ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
שלום ד"ר גדי ובהצלחה,יש לי שאלה והשאלה אם לחבר שלי היו תוכים חולים בכלמידיה ועכשיו
אין לו (הוא העביר אותם לפני יומיים ) ואני נכנס אליו לבית גידול שריק או ליד התוכי היחיד שיש לו בבית (בלי לגעת?)האם עדיין אני יכול להדביק את התוכים שלי?והאם החיידק חי גם בחוץ ומדבק וכמה זמן?תודה ושוב בהצלחה
אם הכלוב בו הוחזק התוכי חולה הכלמידיה לא חוטא כראוי לאחר שהוציאו את התוכי החולה ממנו, אזי יש סיכוי סביר שהכלוב נושא את החיידק ומגע בכלוב על ידי הידיים או הבגדים יכול להעביר את החיידק.
חשוב לדעת אם הכוונה ל"תוכי חולה בכלמידיה": האם הוא נשא של החיידק-ללא סמנים קליניים או ממש מראה סימנים קליניים ,מכיוון שהסיכוי להדבק מכלמידיה מתוכי שהוא נשא הוא נמוך יותר מהסיכוי להדבק מכלמידיה מתוכי החולה במחלה ומראה את סמניה בצורת הפרשת החייידק בהפרשות האף, התעטשויות, העיניים , שלשולים וכו'.
בכל מקרה לא הייתי ממליץ להכנס לכלוב שהיה בו תוכי חולה בכלמידה ולגעת בתוכי אחר הנקי מהמחלה לפני שחיטיאתם את ידיכם והחלפתם בגדים.
תודה רבה רבה דוקטור ויש לי עוד שאלה והיא האם כבר באותו רגע שהתוכי נושם את הנגיף אפשר לראות בבדיקת דם שהוא נשא
הכוונה האם הנגיף צריך תקופת דגירה בגוף בשביל שיופיע בבדיקות או שלאחר מספר שעות מההידבקות כבר אפשר לראות בבדיקת דם שהתוכי נשא