לפני בערך כחמישה חודשים התפתח נגע אדום ודלקתי בעין של התוכי שלי מסוג קוקטייל, שהחמיר מיום ליום.
לקחתי אותו לטיפול וטרינרי והוא אובחן עם דלקת בעין שייתכן ונגרמה עקב בעיה פנימית ולכן טופל בזריקה לשריר ע"י הוטרינר ובאנטיביוטיקה ישירות לפה על ידי בבית. בהתחלה היה שיפור קל במצב והדלקת פחתה, אך לצערי זה לא עזר ונאלצתי ללכת שוב ושוב לוטרינר עם אותו הטיפול ואותו האבחון- זריקות בשריר וטיפול אנטיביוטי בהזרקה לפה שהותאם לו לפי משקלו. המצב היטיב והחמיר לסירוגין.
לפני כחודש וחצי מצב הדלקת החריף מאוד, ושוב פניתי לוטרינר. היה לו חום גבוה, ושוב הוא קיבל זריקה לשריר ואנטיביוטיקה מסוג אחר מהאנטיביוטיקה שהותאמה לו בפעמים הקודמות, ובנוסף מריחה של משחה אנטיביוטית (סינטומיצין לעיניים) מדי יום. מצבו היטיב אבל כמו כל חמשת החודשים- הנגע הדלקתי לא עבר לחלוטין אלא רק הנפיחות והאודם שלו פחתו.
לפני שלושה ימים חזר מצבו להחמיר והדלקת שוב התפשטה מאוד וכמעט מכסה את כל העין (!)
יש לציין שהתוכי פעיל, אוכל ושותה כרגיל. לא מראה סימנים נוספים לחולי חוץ מהדלקת בעין ותלישת נוצות לעיתים. מאז שהדלקת חזרה להתפשט הפעם הוא מתנהג בצורה מאוד אגרסיבית ולא נותן לי להרים וללטף אותו. כרגע אני מטפלת בו עם מריחת סינטומיצין לעיניים אך ללא הטבה או שיפור במצבו.
אני מיואשת ולא יודעת איך ומה לעשות כדי לעזור לו, כל הטיפולים לא עוזרים והדלקת ממשיכה לגדול ולהתפתח. ניתוח להסרת הנגע כפי שאמר הוטרינר יכול במקרה שלו עקב גודלו ומשקלו הנמוך להרוג אותו (רק להזיק מאשר להטיב).
אני פונה אליכם בתקווה גדולה שאולי תוכלו לעזור לי מנסיונכם מה לעשות במצב כזה. הטיפולים החוזרים ונשנים עם אנטיביוטיקה, משחה וזריקה לשריר לא עוזרות והדלקת תמיד שבה וחוזרת להתפתח. צירפתי תמונות שלו ממצבו הנוכחי.
תודה רבה,
נועה.
לחץ להגדלה |
לחץ להגדלה |