ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

שלום ד''ר, שאלה בנוגע למחלה אפשרית

עוסק בבריאות התוכי שלנו. האפשרות לשאול שאלה ולקבל מענה מוטרינר
המתמחה בתוכים. פרסום השאלה מתבצע לאחר מענה הוטרינר. פרטים
נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
MelPaz
ביצה
ביצה

שלום ד''ר, שאלה בנוגע למחלה אפשרית

שליחה על ידי MelPaz »

שלום ד''ר!
יש לי שלושה תוכונים אוסטרליים\אנגלים. התוכון הרבעי מת כתוצאה ממחלה כנראה שלא הבחנו בה (הוא היה פעיל, אכל, שתה ושיחק..)
אני מפחדת שתתפתח בהם מחלה כל שהיא כתוצאה מכך שכל הזמן מעשנים לידם.. (אבא ואח שלי..) הם נמצאים בחדר של אח שלי מתי שקר [חדר נפרד בחצר, עם חימום ותנאים טובים], ובחוץ כשנעים. יש לציין שאין שום חיה שיכולה להרע לתוכים. אין נחשים באיזור שלי, וסורגי הכלום קרובים די הצורך שלא ייכנס בהם מקור של ציפור גדולה, מה שגם הכלב שלי מבריח כל ציפור וחיה ש''פולשת'' לשטח שלנו. (הכלב לא נוגע בתוכים, הם תלויים על קורת עץ גבוהה). הייתי רוצה לדעת איזה מחלות יכולות להגרם לתוכים, ואם כדאי לי לגשת לוטרינר בהקדם.
בתודה, מלודי. תמונה תמונה תמונה
סמל אישי של משתמש
dr.sharvit
מענה מקצועי
מענה מקצועי
שם פרטי:: גדי שרביט
איש קשר:

Re: שלום ד''ר, שאלה בנוגע למחלה אפשרית

שליחה על ידי dr.sharvit »

שלום,

כל תוכי באשר הוא יכול להיות נשא של מחלת הכלמידיופילה, כמו כן תוכונים מומלץ לבדוק ולטפל באופן שגרתי כנגד טפילי עור כקנמידוקופטס.
ניתן גם לבדוק נשאות למחלות כגון: מחלת המקור והנוצות, פצ'קו ופוליומה אם כי הן נדירות יותר בתוכונים.
בכל אופן מומלץ לקחת את התוכים לבדיקה שגרתית שנתית אצל ווטרינר לתוכים.

בהצלחה,
לקביעת תורים ומקרים דחופים:
מרפאת אנימל סנטר-מרכז מסחרי ט'-אשדוד
08-8677340, ביפר חרום 24 שעות: 1705-416666 מנוי 13565.
שלח תגובה

חזור אל “מענה וטרנרי”