שלום ד"ר שרביט,
ב-20 לספטמבר תוכונית שלי מתה בגלל דלקת ריאות והתוכון השני שלי ג'ינקו(בריא) נישאר לבדו,
חברי הפורום המליצו לי לחכות 40 יום עד שאביא לו בת זוג כדי לוודא שהוא לא נדבק.
לתוכונית שלי הייתה דלקת ריאות וכשלקחתי אותה לוטרינר באותו היום הוא נתן לה שתי זריקות ואחרי כמה שעות היא כבר לא החזיקה מעמד..
עכשיו גם התוכון שלי התחיל להראות אותם סממנים כמו שלה היה(נושם בכבדות ומזיז את הזנב תוך כדי) והוא גם הפסיק לקפץ ולזוז..
אני מפחדת לקחת אותו לוטרינר כי הוא עדיין קטן(חצי שנה בערך) ואני מפחדת שהוא ימות כמו התוכונית.
מה לעשות?! יש איזו סוג של תרופה שאפשר לתת לו?
תודה על העזרה, אלה.
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
דלקת ריאות אצל תוכון!?
מנהל: מפקחים
דלקת ריאות אצל תוכון!?
Dont Worry Be happy - Just Smile 
- dr.sharvit
- מענה מקצועי

- שם פרטי:: גדי שרביט
- איש קשר:
Re: דלקת ריאות אצל תוכון!?
לחברת הפורום שלום,
כמה שאלות לי אלייך- האם התוכי שמת נבדק לכלמידיופילה ,מחלת המקור והנוצות ופוליומה ?
האם התוכים שלך ניזונים מכופתיות ותזונה מאוזנת באיכות גבוה-אם לא, האם את נותנת להם תוסף של מולטיויטמין כולל ויטמין A ?
האם לתוכי שנפטר לקחו בדיקת דם וצילום בית-חזה ?
אם כל הדברים הללו לא בוצעו אזי הדיאגנוזה של דלקת ריאות כלל לא מדויקת מה גם שלתוכים יש בעיקר שקי אויר בחללי הגוף.
לדלקת של דרכי הנשימה ישנם גורמים רבים: ויראליים, חיידקיים-כגון הכלמידיופילה, פטרייתיים-פטריית האספרגילוס, טפיליים-טפיל הסינגמוס וכמובן מחסור בויטמין A ,אבי כל הבעיות
לכן, ללא בדיקה מקיפה כולל בדיקת דם והסטוריה נכונה פשוט לא ניתן להגיד לך כיצד לטפל-הכל תלוי בגורם המחלה.
בהצלחה.
כמה שאלות לי אלייך- האם התוכי שמת נבדק לכלמידיופילה ,מחלת המקור והנוצות ופוליומה ?
האם התוכים שלך ניזונים מכופתיות ותזונה מאוזנת באיכות גבוה-אם לא, האם את נותנת להם תוסף של מולטיויטמין כולל ויטמין A ?
האם לתוכי שנפטר לקחו בדיקת דם וצילום בית-חזה ?
אם כל הדברים הללו לא בוצעו אזי הדיאגנוזה של דלקת ריאות כלל לא מדויקת מה גם שלתוכים יש בעיקר שקי אויר בחללי הגוף.
לדלקת של דרכי הנשימה ישנם גורמים רבים: ויראליים, חיידקיים-כגון הכלמידיופילה, פטרייתיים-פטריית האספרגילוס, טפיליים-טפיל הסינגמוס וכמובן מחסור בויטמין A ,אבי כל הבעיות
לכן, ללא בדיקה מקיפה כולל בדיקת דם והסטוריה נכונה פשוט לא ניתן להגיד לך כיצד לטפל-הכל תלוי בגורם המחלה.
בהצלחה.
לקביעת תורים ומקרים דחופים:
מרפאת אנימל סנטר-מרכז מסחרי ט'-אשדוד
08-8677340, ביפר חרום 24 שעות: 1705-416666 מנוי 13565.
לקחתי אותו בסוף לוטרינר כי פחדתי שהמחלה תתפתח וכל הסיפור חזר על עצמו,
אז לצערי לא נישאר לי תוכי לגדל. אבל תודה על העזרה
אז לצערי לא נישאר לי תוכי לגדל. אבל תודה על העזרה
Dont Worry Be happy - Just Smile 
- dr.sharvit
- מענה מקצועי

- שם פרטי:: גדי שרביט
- איש קשר:
חבל !
גדי
גדי
לקביעת תורים ומקרים דחופים: