ד"ר שרביט שלום רב!
אני מגדל להקה של תוכונים המונה בערך 100 פריטים
בימים האחרונים בעיקר בגלל החורף שנזכר בנו מתו לי מספר פריטים
אני חושב שמדובר בשלשול כי נקתי טוב טוב את הכלוב ואני עוקב אחרי הלשלשת שצבעה השתנה לירוק בהיר והיא קצת יותר רכה
יש לציין שהלהקה מורגלת לאכול דוחן לבן תרד וחסה קצת הדרים ביצה קשה קלחי תירס וסלק אדום.
בימים שיש גשם וקר אני משתדל לתת רק תערובת זרעים יבשה.
השאלה איך אני מטפל במיידי עד שאמצא וטרינר טוב שגם יגיע אליי הביתה.
ושאלה שניה יתכן והסביה היא מעבר מדוחן לבן לצהוב?
עוד שאלה שתיה מוגברת של מים זה גם סימן לשלשולים?
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
שלשולים
מנהל: מפקחים
- dr.sharvit
- מענה מקצועי

- שם פרטי:: גדי שרביט
- איש קשר:
Re: שלשולים
שלום
לשילשול ישנם גורמים רבים מאוד בתוכים ביניהם: זיהומים מחיידקים כסלמונלה, זיהומים מחד תאיים כגיארדיה, כלמידיה בתחילת הסימנים הקליניים לעיתים מראה סמני שלשול קשים, זיהומים ויראליים, דלקות של מע' העיכול , דלקות כבד יכולה לגרום לשלשולים וכו' לכן קשה מאוד לתת לך סיבה לשילשולים ללא בדיקה.
ישנה גם סיבה נוספת והיא אם התערובת נרטבה אזי יתכן שעובש ופטריות התפתחו על המזון ויכולים לגרום לשלשולים.
הצורה הטובה ביותר הנה להביא כמה דגימות צואה לווטרינר לבדיקה ותוכי אחד שמת - חלק מהבדיקות יתבצעו במקום על ידי מקרוסקופ וחלק ישלחו חמעבדה .
שתייה מוגברת של מים בהחלט יכולה להצביע על מצב של התייבשות שנגרמת על ידי השלשולים.
יש לזכור ששינוי במזון מתערובת אחת לשנייה משנה את "החיידקים הטובים במעיים" וגורמת לשלשולים אך לא למוות.
קשה לי לתת לך עצה מה לחעשות בינתים חוץ מלשמור על סביבה נקייה, מזון באיכות טובה ורמת ממשק גבוה בכלוב, הייתי כן ממליץ לך מאוד להוסיף פרוביוטיקה למזון וזה בדחיפות עליונה מכיוון שהפרוביוטיקה מחזקת את מערכת החיסון של המעי כנגד חיידקים מעוררי מחלות.
בהצלחה,
לשילשול ישנם גורמים רבים מאוד בתוכים ביניהם: זיהומים מחיידקים כסלמונלה, זיהומים מחד תאיים כגיארדיה, כלמידיה בתחילת הסימנים הקליניים לעיתים מראה סמני שלשול קשים, זיהומים ויראליים, דלקות של מע' העיכול , דלקות כבד יכולה לגרום לשלשולים וכו' לכן קשה מאוד לתת לך סיבה לשילשולים ללא בדיקה.
ישנה גם סיבה נוספת והיא אם התערובת נרטבה אזי יתכן שעובש ופטריות התפתחו על המזון ויכולים לגרום לשלשולים.
הצורה הטובה ביותר הנה להביא כמה דגימות צואה לווטרינר לבדיקה ותוכי אחד שמת - חלק מהבדיקות יתבצעו במקום על ידי מקרוסקופ וחלק ישלחו חמעבדה .
שתייה מוגברת של מים בהחלט יכולה להצביע על מצב של התייבשות שנגרמת על ידי השלשולים.
יש לזכור ששינוי במזון מתערובת אחת לשנייה משנה את "החיידקים הטובים במעיים" וגורמת לשלשולים אך לא למוות.
קשה לי לתת לך עצה מה לחעשות בינתים חוץ מלשמור על סביבה נקייה, מזון באיכות טובה ורמת ממשק גבוה בכלוב, הייתי כן ממליץ לך מאוד להוסיף פרוביוטיקה למזון וזה בדחיפות עליונה מכיוון שהפרוביוטיקה מחזקת את מערכת החיסון של המעי כנגד חיידקים מעוררי מחלות.
בהצלחה,
לקביעת תורים ומקרים דחופים:
מרפאת אנימל סנטר-מרכז מסחרי ט'-אשדוד
08-8677340, ביפר חרום 24 שעות: 1705-416666 מנוי 13565.
מרפאת אנימל סנטר-מרכז מסחרי ט'-אשדוד
08-8677340, ביפר חרום 24 שעות: 1705-416666 מנוי 13565.