ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
לפני כמה חודשים פתחתי פה נושא שהכנר שלי מתנהג מוזר , הוא בקושי זז ומחליק ממקלות העמידה וזה נראה כאילו הבעיה היא ברגליים אז צילמתי את הרגליים יש לו עליהם כמו לתיכות עור יבשות שאין לי בשום כנר אחר וגם שמתי לב לנוצות מוזרות בראש שהתחיל לא מזמן תגידו לי מה אתם חושבים ..
ברגליים מדובר בטפילי עור קרדיות שמתחפרות מתחת לעור. צריך לאבחן את סוג הקרדית ולתת טיפול בהתאם. צריך לתת גם טיפול לשאר הציפורים שבאו במגע ולחטא את הכלוב.
אני מעביר את הדיון לפורום מענה וטרינרי לתגובתו של ד"ר גדי שרביט.
תודה.. חשוב לי לציין שהכרים עברו טיפול במשך שבוע של אבקת אקריטין 1% במיוחד הכנר הספציפי הזה שהיה בכלוב נפרד שבועיים לפני התחלת הטיפול ועוד כשבוע אחרי הטיפול + חיטוי בעזרת יוד ברגליים ועדיין זה לא עבר ..
על פי התמונות ששלחת לי ,יתכן מאוד ומדובר בטפילי עור כגון קנמידוקופטס שהתפתחו על עור הכנרית.
מומלץ לקחת אותו לווטרינר של תוכים לשם לקיחת משטח עור לזיהוי הטפיל תחת מקרוסקופ ומתן טיפול בהתאם.
לכל טפיל ישנו סוג טיפול ורכוז חומר שונה בהתאם לסוג הטפיל, מקומו בגוף וכמות הטפילים שנדגמו ממגרד העור.