שלום לד"ר שרביט.
הג'אקו שלי מכרסם את הרגליים, מעביר משקל מרגל לרגל ולא שקט. רק כשהוא נמצא עלי הוא פחות או יותר בסדר. הוא גרם לעצמו פצעים מדממים, יש ירידה בתיאבון והפסיק כמעט לגמרי לדבר ולשרוק. עם זאת הוא עירני מאוד.
לקחתי אותו לבדיקת וטרינר, שנתן לו טיפול נגד טפילים בטפטוף על העורף, וטיפול בכלומיפראמין כדי להרגיע את התוכי. הוא טען שהבעיה היא נפשית .
השאלה שלי היא: התוכי גם כשהוא מנמנם, לא שקט ומרים את הרגליים, כאילו משהו מפריע לו. זה לא נראה לי נפשי. מה דעתך? מה זה יכול להיות? התוכי גם מתעטש מעט.
תודה. ושאלה נוספת, נוכחתי שמעטים הם הוטרינרים שבאמת מבינים בתוכים. אני צפונית, וד"ר בנדהיים בחופשה עד סוף החודש. האם יש מישהו אחר שבקיא בנושא באיזור חיפה?
תודה.
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
הג'אקו שלי מכרסם את הרגליים
מנהל: מפקחים
- dr.sharvit
- מענה מקצועי

- שם פרטי:: גדי שרביט
- איש קשר:
Re: הג'אקו שלי מכרסם את הרגליים
ברטה שלום
גירודים מסיביים באזור בעור בכל מקום בגוף כולל הרגליים יכולים להגרם על ידי
טפילי עור, טפילי מעיים כגיארדיה, בעיית כבד, פטריות, אלרגיות למיניהן,ותתכן בעייה התנהגותית על בסיס פסיכוגני, אם כי בעיות כאלה מתבטאות יותר במריטת נוצות.
טיפול נגד פרזיטים חיצוניים הנו בהחלט חשוב אך לא מטפל בכל סוגי הבעיות, לדעתי יש לקחת בדיקת דם-ביוכמיה לבדיקת מתכות כבדות כעופרת ואבץ, משטח צואה לטפילי מעיים כגיארדיה ותולעים , במקרה הצורך לקחת ביופסיה מעור הרגל למעבדה ועוד.
אם הבעיה לא עוברת יש לבצע בדיקות מקיפות יותר מאשר רק טיפול נגד פרזיטים חיצוניים.
ישנה ווטרינרית שמטפלת בתוכים מטבעון ד"ר מרב קנדה הנייד שלה:0507202679
בהצלחה,
גירודים מסיביים באזור בעור בכל מקום בגוף כולל הרגליים יכולים להגרם על ידי
טפילי עור, טפילי מעיים כגיארדיה, בעיית כבד, פטריות, אלרגיות למיניהן,ותתכן בעייה התנהגותית על בסיס פסיכוגני, אם כי בעיות כאלה מתבטאות יותר במריטת נוצות.
טיפול נגד פרזיטים חיצוניים הנו בהחלט חשוב אך לא מטפל בכל סוגי הבעיות, לדעתי יש לקחת בדיקת דם-ביוכמיה לבדיקת מתכות כבדות כעופרת ואבץ, משטח צואה לטפילי מעיים כגיארדיה ותולעים , במקרה הצורך לקחת ביופסיה מעור הרגל למעבדה ועוד.
אם הבעיה לא עוברת יש לבצע בדיקות מקיפות יותר מאשר רק טיפול נגד פרזיטים חיצוניים.
ישנה ווטרינרית שמטפלת בתוכים מטבעון ד"ר מרב קנדה הנייד שלה:0507202679
בהצלחה,
לקביעת תורים ומקרים דחופים:
מרפאת אנימל סנטר-מרכז מסחרי ט'-אשדוד
08-8677340, ביפר חרום 24 שעות: 1705-416666 מנוי 13565.
מרפאת אנימל סנטר-מרכז מסחרי ט'-אשדוד
08-8677340, ביפר חרום 24 שעות: 1705-416666 מנוי 13565.
Re: הג'אקו שלי מכרסם את הרגליים
תודה רבה, עזרת לי מאוד.