ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
מה דעתכם על רשיון בגיל 16 לקטנוע ?
מנהל: מפקחים
-
אוהבת_תוכים
- גוזל

Re: מה דעתכם על רשיון בגיל 16 לקטנוע ?
וכמו שדקל אמר - מכונית הרבה יותר טוב
גם בטוח יותר
גם אתה יכול לסוע עם 4 אנשים נוספים
ולא רק עם גג אדם 1
כך אתה יכול לצאת בקבוצה של חברים ולא רק עם חבר 1 גג
גם בטוח יותר
גם אתה יכול לסוע עם 4 אנשים נוספים
ולא רק עם גג אדם 1
כך אתה יכול לצאת בקבוצה של חברים ולא רק עם חבר 1 גג
אני מסכים שמכונית זה הרבה יותר עדיף ואני יסע על מכונית כשיהיה לי אפשרות אבל מגיל 16 עד 17 הניידות זה דבר שמאוד עוזר וקטנוע זה דרך טובה להתנייד.....
אני לא מתכוון להגזים ולנסוע במהירות מוגזמת אני מדבר על 40 קמ"ש אם יש כביש מהיר ותנועה זורמת מקסימום 50 קמ"ש....
אני ישמח אם הדיון יימשך וכל מי שלא אמר את הדעה שלו יגיד אותה
אני לא מתכוון להגזים ולנסוע במהירות מוגזמת אני מדבר על 40 קמ"ש אם יש כביש מהיר ותנועה זורמת מקסימום 50 קמ"ש....
אני ישמח אם הדיון יימשך וכל מי שלא אמר את הדעה שלו יגיד אותה
בנק ישראל הולך להוציא מטבע חדש כדי להנציח את זכרו של אריאל שרון. ערך המטבע יהיה 17 ש"ח - כמעט ח"י
אמרו כבר את הרוב, זה לא בטיחותי במיוחד, הביטוח יקר בטירוף
אם אתה מודע לסכנות ותהיה זהיר ויש תקציב, זה החלטה שלך בסופו של דבר
אני גם הייתי מציעה לחכות ולהוציא רישיון לרכב.. אבל זה ללא ספק עדיף על לנהוג ברכב ללא רישיון וללא אישור הורים שאת זה
עושים היום ילדים בני 12-13 אפילו...
אם החלטת - שיהיה בהצלחה ותשמור על עצמך
ובאמת כמה שלא תהיה אחראי, צריך להיזהר מהלא אחראיים ויש מלא כאלה לצערנו.. כמו שאומרים "אל תפתיע ואל תופתע"
אם אתה מודע לסכנות ותהיה זהיר ויש תקציב, זה החלטה שלך בסופו של דבר
אני גם הייתי מציעה לחכות ולהוציא רישיון לרכב.. אבל זה ללא ספק עדיף על לנהוג ברכב ללא רישיון וללא אישור הורים שאת זה
עושים היום ילדים בני 12-13 אפילו...
אם החלטת - שיהיה בהצלחה ותשמור על עצמך

ובאמת כמה שלא תהיה אחראי, צריך להיזהר מהלא אחראיים ויש מלא כאלה לצערנו.. כמו שאומרים "אל תפתיע ואל תופתע"

אמא בהחלט יכולה להגיד לבן שלה "לא" ורצוי גם שתגיד לו לא , ואם לא האמא אז גם האבא יכול. אני בהחלט עם הרוב, ובתור הורים הגבלנו את הילדים , עוזי לפני מספר שנים רכב על אופנועים תקופה ויש כמה מקומות בארץ שיש לו עדיין זכרונות לא נעימים לגביהם.4967 כתב: אמא שלי אמרה שהיא לא מסכימה וזה אבל עם קצת שיכנועים אמא לא יכולה להגיד לבן שלה לא![]()
עניין הניידות זה תירוץ, אם תיקח את עלות האופנוע, את התחזוקה שלו בשנה כולל ביטוחים דלק ותיקונים תמצא מהר מאוד שבנסיעה במונית
לבילויים כשההורים לא יכולים לקחת אותך הרבה הרבה יותר זולה ונוחה.
זה ממש לא העניין של בחינה כספית....
ברור שאמא יכולה להגיד לבן שלה לא אבל אני מתכוון שהיא רואה משהו שאני מאוד רוצה היא תשתדל לתת לי אותו והיא סומכת עליי כי אני באמת אחראי....
בקשר לנסיעות במונית זה לא משנה אמרתי שזה לא העניין הכספי וגם להוציא ביום איזה 80 שקל על מוניות קצת מבאס.....
אני מחכה לתגובה של עוזי כאחד שנסע והוא בטוח יודע קצת יותר מכל אחד מאיתנו.....
עוזי אם אתה יכול תגיד לי בבקשה אם אני נהג באמת זהיר ונזהר מנהגים לא זהירים....
עדיין יש סיכון גדול או שהוא שואף ל0 ?
כמובן שכולם יכולים עדיין להשתתף כל דעה חשובה לי....
ושלא תבינו לא נכון זה לא שאני רוצה את זה למרות שזה מסוכן אני חשבתי על זה הרבה פעמים אבל הגעתי להחלטה שאני מוכן לקחת את הסיכון של נפילה קטנה או החלקה בשביל להיות נייד.... אני מכיר הרבה אנשים שנסעו ולא קרה להם כלום והם לא הכי זהירים....
הגעתי למצבים מאוד מסוכנים עם העניין הזה של הקטנועים ואני יודע מה זה נסיעה בדבר כזה ומה הסיכון אבל אני יודע שכשאני מאחורי ההגה זה לא כמו המשוגעים שנסעתי איתם והם עברו את השנה הזאת בשלום בלי הרבה להזהר...(וזה לא אחד או שתיים...)
ברור שאמא יכולה להגיד לבן שלה לא אבל אני מתכוון שהיא רואה משהו שאני מאוד רוצה היא תשתדל לתת לי אותו והיא סומכת עליי כי אני באמת אחראי....
בקשר לנסיעות במונית זה לא משנה אמרתי שזה לא העניין הכספי וגם להוציא ביום איזה 80 שקל על מוניות קצת מבאס.....
אני מחכה לתגובה של עוזי כאחד שנסע והוא בטוח יודע קצת יותר מכל אחד מאיתנו.....
עוזי אם אתה יכול תגיד לי בבקשה אם אני נהג באמת זהיר ונזהר מנהגים לא זהירים....
עדיין יש סיכון גדול או שהוא שואף ל0 ?
כמובן שכולם יכולים עדיין להשתתף כל דעה חשובה לי....
ושלא תבינו לא נכון זה לא שאני רוצה את זה למרות שזה מסוכן אני חשבתי על זה הרבה פעמים אבל הגעתי להחלטה שאני מוכן לקחת את הסיכון של נפילה קטנה או החלקה בשביל להיות נייד.... אני מכיר הרבה אנשים שנסעו ולא קרה להם כלום והם לא הכי זהירים....
הגעתי למצבים מאוד מסוכנים עם העניין הזה של הקטנועים ואני יודע מה זה נסיעה בדבר כזה ומה הסיכון אבל אני יודע שכשאני מאחורי ההגה זה לא כמו המשוגעים שנסעתי איתם והם עברו את השנה הזאת בשלום בלי הרבה להזהר...(וזה לא אחד או שתיים...)
בנק ישראל הולך להוציא מטבע חדש כדי להנציח את זכרו של אריאל שרון. ערך המטבע יהיה 17 ש"ח - כמעט ח"י
-
אוהבת_תוכים
- גוזל

תראה יניב לא מספיק שאתה תהיה זהיר
כי אתה לא לבד על הכביש
מה זה ישנה אם תהיה זהיר וחס וחלילה משאית תיכנס בך?
או אפילו "רק" רכב?
הרי אין לך אפילו הגנה מינימלית של מתכת סביבך
והקסדה ממש לא תמיד עוזרת.
שווה לך להיות חלילה אפילו "רק" נכה?
אופציה כזו לקחת בחשבון?
כי לא חייב למות
יכולים להיפצע ולהישאר עם צלקות מכוערות
יכולים להיפצע ולהישאר נכים
ואחכ להתחיל תהליכי שיקום בבית לוינשטין
אם יש לך כוח נפשי תלך לשם ותראה איך נראים שם אנשים שעברו תאונות אופנוע/קטנוע
אגב לא תמיד השיקום מצליח לחלוטין
יש נכוטיות שנשארות קבועות
שווה לך לקחת סיכון שחלילה תהפוך לנכה לכל החיים?
אחרי שנולדת בריא והכל?
כי אתה לא לבד על הכביש
מה זה ישנה אם תהיה זהיר וחס וחלילה משאית תיכנס בך?
או אפילו "רק" רכב?
הרי אין לך אפילו הגנה מינימלית של מתכת סביבך
והקסדה ממש לא תמיד עוזרת.
שווה לך להיות חלילה אפילו "רק" נכה?
אופציה כזו לקחת בחשבון?
כי לא חייב למות
יכולים להיפצע ולהישאר עם צלקות מכוערות
יכולים להיפצע ולהישאר נכים
ואחכ להתחיל תהליכי שיקום בבית לוינשטין
אם יש לך כוח נפשי תלך לשם ותראה איך נראים שם אנשים שעברו תאונות אופנוע/קטנוע
אגב לא תמיד השיקום מצליח לחלוטין
יש נכוטיות שנשארות קבועות
שווה לך לקחת סיכון שחלילה תהפוך לנכה לכל החיים?
אחרי שנולדת בריא והכל?
כשאתה אומר "יש הרבה משוגעים שעברו את השנה בשלום " אתה צודק, הרוב עוברים בשלום, אבל את משפחתו או את מי שנפגע הם לא מעניינים... כיניב אתה מיוחד למשפחה שלך ולסובבים אותך וגם אם כוונתך כנה ובאמת אתה מתכוון לרכב בזהירות אין מצב שלא תאיץ ולא תבדוק כמה הקטנוע סוגר ( מה לעשות ככה אנחנו בנוייים) , ולא רק זה גם אם תהיה מספיק מיומן ותיקח סיכונים מחושבים עדיין יש את המטורף שגונב את הרמזור, עדיין יש את הטיפש שפותח דלת מבלי לבדוק מי עובר ( יש לי שכן עם ברך מפלטינות) עדיין יש מי שלא יראה את הרמזור האדום כשאתה עומד וממתין שיתחלף.
לכן , גם אם כוונתך כנה לנהוג בזהירות אתה צריך לדעת שלא הכל תלוי בך,תמיד יש משוגע תורן, אתה גם צריך לדעת לא ללחוץ על ההורים , כאילו עד מידה מסויימת זה בסדר אבל לא יותר, נכון שלאמא קשה לעמוד בפני תחנונים של בנה אבל תחשוב באיזה לחץ ודאגה זה כרוך לתת לך אישור לכך . חוץ מזה שנה שנה וחצי חולפות בצ'יק .
עכשיו ברצינות, יש לי שכן שיש לו אופנוע BMW ובכל פעם שהוא עולה על האופנוע הוא מוציא פתק ומסתכל בו, יום אחד יצא לנו לדבר, אני אומר לו תגיד זה חתיכת כלי זה, אתה לא מפחד? אז הוא אומר לי אל תדאג, השם איתנו. אני קורא את ברכת הדרך בכל פעם שאני עולה לאופנוע . הבנתי במה הוא מסתכל כל פעם שהוא עולה לאופנוע, ואני חשבתי שזה הוראות הפעלה או משהו
בכל מקרה כשהוא אמר לי "השם איתנו " נזכרתי בבדיחה שקשורה לזה, זה הולך ככה :
שני דתיים נוסעים באופנוע, שוטר תנועה עוצר אותם ורואה שהם נסעו בסדר גמור, והם הראשונים היום שהוא עצר על אופנוע שנסעו מתחת למהירות המותרת בחוק, הוא ניגש אליהם ואומר להם "כל הכבוד לכם שאתם יודעים לשמור את חוקי התנועה" אז אומר לו אחד מהם, נו מה אתה רוצה ? השם איתנו. אז השוטר אמר לו : "השם איתכם ?? שלושה על אופנוע, רישיונות בבקשה"
לסיכום, אם תוציא רישיון לאופנוע תמיד תזכור שהדבר הכי חשוב זה שאני לא נמצא רחוק ממך
אה, עוד דבר, אם תרצה המלצה להורים או משהוא כזה אז אני לא הכתובת
לכן , גם אם כוונתך כנה לנהוג בזהירות אתה צריך לדעת שלא הכל תלוי בך,תמיד יש משוגע תורן, אתה גם צריך לדעת לא ללחוץ על ההורים , כאילו עד מידה מסויימת זה בסדר אבל לא יותר, נכון שלאמא קשה לעמוד בפני תחנונים של בנה אבל תחשוב באיזה לחץ ודאגה זה כרוך לתת לך אישור לכך . חוץ מזה שנה שנה וחצי חולפות בצ'יק .
עכשיו ברצינות, יש לי שכן שיש לו אופנוע BMW ובכל פעם שהוא עולה על האופנוע הוא מוציא פתק ומסתכל בו, יום אחד יצא לנו לדבר, אני אומר לו תגיד זה חתיכת כלי זה, אתה לא מפחד? אז הוא אומר לי אל תדאג, השם איתנו. אני קורא את ברכת הדרך בכל פעם שאני עולה לאופנוע . הבנתי במה הוא מסתכל כל פעם שהוא עולה לאופנוע, ואני חשבתי שזה הוראות הפעלה או משהו
בכל מקרה כשהוא אמר לי "השם איתנו " נזכרתי בבדיחה שקשורה לזה, זה הולך ככה :
שני דתיים נוסעים באופנוע, שוטר תנועה עוצר אותם ורואה שהם נסעו בסדר גמור, והם הראשונים היום שהוא עצר על אופנוע שנסעו מתחת למהירות המותרת בחוק, הוא ניגש אליהם ואומר להם "כל הכבוד לכם שאתם יודעים לשמור את חוקי התנועה" אז אומר לו אחד מהם, נו מה אתה רוצה ? השם איתנו. אז השוטר אמר לו : "השם איתכם ?? שלושה על אופנוע, רישיונות בבקשה"
לסיכום, אם תוציא רישיון לאופנוע תמיד תזכור שהדבר הכי חשוב זה שאני לא נמצא רחוק ממך
אה, עוד דבר, אם תרצה המלצה להורים או משהוא כזה אז אני לא הכתובת

נראה לי שכבר החלטת ככה שזה לא כזה משנה אם יגיבו יגידו לך שזה מסוכן..

חח אחלה בדיחה.. 
גם לי בתיכון הייתה היכרות עם אופנוען "טרמינייטור" שחצי גוף שלו מחובר במתכת.. והתאונה לא הייתה באשמתו.
נכון שבכל כלי רכב יש סיכון מסויים אבל באופנוע אין לך בכלל הגנה, אין חגורת בטיחות, אין כרית אוויר, אפילו הקסדה לא כזה משמעותית
כל הגוף שלך בסכנה ברגע שאתה על הכביש
אם החלטת ולא תשנה את דעתך אני מקווה רק שתשמור על עצמך.. אבל כל עוד לא עשית את זה תחשוב שוב אם לא כדאי לחכות מעט
שנה וחצי באמת יטוסו..

גם לי בתיכון הייתה היכרות עם אופנוען "טרמינייטור" שחצי גוף שלו מחובר במתכת.. והתאונה לא הייתה באשמתו.
נכון שבכל כלי רכב יש סיכון מסויים אבל באופנוע אין לך בכלל הגנה, אין חגורת בטיחות, אין כרית אוויר, אפילו הקסדה לא כזה משמעותית
כל הגוף שלך בסכנה ברגע שאתה על הכביש
אם החלטת ולא תשנה את דעתך אני מקווה רק שתשמור על עצמך.. אבל כל עוד לא עשית את זה תחשוב שוב אם לא כדאי לחכות מעט
שנה וחצי באמת יטוסו..

-
אוהבת_תוכים
- גוזל

חחח אלי מכירה את הבדיחה הזו חחח
ויניב לדעתי זה לא רק קשור לגיל
ברור שבגיל 16 זה גרוע יותר
אבל אני לא בעד לשום גיל לאופנוע
וכמו שאלי אמר תחשוב גם על אמא שלך
זה שהיא תיכנע בסוף כדי שאתה תשמח זה לא משהו שבסדר
היא תדאג לך בטירוף כל פעם
ואם חס וחלילה יקרה לך משהו היא תאשים את עצמה שהרשתה לך ולא תסלח לעצמה בחיים.
ויניב לדעתי זה לא רק קשור לגיל
ברור שבגיל 16 זה גרוע יותר
אבל אני לא בעד לשום גיל לאופנוע
וכמו שאלי אמר תחשוב גם על אמא שלך
זה שהיא תיכנע בסוף כדי שאתה תשמח זה לא משהו שבסדר
היא תדאג לך בטירוף כל פעם
ואם חס וחלילה יקרה לך משהו היא תאשים את עצמה שהרשתה לך ולא תסלח לעצמה בחיים.