ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

בעיה - התוכי משלשל כבר זמן מה...

עוסק בבריאות התוכי שלנו. האפשרות לשאול שאלה ולקבל מענה מוטרינר
המתמחה בתוכים. פרסום השאלה מתבצע לאחר מענה הוטרינר. פרטים
נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
aviv123
ביצה
ביצה

בעיה - התוכי משלשל כבר זמן מה...

שליחה על ידי aviv123 »

שלום,
יש לי תוכי קוקטייל כבר 3-4 שנים, ובמשך הזמן הזה היה לו פעמים שהוא שלשל אבל לא ייחסנו לזה כ"כ חשיבות כי ברוב הפעמים השלשול נעלם והפך ללשלשת רגילה אחרי כמה ימים..
אבל בחודש האחרון התוכי כל הזמן משלשל, בערך %70 מהפעמים זה שלשול וה30 האחרים זה לשלשת רגילה..
השלשול שלו זה בד"כ מים וקצת ירוק או מים ולבן מעורבבים, ולעיתים רחוקות קצת מים. עקב השלשול, הלשלשת שלו נדבקת לביב שלו הרבה פעמים דבר שלא נראה לי נורמלי וגם קצת מגעיל..

הוא אוכל דוחן רגיל, אך אני מנסה להרגיל אותו לכופתיות ומביא לו לפעמים גם כופתיות (תלחצו כאן לתמונה של הכופתיות)

יש סיבה לדאגה? מה לעשות איתו? איך לעשות שהוא לא ישלשל? זה מדאיג אותי..

תודה
סמל אישי של משתמש
dr.sharvit
מענה מקצועי
מענה מקצועי
שם פרטי:: גדי שרביט
איש קשר:

Re: בעיה - התוכי משלשל כבר זמן מה...

שליחה על ידי dr.sharvit »

בכל שלשול ישנה סיבה לדאגה משום ששלשול יכול לגרום להתייבשות משמעותית עד כדי מצב של שוק
ואיבוד משמעותי של מינרלים החיוניים לתוכי.
התוכי שלך חי רק על דוחן- תזונה רעה מאוד, בדוחן יש הרבה שומן אך חסרים ויטמינים ומינרלים, במיוחד ויטמין A
החיוניים כל כך לבריאות התוכים.
מומלץ מאוד להעשיר את האוכל בפירות וירקות העשירים בוויטמין A כגון פלפל חריף אדום, , מלון,גזר, מנגו,בטטה ועוד
ולהוסיף למזון תוסף מולטיוויטמין ומינרלים כגון אבקת פריים .
הסיבות לשלשולים הנן רבות :טפילי מעיים, זיהומים חידקיים וויראליים,זיהומים פטרייתיים בעייה בספיגת נוזלים במעי,תזונה לקויה, הרעלות שונות , בעיית כבד ו/או כליות וכו'.
יש לקחת את התוכי לבדיקה מקיפה אצל ווטרינר של תוכים לשם זיהוי הגורם לשלשול והתאמת הטיפול המתאים.
לקביעת תורים ומקרים דחופים:
מרפאת אנימל סנטר-מרכז מסחרי ט'-אשדוד
08-8677340, ביפר חרום 24 שעות: 1705-416666 מנוי 13565.
שלח תגובה

חזור אל “מענה וטרנרי”