטי:: אדיר

Re: אהלן חברים

שליחה על ידי koko7040 »

2319 כתב:
במנוע שתי פעימות כמו של האפרילה האגזוז הוא אגזוז לחץ שמתאים למנוע 2 פעימות להבדיל ממנוע 4 פעימות שצריך דוד זרימה חופשית כאשר אגזוז לחץ לא יכול להתלבש על ארבעה פעימות משום שבזמן היניקה והפליטה אגזוז הלחץ לא משחרר את כל הגזים ובכך על ידי החזרת הגזים למנוע 4 הפעימות המנוע יכול להיסדק מרוב לחץ וגם להיתפוצץ התשובה בלבן אבל לא לקרוא אותה

רק שתדע באופנועים אלו תוך כמה שניות אני יכול לבטל לך את ההגבלה על ידי חיתוך הכבל הוורוד של הcdi או באופנועים אחרים נדמה לי יפנים פשוט מחליף אגזוז

אני יודע שבין היתר כדי לשחרר את הגבלה צריך לקדוח בcdi (האופנוע לא מוגבל רק בcdi וזה ממש לא לוקח כמה שניות) ל cdi ישנם כמה חוטי חשמל האחד מבינהם הוא אחראי ההגבלה החוט המדובר הוא בצבע ורוד יש יצרנים שנותנים אותו בצבע שחור אם פס צבוע אותו אתה פשוט חותך בעזרת קטר והנה אין הגבלה אך יש יצרניות שההגבלה לא שם וחיתוך ממש לא יעזור לגבי קידוח לא שמעתי מעולם
אבל מה שהקידוח עצמו עושה לא ידעתי, אולי אתה מתבלבל ומדובר בדגם מסויים ולאו דווקא בדו"פ ככלל . אני מדבר על ההגבלות שעושים בארץ ובכל מקרה ליצרן לא אכפת בכמה סל"ד או כ"ס המנוע שלו יתן העיקר שלא ינזק ובכך יש לו את המנתק
פחות או יותר אני יודע את כל הרעיון של אגזוז זרימה חופשית ואגזוז לחץ, אם יש משהו שהפתיעה אותי זה איך עובדים מגדשים. ממליץ בחום. מגדש טורבו עובד כמעט על אותו עיקרו של מנוע סילון דחף של אוויר אבל פה מדובר על צילינדר שהזרמת האוויר אליה פשוט מכפילה את עצמה

אני משער שאת הידע בתחום המנועים הבאתה מן עולם הטרקטרונים ככה שאני לא בטוח שאתה תדע לענות (מקסימום Google)
אבל שמתי לב שמנועי V-twin אין הספק מרקיעה שחקים, העובדה שמנוע 1200 סמ"ק מפיק 170 כ"ס (להלן דוקאטי) נראה לי מביש.

תראה 170 כוחות סוס זה ממש לא מביש בהתחשב שזה מנוע 1200 אם צילינרים אנכיים ההספק הוא יפה עכשיו השאלה איך כל הכוח הזה עובר לגלגלים אם רצועה או שרשרת אתה מסכים איתי שלשני העברת הכוח האלו יש נקודת שבירה והמהנדסים פשוט הגבילו את המנוע זה לדעתי ההסבר אם בידך ההסבר אני לא התנגד להרחיב את הידע
וידוע מאוד שלאופנועי כביש יש יחס משקל מאוד גבוה שלפעמים עוזרת ולפעמים לא

ותמיד תזכור שלא חשוב הרכב העיקר הנהג הוא שקובע תמונה

ותמיד תזכור שאין כזה דבר מדבקות לחץ לאופנועים חחח שאלו אותי על זה ונקרעתי תמונה

לאה אני מצטער שגלשנו לך על האשכול אם יהיה בקשות נפתח אשכול חדש כדי לא להפריע לסדר האשכול
חג שמח וכשר לכולם
תמונה
מסתגר לבד ורק בוכה...
אני סובל אך לא מראה...
לא יכול עוד בדמעות להלחם...
אלוקים כבר לא יודע מה יהיה...
סמל אישי של משתמש
עידו
פלומה
פלומה
שם פרטי:: עידו

שליחה על ידי עידו »

חחח בן לא מזלזל... 125 זה טוב ביותרר... אני מת לאופנוע אבל כרגיל אמא לא מרשה ואבא כן ומה שאמא אומרת אנחנו עושים חחחחח
ואתמול בדיוק דיברתי על זה עם אח שלי.. שעם למשל עושים בגיל 21 אי אפשר ישר לעשות שיון ל1000 סמ"ק כי צריך איזשהי התרגלות וניסיון עם ועל האופנוע..
חח מתי שאתה קונה תעדכן ושים תמונותתתתת
תמונה
סמל אישי של משתמש
Ben
פוקח עיניים
פוקח עיניים
שם פרטי:: בן

שליחה על ידי Ben »

2898 כתב:
2319 כתב:

אני יודע שבין היתר כדי לשחרר את הגבלה צריך לקדוח בcdi (האופנוע לא מוגבל רק בcdi וזה ממש לא לוקח כמה שניות) ל cdi ישנם כמה חוטי חשמל האחד מבינהם הוא אחראי ההגבלה החוט המדובר הוא בצבע ורוד יש יצרנים שנותנים אותו בצבע שחור אם פס צבוע אותו אתה פשוט חותך בעזרת קטר והנה אין הגבלה אך יש יצרניות שההגבלה לא שם וחיתוך ממש לא יעזור לגבי קידוח לא שמעתי מעולם
אבל מה שהקידוח עצמו עושה לא ידעתי, אולי אתה מתבלבל ומדובר בדגם מסויים ולאו דווקא בדו"פ ככלל . אני מדבר על ההגבלות שעושים בארץ ובכל מקרה ליצרן לא אכפת בכמה סל"ד או כ"ס המנוע שלו יתן העיקר שלא ינזק ובכך יש לו את המנתק
פחות או יותר אני יודע את כל הרעיון של אגזוז זרימה חופשית ואגזוז לחץ, אם יש משהו שהפתיעה אותי זה איך עובדים מגדשים. ממליץ בחום. מגדש טורבו עובד כמעט על אותו עיקרו של מנוע סילון דחף של אוויר אבל פה מדובר על צילינדר שהזרמת האוויר אליה פשוט מכפילה את עצמה

תראה 170 כוחות סוס זה ממש לא מביש בהתחשב שזה מנוע 1200 אם צילינרים אנכיים ההספק הוא יפה עכשיו השאלה איך כל הכוח הזה עובר לגלגלים אם רצועה או שרשרת אתה מסכים איתי שלשני העברת הכוח האלו יש נקודת שבירה והמהנדסים פשוט הגבילו את המנוע זה לדעתי ההסבר אם בידך ההסבר אני לא התנגד להרחיב את הידע
וידוע מאוד שלאופנועי כביש יש יחס משקל מאוד גבוה שלפעמים עוזרת ולפעמים לא

ותמיד תזכור שלא חשוב הרכב העיקר הנהג הוא שקובע תמונה

ותמיד תזכור שאין כזה דבר מדבקות לחץ לאופנועים חחח שאלו אותי על זה ונקרעתי תמונה

לאה אני מצטער שגלשנו לך על האשכול אם יהיה בקשות נפתח אשכול חדש כדי לא להפריע לסדר האשכול
חג שמח וכשר לכולם

קודם כל כשדיברתי על יחס משקל-הספק דיברתי על מנועי הV-Twin בפרט ולא על אופנועים,
להלן השוואה קטנה בין R1 לבין 1198 .

Yamaha R1-
מנוע - ארבע צילנדרים בשורה בנפח 998 סמ"ק.
הספק- 186 כ"ס בגל ארכובה .
משקל יבש- 177 ק"ג

Docati 1198-
מנוע - שתי צילנדירים בצורת V (או בקיצור V-TWIN) בנפח 1198 סמ"ק .
הספק- 170 כ"ס בגל ארכובה.
משקל יבש- 171 ק"ג

אני לא מבין את השימוש בV twin,
לא רק שהיחס הספק-משקל לא מתקרב לR1, לR1 (שיש לו 200 סמ"ק פחות) יש יותר כ"ס, ממש מביש .
ראיתי באחד הפורומים מישהו ששאל כמה כ"ס מוסיפים סטריפיםתמונה

סליחה לאה, קצת נסחפנו .. גברים ..
עוזי אשמח אם תעביר את ההודעות האחרונות לשרשור חדש .
תמונה
סמל אישי של משתמש
lea
פוקח עיניים
פוקח עיניים

Re: אהלן חברים- דיון על אופנועים

שליחה על ידי lea »

הכל כשורה נשמיקותמונה.

בנושא הטכני מורכבות ומרכיבי האופנוע אין לי מושג, אבל ביופי ובעוצמה יש לי..
ומאוד אהבתי את מה שראיתי ..
אני מאחלת לך שתגשים את חלומותיך ו......סע בזהירות.
דברי חכמים
"אל תחפש את הדרך אל האושר, חפש את האושר שבדרך" (אלמוני).

תמונה
שלח תגובה

חזור אל “דיבורים כמו חול ואין מה לאכול”