שלום ד"ר גדי שרביט,
כפי שכבר כתבתי לך לא מזמן התוכונית שלי נפצעה בבטן בגלל שהמוכר בחנות לא גזר לה את הכנפיים כמו שצריך ולכן כל פעם שהיא נחתה, היא נחתה על הבטן. מה שהוטרינר עשתה זה תלש לה בעדינות את הנוצות מסביב לפצע ,חיטא לה את המקום ושם תרופה.
בנוסף הוא גם נתן לי אנטיביוטיקה לשים לה במים בכל בוקר.
נתבקשתי מהוטרינר להביא דגימת צואה משני התוכים. איחוד של שני הצואות ביחד. כלומר, לקחת צואה טרייה משני התוכים, גם מהתוכונית וגם מהקוקטיילית ולשים בכלי כזה להשאיר פתוח ולתת לזה להתייבש וכך הוא יבדוק אם יש כלימדיה חלילה. הוא לא רוצה לקחת מהם דם בגלל שהוא טוען כי זה בעיה אצל תוכים קטנים, במיוחד אצל תוכונים מכיוון שהם קטנים מידי ואין להם הרבה דם ומה שיקרה זה שהוא עלול להרוג את התוכונית במו ידיו אם ייקח ממנה דם. הוא אמר שאם יש את החיידק (כלימדיה) 99% שזה יופרש בצואה. את הצואה ייקחו למעבדה ושם יבדקו.
הייתי רוצה לדעת האם עיתוי הבדיקה נכון, התוכונית עדיין קצת חלשה ועדיין במצב של החלמה. והאם בדיקת הצואה היא אפקטיבית?
תודה מראש ושבת שלום.
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
בדיקת כלימדיה
מנהל: מפקחים
בדיקת כלימדיה

Music it's my all life
~*Don't worry be happy*~
- dr.sharvit
- מענה מקצועי

- שם פרטי:: גדי שרביט
- איש קשר:
Re: בדיקת כלימדיה
נטליקי שלום
אני מנסיוני לקחתי דם ממאות תוכונים לבדיקת מחלות ללא שום בעיה,
לבדיקת כלמידיה בדם ז"א בדיקת PCR, נדרשת כמות דם קטנה ביותר והדבר כלל אינו פוגע בתוכים ,כמו כן בדיקת PCR נחשבת לבדיקה המדוייקת ביותר כיום,
לעומת זאת בבדיקת צואה מדובר בבדיקת נוגדנים לכלמידיה שכשלעצמה זוהי בדיקה טובה אך פחות מדוייקת מבדיקת דם לPCR,
ווטרינר מנוסה יתמודד בקלות עם לקיחת דם לתוכונים.
בהצלחה,
אני מנסיוני לקחתי דם ממאות תוכונים לבדיקת מחלות ללא שום בעיה,
לבדיקת כלמידיה בדם ז"א בדיקת PCR, נדרשת כמות דם קטנה ביותר והדבר כלל אינו פוגע בתוכים ,כמו כן בדיקת PCR נחשבת לבדיקה המדוייקת ביותר כיום,
לעומת זאת בבדיקת צואה מדובר בבדיקת נוגדנים לכלמידיה שכשלעצמה זוהי בדיקה טובה אך פחות מדוייקת מבדיקת דם לPCR,
ווטרינר מנוסה יתמודד בקלות עם לקיחת דם לתוכונים.
בהצלחה,
לקביעת תורים ומקרים דחופים:
מרפאת אנימל סנטר-מרכז מסחרי ט'-אשדוד
08-8677340, ביפר חרום 24 שעות: 1705-416666 מנוי 13565.
מרפאת אנימל סנטר-מרכז מסחרי ט'-אשדוד
08-8677340, ביפר חרום 24 שעות: 1705-416666 מנוי 13565.