ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

תוכון חולה

עוסק בבריאות התוכי שלנו. האפשרות לשאול שאלה ולקבל מענה מוטרינר
המתמחה בתוכים. פרסום השאלה מתבצע לאחר מענה הוטרינר. פרטים
נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
נופר
ביצה
ביצה

תוכון חולה

שליחה על ידי נופר »

שלום..
יש לי תוכון (ממין נקבה)... לפני כשבוע וחצי היא נראתה לנו חולה..ז"א היא לא צייצה, עמדה על רגל אחת כמעט תמיד, אמנם אכלה ושתתה, אך לצערי שמתי לב למשהו שלא כ"כ היה ברור לי מהו- הזנב שלה היה ממש למטה (כמעט בזוית של 90) וכשהסתכלתי לעומק הוא עלה וירד תוך כדי הנשימות המהירות שלה. לקחתי אותה לוטרינר ציפורים ושם הוטרינרית אמרה שאולי מדובר בקלמידיה..היא לקחה בדיקות. בנוסף, היא אמרה שנושא הזנב מעיד על מצוקה נשימתית וכנראה זה נובע מהקלמידיה. השאלות שלי הן: האם מצוקה נשימתית יכולה לנבוע רק מקלמידיה, או שגם ממחלות אחרות? בכללי ניתן לטפל בזה "על המקום"? כלומר, למשל, אדם שיש לו אסטמה- במקרה של צפצופים וקושי בנשימה..הוא לוקח ונטולין. האם יש תרופה גם בציפורים, שהיא ספציפית לזה? האם זה יכול להעיד על מחלות אחרות?
בנוסף..הוטרינרית נתנה לנו אנטיביוטיקה על מנת לשפר את מצבה של התוכון...נתנו לה החל מיום שישי האחרון (אנטיביוטיקה דרך המים..ובשבת כשראינו שזה לא אפקטיבי עברנו לשים אנטיביוטיקה ישירות לפה)....עד אתמול חל שינוי במצבה של התוכון..היא יותר קפצה, הייתה פעילה ועירנית..ומשום מה..מסיבה לא ברורה..מצבה נחלש היום. על מה זה מעיד? האם זה מסוכן? האם כדאי כבר לטפל בקלמידיה עוד לפני שקיבלנו את תוצאות הבדיקה? נכון לעכשיו מה כדאי לעשות?
אשמח לתשובה בהקדם,
נופר.
סמל אישי של משתמש
dr.sharvit
מענה מקצועי
מענה מקצועי
שם פרטי:: גדי שרביט
איש קשר:

Re: תוכון חולה

שליחה על ידי dr.sharvit »

נופר שלום
הסימנים הקליניים שאת מדברת עליהם בהחלט מעידים על מצוקה נשימתית ובעיות של דרכי הנשימה.
הדבר יכול להגרם מזיהום על ידי מגוון של חיידקים הפוגעים במערכות הגוף ובעיקר במע' הנשימה. יכול לתרום לכך מאוד מחסור של ויטמין A- תוכונים בדרך כלל לא ניזונים מכופתיות אלא מתערובת דוחן וגרעינים המכילים כמות נמוכה מאוד של ויטמין Aהמחיוני כל כך למע' הנשימה בתוכים.
יתכן מאוד גם שמדובר בקלמידיה שבין שאר הסימנים ובמצב מתקדם פוגע בדרכי הנשימה.
הייתי ממליץ להמשיך טיפול אנטיביוטי- להשתדל מאוד לא לתת טיפול במים מכיוון שתוכים שותים מעט מים אלא אם כן מתן האנטיביוטיקה בפה יוצר סטרס(מצב עקה) קשה לתוכי שיכול רק להחמיר את המצב ואז כדאי לשים את האנטיביוטיקה במים, ניתן גם לשים אבקת אנטיביוטיקה בפרי עסיסי שהתוכי אוהב במיוחד על מנת שיאכל את הפרי עם האנטיביוטיקה, יש להמתיק מעט את הסירופ של האנטיביוטיקה בעת מתן בפה או במים מכיוון שתוכים לא כל כך אוהבים תרופות, כמו כן במקרה של טיפול בדוקסילין לכלמידיה יש להסיר את האבן גיר מהכלוב על מנת שלא תיפגע ספיגת האנטיביוטיקה במעי.
אם האנטיביוטיקה נתנת לאורך זמן של יותר מ 7 ימים הייתי ממליץ להוסיף פרוביוטיקה לטיפול- אבקת פריים של האגן מכילה פרוביוטיקה, ויטמנים שונים כויטמין A וחומצות אמינו לחיזוק .
אם התוכי כמעט ולא אוכל יש להניח מספר כעריות אוכל ומים בתחתית הכלוב שיהיה לו קל לגשת אליהם. חשוב להעשיר את המזון באופן קבוע בויטמין A החיוני לתפקודה התקין של מערכת הנשימה ומע' החיסון.
באם התוכי נפוח- מצב של תת חום-היפוטרמיה ,מומלץ לחמם את הכלוב במנורת אינפראאדום מחמם או נורת להט ביתית, לטמפ' של 27-30 מעלות.

בהצלחה,

נ.ב. תעדכני אותי כיצד מתקדם התוכי שלך.

ד"ר גדי שרביט
לקביעת תורים ומקרים דחופים:
מרפאת אנימל סנטר-מרכז מסחרי ט'-אשדוד
08-8677340, ביפר חרום 24 שעות: 1705-416666 מנוי 13565.
נופר
ביצה
ביצה

שליחה על ידי נופר »

שלום ד"ר גדי..
אתמול הוטרינרית שלנו הודיע כי הבדיקות לכלמידיה יצאו חיוביות. היא נתנה זריקה לה ולתוכון השני שתספיק לשבוע.
דיברת על הטיפול בדוקסילין לכלמידיה...ושיש להוציא את האבן גיר? למה הכוונה?
האם כדאי להמשיך את התרופה בזריקות שבועיות או יומיים באמצעות השמה ישירות לפה?
ובכללי אפשר לחמם את הכלוב שלהם באמצעות תנור ביתי, נכון? זה תורם גם למע' החיסונית.
תודה רבה לך ואשמח לשמוע ממך בהקדם.
שבת שלום,
נופר.
סמל אישי של משתמש
dr.sharvit
מענה מקצועי
מענה מקצועי
איש קשר:

נופר שלום

ניתן לטפל בכלמידיה על ידי מתן דוקסילין לפה או ויהרמיצין בהזרקה שבועית לשריר-הטיפול העדיף.
אבן גיר יש להוציא מהכלוב מכיוון שהסידן באבן גיר מוריד את ספיגת האנטיביוטיקה במעי התוכי.
חימום תוכי עדיף על ידי נורת אינפראאדום או נורת להט ביתית , או דרך חימום אחרת שתביא את סביבת התוכי לטמפ' של 27-30 מעלות.

יום טוב,

נ.ב. תשלחי לי באישי מי הווטרינרית שטיפלה בכם.
נופר
ביצה
ביצה

שליחה על ידי נופר »

היי ד"ר גדי..
קודם כל תודה על המענה החוזר.
לגבי ה"אבן גיר" זה הדבר הלבן הזה שיש בו את הסידן? בצורה עגולה כזאת??
ום אותו כדאי להוריד...אז העובדה שלא הורדנו אותו עד היום עלולה לגרום לנזק מסויים בספיגת האנטיביוטיקה או שזה בסדר ולא כ"כ נורא?
סמל אישי של משתמש
dr.sharvit
מענה מקצועי
מענה מקצועי
איש קשר:

נופר שלום
במתן אנטיביוטיקה מסוג דוקסילין,מומלץ להוריד את האבן גיר למשך הטיפול - הסידן פוגע בספיגת האנטיביוטיקה.

בהצלחה,
שלח תגובה

חזור אל “מענה וטרנרי”