שלום רב דר שרביט.
רכשתי לפני יומיים קוואקר בן חודש וקצת הוא עדיין ניזון מדייסה פעמיים ביום בוקר10:00 וערב20:00 10cc לפי הוראות המגדל(פרטי)
אין לו עדיין ניצוי מלא הוא מנמנם במהלך היום כשהוא נפוח נוצות הוא לא כזה פעיל מנקה את עצמו מתמתח ויושב בתחתית הכלוב עדיין לא יציב בעמידה אבל כששמתי אותו על הריצפה בבית הוא התחיל ללכת לכל מקום אולי בורח אולי מסקרנות שקלתי אותו לפני אוכל והוא שוקל 99 ולאחר הארוחה הוא שקל 109 הוא נראה לי רזה ואין לו את גוש השומן הזה בחזה.
הנחיריים שלו פתוחים ונקיים כולל המקור והביב.
איך אדע להתייחס לסמני מחלה מאחר וכל אינפורמציה שאני קוראת משתמעת כמחלה בתוכי אני מצרפת תמונות לחוות דעת
אגב איך מזהים גם בעיות נשימה אצלו כי נראה שהכל בסדר אתמול כשהעברתי אותו לישון בחדר סגור ומאוורר הוא פתח פה כאילו הוא מפהק ועוד דבר הבנתי שבמידה ויש בעיות נשימה כשהם נושמים הזנב עולה ויורד ואתמול הסתכלתי וראיתי תנודות קטנות בזמן נשימה אבל זה לא אמור להיות ככה כשהוא בתחתית הכלוב כשהוא יכמו במצב ישיבה אשמח לקבל חוות דעתך המפורטת המשך יום נעים
נ.ב: אני מצרפת תמונה של הלשלשת שלו לאיבחון שלך האם היא בסדר
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קוואקר ניזון מדייסה
מנהל: מפקחים
- dr.sharvit
- מענה מקצועי

- שם פרטי:: גדי שרביט
- איש קשר:
Re: קוואקר ניזון מדייסה
הילה שלום,
מתנצל על העיכוב בתשובה-הייתי קצת חולה.
סמני מחלה בתוכים:
1. יושב בתחתית הכלוב
2. עיניים עצומות לעיתים הפרשות מהעיניים והCERE
3. כנפיים נפוחות ונוצות סמורות.
4. לא עירני ולא פעיל.
5. שלשול נוזלי לעיתים עם דם.
6. חוסר תאבון.
7. לא שר ולא מדבר.
8. לא מנקה את הנוצות ולא מטפח אותם.
9. שרירי חזה מדולדלים עצם החזה בולטת ומורגשת בקלות.
10. ישנם מצבים שהתוכי יושב בתחתית הכלוב ולא אוכל אולם כאשר את מתקרבת אליו הוא ינסה להראות סמני חיים,יפקח את עיניו וינסה לאכול- במקרה כזה הוא לא חוזר לעצמו אלא הוא מאוד חולה. בטבע הלהקה מסלקת ממנה תוכי חולה, הוא יעשה הכול על מנת לא להראות לך(את הלהקה שלו) שהוא חולה-במקרה כזה הוא חולה מאוד.
11. בדלקות של דרכי הנשימה- סמני נשימה מהירה מאוד עם פה פתוח , לשון מעט משורבבת החוצה, צבע הריריות בפה חיוור עד סגלגל, הזנב קופץ עם כל נשימה באופן בולט.
בית החזה מתנפח מאוד ובמהירות גבוה.
בנוגע לאוכל- יש להקפיד לתת את הדייסה כשהיא חמה-לא רותחת למנוע כוויות ולא קרה מדי ,יש לתת את הדייסה בקצב איטי ע"מ שהזפק יתרוקן בקלות(חובה לעקוב אחר קצב התרוקנות הזפק), וע"מ שלא ישאף את המזון למע' הנשימה ויפתח דלקת ריאות ושקי האויר.
יש להאכיל את התוכי כ 10-12% ממשקלו בערך 3-5 פעמים בהתאם לגילו.
יש להקפיד לשמור על סביבה לחה בכלוב/אומנת.
אין להאכיל את הגוזל יתר על המידה- יגרום להשמנת יתר ולמתיחת יתר של הזפק וכתוצא המכך לפגיעה ביכולת כווץ הזפק להתרוקנות.
בהצלחה,
מתנצל על העיכוב בתשובה-הייתי קצת חולה.
סמני מחלה בתוכים:
1. יושב בתחתית הכלוב
2. עיניים עצומות לעיתים הפרשות מהעיניים והCERE
3. כנפיים נפוחות ונוצות סמורות.
4. לא עירני ולא פעיל.
5. שלשול נוזלי לעיתים עם דם.
6. חוסר תאבון.
7. לא שר ולא מדבר.
8. לא מנקה את הנוצות ולא מטפח אותם.
9. שרירי חזה מדולדלים עצם החזה בולטת ומורגשת בקלות.
10. ישנם מצבים שהתוכי יושב בתחתית הכלוב ולא אוכל אולם כאשר את מתקרבת אליו הוא ינסה להראות סמני חיים,יפקח את עיניו וינסה לאכול- במקרה כזה הוא לא חוזר לעצמו אלא הוא מאוד חולה. בטבע הלהקה מסלקת ממנה תוכי חולה, הוא יעשה הכול על מנת לא להראות לך(את הלהקה שלו) שהוא חולה-במקרה כזה הוא חולה מאוד.
11. בדלקות של דרכי הנשימה- סמני נשימה מהירה מאוד עם פה פתוח , לשון מעט משורבבת החוצה, צבע הריריות בפה חיוור עד סגלגל, הזנב קופץ עם כל נשימה באופן בולט.
בית החזה מתנפח מאוד ובמהירות גבוה.
בנוגע לאוכל- יש להקפיד לתת את הדייסה כשהיא חמה-לא רותחת למנוע כוויות ולא קרה מדי ,יש לתת את הדייסה בקצב איטי ע"מ שהזפק יתרוקן בקלות(חובה לעקוב אחר קצב התרוקנות הזפק), וע"מ שלא ישאף את המזון למע' הנשימה ויפתח דלקת ריאות ושקי האויר.
יש להאכיל את התוכי כ 10-12% ממשקלו בערך 3-5 פעמים בהתאם לגילו.
יש להקפיד לשמור על סביבה לחה בכלוב/אומנת.
אין להאכיל את הגוזל יתר על המידה- יגרום להשמנת יתר ולמתיחת יתר של הזפק וכתוצא המכך לפגיעה ביכולת כווץ הזפק להתרוקנות.
בהצלחה,
לקביעת תורים ומקרים דחופים:
מרפאת אנימל סנטר-מרכז מסחרי ט'-אשדוד
08-8677340, ביפר חרום 24 שעות: 1705-416666 מנוי 13565.
מרפאת אנימל סנטר-מרכז מסחרי ט'-אשדוד
08-8677340, ביפר חרום 24 שעות: 1705-416666 מנוי 13565.
-
הילה הרשמן
- ביצה

Re: קוואקר ניזון מדייסה
תודה דר שרביט על המענה אני מקווה שאתה מרגיש יותר טוב
המשך יום נעים