ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

עסק לפתיחה

פורום בו כולנו מדברים על הכל חופשי.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
שרוןןןן
גוזל
גוזל
שם פרטי:: יש כינוי

Re: עסק לפתיחה

שליחה על ידי שרוןןןן »

אבל גם שירלי צודקת זה גם תלוי בעיצוב בגודל בהכל איפה שממקים את החנות איפה היא נמצאת איך היא נראת איזה מוצרים יש לך בא אם הולכים במרכז שיש שם הרבה אנשים ואת פותחת ממש חנות גדולה ויש לך הכל מהכל ומחירים טובים למה שלא ילך וגם עם עושים פירסום... אני לא יודע זה הדעה שלי תקנו אותי עם אני טועה אבל אני ישמח גם לשמוע עוד אפשרויות
תמונה
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

אתה יודע מה, אני בדיוק במצב שלך. גם אני לא בנוייה לוטרינריה, ואישית אני נגד חנות חיות, ולא מוצאת דרך לעבוד עם מה שאני הכי אוהבת, שזה בעלי חיים. גם אני ביררתי לגביי עסק וכרגע דחיתי את זה משיקולים כלכליים.

בקשר למשכתנא, יש הלוואות מהבנק, ויש קרנות שממנות 70% מהעסק (משהו מטעם הממשלה) גם כאן יש החזרים אבל אפשר לעשות השוואות בין כל האופציות לראות מה יותר נוח. זה לא רלוונטי לך אני מבינה, כי יש לך מספיק, אבל עדיין לדעתי שווה לבדוק את העניין.

עריכה: טיפים בהודעה הבאה (:
נערך לאחרונה על ידי שירלי87 ב 08 אפריל 2010 19:10, נערך פעם 1 בסך הכל.
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

טוב, בעצם נשלח הודעה חדשה, יהיה יותר מסודר.

10 דיברות להצלחת עסק

1. לקבוע קונספט לעסק ולמצב אותו -

הקונספט הוא הייחוד, הקו המנחה בבניית זהות ברורה לעסק. קביעת הקונספט המרכזי מהווה בסיס
למיצוב ולעיצוב הפיסי של העסק, כך שיהלום את צרכיו המיוחדים של קהל היעד.
מיצוב העסק, הוא הדימוי שלו ביחס למתחרים והוא שעושה את ההבדל בין עסק מתחרה אחד למשנהו.
לדוגמא: חנות שעונים מעוצבת וממוצבת כיוקרתית - תפנה לקהל אמיד.
חנות שמעוצבת כאופנתית - תפנה לצעירים.

2. לדאוג שלקוחות יידעו עליך -

כדי להצליח, בעל עסק צריך לאתר ציפיות וצרכים של צרכנים פוטנציאלים, ולספק אותם. זו מהות השיווק.
דרכים לפירסום: אתר, עיתונים, מגנטים למקרר, חלוקת עלונים בדואר, שילוט, כרזות וכו'.
מומלץ לבדוק יעילות של כל דרך פירסום כדי למנוע פיזור כסף.
כדי לעודד לקוחות לקנות, יש לנקוט בפעילויות של קידום מכירה: מצבעים, קופונים, הטבה בכל קנייה, הדגמות, ייעוץ חינם וכו'.

3. עיצוב -

יש לקבל ייעוץ מקצועי בעיצוב העסק, עם דגש על מספר אלמנטים, כמו: אירגון החלל, צבע, תאורה, שילוט, חלון ראווה וכו'.
מיקום העסק חשוב.

4. לבחור שם לעסק -

לבחור שם מסחרי, שיבטא את מהות העסק ותחום התמחותו. שם מסחרי מקצר תהליכים וחוסך בכסף, משאבים וזמן בהטמעת
אופיו וטיבו של העסק בקרב לקוחות.

5. שיתופי פעולה -

בעלי עסקים סמוכים יכולים לשתף פעולה. הנחה הדדית לקונים בשתי החנויות. שיתוף פעולה עם גופים קהילתיים (ב"ס, מתנס וכו').

6. להכיר את המתחרים -

להכיר עסקים מתחרים, כדי למצב ולבדל את העסק, ללמוד מהצלחות וטעויות של אחרים.

7. להתייחס לעובדים כאל לקוחות -

במקרה ויש לך עובדים, היחס שתתן להם זה היחס שהם יעבירו ללקוחות. עובד שמח זה עובד טוב!
על בעל עסק לשמש כמנהיג ולזכור שהתנהגותו חשופה לעובדים ומשפיעה עליהם ועל עבודתם.

8. לבצע ביקורת יומיומית -

במידה ואתה לא עובד בעסק, יש לעשות ביוקרת יומיומית, לסקור ויזואלית את העסק(סידור מדפים, ניקיון, צבע, תאורה)
ולתקן מיד את הפגמים.
לקוח מבחין בפגמים לא פחות מאשר באיכויות, ובהכרח משווה בין בתי עסק.

9. ליישם חשיבה מנצחת -

כדי לנצח בתחרות, יש לחשוב במנצח. חשיבה חיובית מהווה כברת דרך משמעותית בדרך להצלחה. חייב להאמין ביכולת
של העסק להצליח. מי שיבוא בגישה "בטח יהיה יום רע" "מי יבוא לקנות פה בכלל" ופרצוף "9 באב" לא יתקדם הרבה.

10. להחליט על חזון -

לכל בעל עסק חייב להיות חזון ארוך טווח שידרבן אותו להגשים את שאיפותיו ביתר קלות, ויגרום לכל הבעיות להתגמד לעומתו.
החזון מגדיר את היעדים האסטרטגיים, לעומת יעדים טקטיים שמובילים אל היעד הסופי, והוא מכיל את סך כל הערכים האישיים,
המסחריים, והשיווקים של בעל העסק ועובדיו.

גורמים שמשפיעים על החלטת הלקוח לקנות:

מחיר, שירות, אווירה ותדמית.

- ריצפה מבריקה, מוצרים מסודרים בצורה שמושכת את העין ונוחה ללקוח, שלטים מודפסים, מחיר קריא, למנוע גירויים
מיותרים (מדבקות ישנות, שלטים בכתב יד וכו')

- לתת שירות בהנאה ולא מתוך כפייה.

- להיראות, להישמע ולהריח טוב.

- להשתמש במערכות מחשוב איכותיות (לא לבזבז זמן לך וללקוח).

- לדעת לנהל ביעילות משא ומתן

- לא להתעלם מתלונות של לקוח, זה עלול לפגוע במוניטין

איך לגרום ללקוח להיכנס?

- חלון ראווה: מושך עין, מראה את המוצר, לרענן מדי פעם את החלון.

- כשהלקוח נכנס: לברך אותו, לא להציע עזרה, זה עוצר את הלקוח ונותן לו הזדמנות לומר "לא!"

- עיצוב טוב: נשים רבות מרגישות אי נוחות במעברים צרים, צריך לאפשר מרחב תנועה. גברים רוצים לקנות וללכת,
לסדר מוצרים בהתאם ללקוחות היעד.

אני אחזור ואגיד, עדיף מקצוע שיש לך קשר אליו, המיקום של החנות חשוב, והכי מומלץ לעשות חיפושים ותחקורים של בעלי עסק
ולשאול אותם על נסיונם.

גם רואה חשבון טוב יכול לעזור, לייעץ.

קח בחשבון שעסק יכול להיות רווחי חצי שנה עד שנתיים ממועד הפתיחה (תלוי בעסק ובמוצרים).

בקשר לתחום רווחי, תלוי במיקום, אבל פאבים נראה לי עסק לא רע תמונה
העיר שלנו נחשבת "חור", והיה פה רק פאב אחד. צעירים ניסו לפתוח מועדון וזה נכשל.
אחרי כמה שנים פתחו פאב נוסף (2 אחים וחבר שלהם) ובהתחלה לא הכירו את המקום, זה גם באיזור תעשייה
שאם לא אומרים לך שיש שם משהו, אף אחד לא יגיע לשם "בטעות". היום זה "ה"מקום של העיר. בשישי המלצריות לא יכולות
לזוז לתת שירות... צריכות לקפץ על ראשי הלקוחות השיכורים (: בקיצור הולך להם טוב.
החבר'ה האלה היו ברמנים בכמה מקומות בעולם, עברו לת"א, ואז החליטו שבעיר מולדתם הם רוצים לפתוח עסק.
והלך להם.

אז עדיין נראה לי ששני הדברים הכי קריטיים זה תחום ורצון.

מקווה שעזר, סליחה על החפירהההה תמונה
סמל אישי של משתמש
נטליקי
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי נטליקי »

שרון שוב, ההחלטה בידיים שלך, זה חשוב שגם תעשה מה שאתה אוהב. אני לא אומרת שחנויות חיות פושטות רגל או משהו, אני רק אומרת שלעומת בגדים, נעליים וכו' זה עסק פחות ריווחי. בוודאי שאתה תרוויח ואני בטוחה שגם תשקיע בעיצוב החנות ותיקח מיקום טוב אבל הרווח של חנות חיות לעומת הרווח של חנות בגדים לצורך העיניין הוא משמועותי.
שוב, זו דעתי, כפי שאתה רואה יש פה דעות רבות ומגוונות ואתה הוא זה שצריך לבחור מה שאתה הכי אוהב ולקחת את השיקולים שלך. אם אתה רוצה חנות חיות אז תפתח חנות חיות.
העיקר הוא שיהיה המון המון בהצלחה!
תמונה

Music it's my all lifeתמונה

~*Don't worry be happy*~תמונה
סמל אישי של משתמש
שרוןןןן
גוזל
גוזל

שליחה על ידי שרוןןןן »

שירלי דבר ראשון לא חפרת רק עזרת לי ולא אכפת לי שתציעי עוד דברים חח זה רק עוזר לי תודה
ודבר שני גם אח שלי הגדול חשב לפתוח פאב אבל זה גם יותר מורכב יבואו גם עביריינים לשם ירצו אחוזים וזה בלאגן
וגם באזור שלנו כל תל אביב מפוצצת מה אני יסע גם רחוק צריך משהו קרוב לבית

ולנטלי תאמת אני בכלל מה אני מבין בבגדים כל הבגדים שיש לי אני לוקח מאחים שלי או אני קונה פעם ב.... אני לא מבין גדול בזה יעני מה יש אני לובש אז ככה שזה לא הכי מעניין ומה שאני אוהב

אני יראה אבל זה לא שאני פותח את העסק הזה מהכסף שלי המשפחה עוזרים לי אני כולה בן 17 אבל הם יודעים שאני אוהב את זה והכל וזה עסק בססדר אז לא אכפת להם לפתוח לי שלא תחשבו אני עשיר איזה רוטשילד חחח זה לא ההורים שלי משלמים זה גם אח שלי מחו''ל שולח כסף

אני כבר ידבר עם ההורים שלי ואני יראה עוד פעם מה הם חושבים יותר נראה

תודה על העזרהה באמת ועם יהיו עוד אופציות אני גם ישמח לשמוע תודה
תמונה
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

בכייף, אם אני אחשוב או אתקל בעוד משהו אני אוסיף פה.

ואגב, שיקול נוסף שלדעתי אתה צריך לקחת בחשבון, מה יהיה עוד שנה? (בהנחה שאתה מתגייס)

אתה עוד צעיר, אני ממליצה שתהנה מהגיל ומקסימום תעבוד איפשהו, אל תפתח עכשיו עסק.

היה לנו משפט "תירוץ" בחבר'ה, למי שלא עבד לפני הגיוס - זו התקופה היחידה בה זה בסדר שאתה מובטל!

לך לים, עזוב אותך שטויות עכשיו, תמונה יהיה לך מספיק זמן לזה אחרי הצבא

בכל מקרה, מה שתבחר לעשות- בהצלחה תמונה
סמל אישי של משתמש
שרוןןןן
גוזל
גוזל

שליחה על ידי שרוןןןן »

לגבי הצבא זה בסדר אני לא מתגייס מבחינות בריאותיות חחח יש לי פטור כבר ואין לי בעייה אמא שלי יכולה לעבוד אחים שלי זה לא בעייה למצוא לי תחליף
תמונה
סמל אישי של משתמש
יהודה גבריאל
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: יהודה

שליחה על ידי יהודה גבריאל »

מה אתה צריך עסק על הראש עכשיו אתה כולה ילד בן 17 לך תעשה חיים עד גיל 21-20 ואז תחשוב על עסק ופרנסה אין לך עכשיו אישה וילדים לפרנס...
תמונה
הולך אדם הולך והוא כנר דועך
ואין שואל ואין יודע למה זה ואיך
עצב בעינייו ועצובים שיריו
קרב יומו זאת יודע והוא סופר ימיו
קורא ואין עונה לאלוהים פונה
עד אנא יתענה.

עמוק בלב יודע דבר לא יעזור
עמוק בלב יודע כי אין כי אין מזור.
jhony_bravo
פוקח עיניים
פוקח עיניים

שליחה על ידי jhony_bravo »

שרון נטלי צודקת במאה אחוז
אם אתה רוצה להקים עסק ולראות רווח אתה צריך להתעסק בדברים שיש להם את מקדם הרווחיות הכי גבוה
נעלים בגדים קוסמטיקה או אפילו מכון יופי לדוגמה חולצה שעולה לחנות 20 שקל הם ימכרו אותה ב 300 לפחות
קודם תבנה תוכנית עסקית כדי שתוכל לגשת לבנק ולקבל הלוואה או לפנות איתה למשקיעים
אם אתה רוצה רעיון תלך על קוסמטיקה תקנה כמויות גדולות ( היום ניתן לייבא גם ביבוא מקביל מחו"ל ) ותמכור בזול
ככל שתהיה יותר זול יגיעו אליך יותר קונות כל רשתות הפארם וחנויות הקוסמטיקה יקרניות מאוד
הם מחזיקות דיילות ומוכרניות ועוד מגוון רחב של אנשים שמטרתם לדחוף את המוצרים שלהם
אל תשכור אנשים כאלה לעסק רק תעמיס על המדפים ותמכור בזול ככל שתמכור יותר בזול תרוויח יותר
בגלל הגדילה בהיקף המכירות אין לך הרבה צורך לפרסם גם כן אם אתה תהיה מספיק זול תוך שבוע כל הארץ תשמע עליך
הקונות יעשו מה שתמיד עושים יקבלו "ייעוץ" ברשתות הפארם ויבואו לקנות אצלך
והכי חשוב שיהיה בהצלחה
אין שכל אין דאגות רק הגוף צועק והחברה סובלת
תוכים מגדלים באהבה או לא מגדלים בכלל
עד שלא תשבור את הכוס בחתונה לא תבין את המשמעות של המשפט: שברת - שילמת
שלח תגובה

חזור אל “דיבורים כמו חול ואין מה לאכול”