לפני חודש פתחתי אשכול בנוגע לגוזל עקום שבקע מזוג הקוקטיילים שברשותי.
קצת רקע,
בקע בתחילת ינואר גוזל לוטינו מתוך 3 גוזלים שיצא קצת עקום בגוף, הנוצות זנב שלו נוטות לצד ימין,
יש לו גיבנת באמצע הגב, שלא מתמלאת נוצות, הכנפיים מנוצות רק הראש והגב לא מתמלאות.
יש לו גם בעיה ברגל ימין שהיא קצת נוטה לצדדים ולכן אני רואה שקשה לו ללכת עליה או לטפס בעזרתה
בסירטון שיצלמתי אמרו לי שהגוזל לא ישרוד, כיון שהתנשם בכבדות, ולא קיבל אוכל מההורים כמו שצריך, להפתעתי הגוזל כבר בן חודשיים וחצי (התקדמות) ואוכל לבד.
הגוזל לא יכול לעוף, אבל אני רואה שהוא מתנער בכלוב ומנקה את נוצותיו, אפילו בלילה אני תופסת אותו ישן עם הראש בתוך הנוצות
נעזרתי באתר של אלי לאה כדי למצוא וטרינר במרכז שמתמחה בתוכים, שיכול לבדוק אותו ולדעת האם ניתן לעזור לו, ומה הבעיה הגנטית שיש לו לצערי קיבלתי תשובה שעלות בדיקה 280 ש"ח שכמובן לא כולל בדיקת דם, ולא כוללת צילומים.
כואב לי לראות אותו ככה, ולכן רשמתי בfacebook שאני מוסרת אותו בחינם כדי שמגדל שנתקל במקרה כזה יוכל לעזור לי
כמובן שאף אחד לא רוצה אותו, ומי שרצה אותו בכלל לא מבין בתוכים, אחד מהתגובות שקיבלתי זה שהגוזל חולה במחלת הנוצות
ושאני אעיף אותו מהר שלא ידביק לי את התוכים שלי
לתוכי יש מים עם אומני ויט שאני מחליפה כל הזמן
תערובת לקוקטלים, חתיכה קטנה של millet sprays, קצת השרייה (לא נוגע) וכופתיות מרוסקות (אני מוצאת אותם בתחתית)
אני משתדלת כל הזמן לדאוג לו, ולהוציא אותו קצת כדי שיסתובב בבית ויוכל להזיז את עצמו, אך הוא אחרי כמה שניות מתעייף ועוצם עיניים.
בשבוע האחרון התחיל לצמוח לו הציצית הצהובה בראש
אז אני לא מקרבת אותו לאף אחד כדי שלא יתלשו לו אותם
הנוצות שגודלות לו בפנים מפוזרות מאוד - פתאום נוצה אחת קטנה בצבע כתום ליד האוזן אבל רק אחת
אשמח לקבל קצת עזרה, לצערי רק ורטואלית והייתי שמחה להגיע לוטרינר או מגדל שיוכל להסתכל עליו,
אבל לצערי לא אוכל לשלם מעל 300 ש"ח לגוזל שאת אחים שלו מכרתי ב100 ש"ח.
תודה!!