ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
למבוגרים שבינינו
מנהל: מפקחים
Re: למבוגרים שבינינו
התכוונתי שמרוב הקלות פשוט שתיהיה הקלה של 'להביא הורה' שיעזור בבחינה חחח
היה לי ילד היפראקטיבי בכיתה , המורים היו מעיפים אותו כל יום מהשיעורים בלי להתחשב בו למרות הכל..גם היום הוא ככה...
אבל לא יודעת, היום כל דבר יכול להיות "בעיה" ופותרים את זה בהקלות ופטורים ממקצועות.
בחטיבה ילדים עם בעיות של לקות למידה פטורים מג"ג,פיסיקה,כימיה וערבית (חלקם מכולם,לפעמים רק מחלק מהמקצועות)
ובשעות של המקצועות האלה היו מקבלים תגבור במתמטיקה אנגלית והיסטוריה.
אבל זה יוצר כאילו "קנאה" שהם מקבלים פטור ממקצועות לתגבור,ללמידה למבחנים ועושים ש"ב במתמ' וכו' במקום אחה"צ כמו השאר
לפעמים המורים של התגבור היו משלימים איתם מבחנים ואפילו מגלים להם את התשובות. בחיים,בעבודה,בצבא לא יהיה להם פטור..
צריך להאריך את המבחנים לכל מי שמבקש לדעתי..לפחות עוד 15-20 דקות יותר
ולתת הקלות הוגנות למי שבאמת מגיע ולא לכל אחד היום כי יש "יותר מידי" לקויי למידה היום
היה לי ילד היפראקטיבי בכיתה , המורים היו מעיפים אותו כל יום מהשיעורים בלי להתחשב בו למרות הכל..גם היום הוא ככה...
אבל לא יודעת, היום כל דבר יכול להיות "בעיה" ופותרים את זה בהקלות ופטורים ממקצועות.
בחטיבה ילדים עם בעיות של לקות למידה פטורים מג"ג,פיסיקה,כימיה וערבית (חלקם מכולם,לפעמים רק מחלק מהמקצועות)
ובשעות של המקצועות האלה היו מקבלים תגבור במתמטיקה אנגלית והיסטוריה.
אבל זה יוצר כאילו "קנאה" שהם מקבלים פטור ממקצועות לתגבור,ללמידה למבחנים ועושים ש"ב במתמ' וכו' במקום אחה"צ כמו השאר
לפעמים המורים של התגבור היו משלימים איתם מבחנים ואפילו מגלים להם את התשובות. בחיים,בעבודה,בצבא לא יהיה להם פטור..
צריך להאריך את המבחנים לכל מי שמבקש לדעתי..לפחות עוד 15-20 דקות יותר
ולתת הקלות הוגנות למי שבאמת מגיע ולא לכל אחד היום כי יש "יותר מידי" לקויי למידה היום
פטור ממבחנים זוהי לא שיטה בהחלט,מצד שני תאמיני לי יובל אין לך מה לקנא בילדים האלה ,בסך הכל יש להם בעייה.
הכי טוב לא להביט על אלה שמקלים להם את החיים אם מסיבה מוצדקת ואם לא,כל מה שתעשי בכוחות עצמך ללא "הקלות למינהם"ותצליחי יתן לך הרגשה הרבה יותר טובה כי הצלחת בזכות עצמך וכתוצאה מהשקעה בחומר.
הכי טוב לא להביט על אלה שמקלים להם את החיים אם מסיבה מוצדקת ואם לא,כל מה שתעשי בכוחות עצמך ללא "הקלות למינהם"ותצליחי יתן לך הרגשה הרבה יותר טובה כי הצלחת בזכות עצמך וכתוצאה מהשקעה בחומר.
ברשותכם,
כל ההקלות למיניהן נועדו למען יתחילו כולם מאותו קו זינוק,
למען האמת למרות ההקלות "המוקלים" עדיין נמצאים צעד אחד מאחור,
ולא בגלל שהם לא חכמים (להרבה מהם יש אייקיו גבוהה עד גבוהה מהממוצע)
ולכן מין הסתם חובה על המוסדות לדאוג שהידע והיכולת שלהם יגיעו לכדי ביטוי.
היום רואים יותר ויותר ילדים שמקבלים הקלות כאלה ואחרות, ולא בגלל היד הקלה
אלא שהיום יש יותר מודעות ופתיחות לנושא, ולמען האמת טוב.
בהצלחה לכל התלמידים והנבחנים
כל ההקלות למיניהן נועדו למען יתחילו כולם מאותו קו זינוק,
למען האמת למרות ההקלות "המוקלים" עדיין נמצאים צעד אחד מאחור,
ולא בגלל שהם לא חכמים (להרבה מהם יש אייקיו גבוהה עד גבוהה מהממוצע)
ולכן מין הסתם חובה על המוסדות לדאוג שהידע והיכולת שלהם יגיעו לכדי ביטוי.
היום רואים יותר ויותר ילדים שמקבלים הקלות כאלה ואחרות, ולא בגלל היד הקלה
אלא שהיום יש יותר מודעות ופתיחות לנושא, ולמען האמת טוב.
בהצלחה לכל התלמידים והנבחנים

דברי חכמים
"אל תחפש את הדרך אל האושר, חפש את האושר שבדרך" (אלמוני).

אתם צודקים. לדעתי אין צורך בפטורים, לפחות לאלה שבאמת לא צריכים.
היום מבחן בספרות מקווה שאצליח!
היום מבחן בספרות מקווה שאצליח!

Music it's my all life
~*Don't worry be happy*~
[quote="894";p="42934"]אתם צודקים. לדעתי אין צורך בפטורים, לפחות לאלה שבאמת לא צריכים.
היום מבחן בספרות מקווה שאצליח![/quote]
נטליקי,
אולי לא הובנתי נכונה.
אני בעד הקלות ופטורים מאחר וזה כורח המציאות.
צריך להתחשב בכל התלמידים שנותנים מעצמם לא פעם מעל 110 אחוז ונותרים מתוסכלים בגלל
שהליקוי "שם להם מקלות בגלגלים".
בהצלחה לכולם
היום מבחן בספרות מקווה שאצליח![/quote]
נטליקי,
אולי לא הובנתי נכונה.
אני בעד הקלות ופטורים מאחר וזה כורח המציאות.
צריך להתחשב בכל התלמידים שנותנים מעצמם לא פעם מעל 110 אחוז ונותרים מתוסכלים בגלל
שהליקוי "שם להם מקלות בגלגלים".
בהצלחה לכולם
דברי חכמים

לאה וכולם
אני חייב להגיד שאתם צודקים.
יש לי ילדים בכיתה שפשוט ביקשו פטור מערבית וההורים קצת צעקו פה ושם וקיבלו אותו.
לי למשל יש לי פטור משפה שניה (ערבית) בגלל שיש לי בעיות קשב וריכוז מאוד קשות (:\) ולפי האיבחון שלי (כמו שלאה אמרה) יצאתי עם אייקיו יותר גבוה מהממוצע (139) ובגלל זה "מנסים" (עלק) לעזור לי להגיע למקסימום שאני יכול
אני חייב להגיד שאתם צודקים.
יש לי ילדים בכיתה שפשוט ביקשו פטור מערבית וההורים קצת צעקו פה ושם וקיבלו אותו.
לי למשל יש לי פטור משפה שניה (ערבית) בגלל שיש לי בעיות קשב וריכוז מאוד קשות (:\) ולפי האיבחון שלי (כמו שלאה אמרה) יצאתי עם אייקיו יותר גבוה מהממוצע (139) ובגלל זה "מנסים" (עלק) לעזור לי להגיע למקסימום שאני יכול
לאה אז אני התכוונתי למשהו אחר.
אני התכוונתי שיש ילדים שהולכים לאיבחון ועובדים על הבוחנים. ואני מכירה כאלה. זה לא ממש בעיה "לעבוד" עליהם ולדעתי זה לא יפה וצריך לתת פטור והקלות למי שבאמת צריך. גם לתלמידים טובים!
אני התכוונתי שיש ילדים שהולכים לאיבחון ועובדים על הבוחנים. ואני מכירה כאלה. זה לא ממש בעיה "לעבוד" עליהם ולדעתי זה לא יפה וצריך לתת פטור והקלות למי שבאמת צריך. גם לתלמידים טובים!

Music it's my all life
~*Don't worry be happy*~
זה לא בעיה לעבוד עליהם אבל אצלנו זה עולה 1,500 שקל לקבל אבחון...!