ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

בעיה בזפק

עוסק בבריאות התוכי שלנו. האפשרות לשאול שאלה ולקבל מענה מוטרינר
המתמחה בתוכים. פרסום השאלה מתבצע לאחר מענה הוטרינר. פרטים
נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
אביטל
בקיעה
בקיעה
אזור מכירה: ירושלים וטבריה

בעיה בזפק

שליחה על ידי אביטל »

בס"ד

שלום!!!תמונה
ברשותי 2 ארות בגיל 3 חודשים (אחים), האכלתי אותם מגיל שבועייםן (יש לי הרבה ניסיון בהאכלת-יד גם מפקיעה בסוגים שונים של תוכים).
לפני כשבוע נוצר כתם חום בתוך הזפק (הוא התחיל להקיא), התחלתי לתת ניסטטין לפי הוראות ויטרינר, לאחר יום נוצר קילוף של העור העליון ונוצר פצע פתוח שמפריש נוזל דביק, לאחר 3 ימים כאשר המצב ניראה חמור ונישארה שיכבה דקה עד לזפק התחלתי לתת אנטיביוטיקה על דעת עצמי מכיוון שהיה בשבת, ובנוסף התחיל לארה השניה אותו הדבר הלכתי לויטרינר לאחר שבת ולדבריה נוצר מאוכל חם, אין מצב שהאוכל חם מכיוון שאני לא מחממת במיקרוגל ואני בודקת את האוכל לפני האכלה, לדעתי אם האוכל חם היה צריך ששניהם יהיו חולים באותו יום ולא לאחר 4-5 ימים, קיבלתי טיפול אנטיביוטי, ניסטטין, משחות למריחה חיצונית וטיפות הרגעה.
שמעתי על המחלה של התרחבות קיבת הבלוטות שעוברת מההורים, האם לפי התיאור יתכן שזו המחלה הזאת?תמונה
יש לציין לאחר שלושה ימים של טיפול הארות לא מקיאות, אין הפרשה מהפצע, האם העור יכול להווצר שוב?תמונה
הארות מתפקים יפה, עפים, אוכלים לבד וערנים מאד.
תודה רבה על כל תשובה,
אשמח לשמוע עוד חוות דעת בעניין.
תודה,
אביטל.תמונה
(אם צריך תמונה אני יכולה לשלוח).
סמל אישי של משתמש
dr.sharvit
מענה מקצועי
מענה מקצועי
שם פרטי:: גדי שרביט
איש קשר:

Re: בעיה בזפק

שליחה על ידי dr.sharvit »

אביטל שלום,

ראשית לעניות דעתי המקצועית לא נכון לתת תרופות לבעיית זפק לפני שבוחנים את כל גורמי הבעיה.
אם הלכת לוטרינר של תוכים אזי היה צריך הווטרינר לשאוב מנוזלי הזפק ולשלוח למעבדה את התוכן על מנת לזהות אילו חיידקים ופטריות מעוררים את הבעיה ולטפל בגורמים באופן ישיר ומהיר, במקרה שלך היה לך קצת מזל והבעיה עברה אך ישנם הרבה מקרים שללא זיהוי מקדים ומדויק הדבר עלול לגרום למות התוכים.
הגורמים העיקריים לבעיית התרוקנות של זפק הנם: פטריית הקאנדידה, זיהום חיידקי מגורמים שונים, זיהום ויראלי בעיקר מחלת ה PDD-התרחבות קיבת הבלוטות , מזון חם מאוד שיכול לגרום לכווייה, תרופות לא נכונות ו/או במינון גבוה מדי שיכולות לגרום לכיבים בזפק ובקיבה
, מזון קשה שאינו מתפרק טוב היכול לגרום לפציעת הזפק וכמובן בליעת גופים זרים.

בבואנו לבחון את הנושא יש לבצע בדיקה מקיפה לתוכי ולתוכן הזפק במקרים כאלו על מנת לבודד את הגורם האמיתי לבעייה ולטפל בו באופן ישיר.

בהצלחה,
לקביעת תורים ומקרים דחופים:
מרפאת אנימל סנטר-מרכז מסחרי ט'-אשדוד
08-8677340, ביפר חרום 24 שעות: 1705-416666 מנוי 13565.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: בעיה בזפק

שליחה על ידי eli_lea »

הייתי מעוניין לראות תמונות , אם באפשרותך להעלות.
שלח תגובה

חזור אל “מענה וטרנרי”