ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

קוקוטייל חולה כלמידיה

עוסק בבריאות התוכי שלנו. האפשרות לשאול שאלה ולקבל מענה מוטרינר
המתמחה בתוכים. פרסום השאלה מתבצע לאחר מענה הוטרינר. פרטים
נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
נטע
ביצה
ביצה

קוקוטייל חולה כלמידיה

שליחה על ידי נטע »

הי

הקוקוטיילית שלנו חולה בכלמידיה, הבדיקה נעשתה ע"י בדיקת דם ע"י וטרינר מאבן יהודה לחיות טרופייות,
אני נותן לה אנטיביוטיקה דרך המים, לאחר יומים ישנו שיפור בהיתנהגות שלה,
מה אחוזי ההצלחה שהיא תבריא?
האם זה נכון להשאיר אותה בסלון הבית?
אני שומר על הגיינה גבוה לאחר מגע איתה, האם יש צורך להוציא אותה מהבית?

תודה רבה
סמל אישי של משתמש
dr.sharvit
מענה מקצועי
מענה מקצועי
שם פרטי:: גדי שרביט
איש קשר:

Re: קוקוטייל חולה כלמידיה

שליחה על ידי dr.sharvit »

נטע שלום,
1. האם הבדיקה נעשתה בשיטת PCR- במעבדת קרניאלי/בקטוכם או בבדיקה במקום ז"א בדיקה סרולוגית? בדיקת PCR הבודקת דנ"א החיידק ולא רמת נוגדנים נחשבת מדוייקת הרבה יותר.
2. האם התוכי נשא של חיידק הכלמידיופילה או האם ישנם כבר סימנים קליניים ?
3. מאוד,מאוד,מאוד לא מומלץ מתן טיפול במים, אמרתי זאת כבר עשרות פעמים בפורום זה. תוכים שותים מעט מאוד ולכן הבקרה על כמות התרופה המוכנסת לגוף איננה מדוייקת כלל וכלל.
4. ממליץ על טיפול בהזרקה של וויבראוונוס לשריר אחת לשבוע- הטיפול הטוב ביותר לכלמידיופילה כיום או מתן סירופ אנטיביוטיקה ישירות לפה פעמיים ביום למשך 45 יום(פחות טוב).
5. לא ממליץ להוציא אותה מהכלוב או שתבוא במגע עם אנשים עד שעושים לה בדיקה חוזקת והבדיקה יוצאת שלילית.

בהצלחה,
לקביעת תורים ומקרים דחופים:
מרפאת אנימל סנטר-מרכז מסחרי ט'-אשדוד
08-8677340, ביפר חרום 24 שעות: 1705-416666 מנוי 13565.
נטע
ביצה
ביצה

שליחה על ידי נטע »

תודה על התשובה,
הבדיקה נעשתה ע"י בדיקת דם מהציפורן,
התוכית הראתה סימנים מתקדמים מאד של המחלה (חשבתי שזה כבר הסוף),
אני יכול להגיד שכבר עכשיו לאחר כמה ימים של טיפול אנטיביוטיקה דרך המים, מנורת חימום 24 שעות, מי סוכר פעמים ביום לפה, ישנו שיפור ניכר, אפשר להגיד 90% חזרה למצב רגיל,
כרגע רק אני נוגע בה ומטפל בה, שומר על הגיינה גבוה,
הבעיה שהיא בכלוב בסלון היא צעירה מאד ואני חייב לשמור על ההחתמה שלהת לכן אני חייב לעלות אותה על הידים וכדו'

האם אין סכנהלמשל לילדים לצפות טלויזיה שהכלוב שלה בסלון?

שאלה נוספת אולי לא קשורה לפורום של וטרינר אבל:
התוכית שלי היא קוקוטילית (צעירה ויפה מאד, לטינו) עלתה 200 ש"חת ישנה פה דילמה של רמת ההשקעה הכספית
מה התגובות של המגדלים שיש להם תוכי מסוג קוקטיל שאינו תוכי יקר?
סמל אישי של משתמש
dr.sharvit
מענה מקצועי
מענה מקצועי
איש קשר:

נטע שלום,

1. תוכית בסלון שאובחנה החולה במחלת הכלמידיופילה בהחלט מהווה סכנה של העברת המחלה ךלתושבי הבית דרך האויר מכיוון שהמחלה מועברת גם מהפרשות מע' הנשימה.
2. הנני גוף מקצועי אינני מתעסק בעלויות- מי שמחזיק בע"ח ראוי שידע שבע"ח הנו בן בית לכל דבר ויש לנו האחריות לטפל בו בצורה הטובה ביותר ללא קשר לעלויות.

בהצלחה,
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אני חושב שצריך בוודאי לטפל בתוכי שמראה סימנים קלינים אבל יחד עם זאת לא לזרוק את התוכי מהחלון ולהיכנס לפאניקה.
הילדים שלנו חשובים לנו הכי בעולם ואף אמא או אבא לא ירצו לסכן אותם. לאחר התחלת הטיפול ( מספר ימים ) התוכי כבר אינו מידבק
מצד אחד ומצד שני אחוזי ההידבקות כל כך נמוכים שהסיכוי להידבקות היא כמו הסיכוי להיקלע ולהידרס במעבר חצייה, או הרבה הרבה הרבה פחות, כי על כאלה שנדרסו אנחנו שומעים כל שבוע כמעט.
אם אני לא טועה במחקר שנערך המספרים מדברים על כ 60% מציפורי הבר שהינם נשאים של המחלה ובטח שבין התוכים ישנם כ 40% נשאים, רובם בחנויות , חוות גידול ובמקומות בהם צפיפות רבה גורמת לסטרס ולהתפרצות המחלה.
בכל יום חשופים לתוכים נשאים וחולים אלפי בני אדם , במגע ישיר עם התוכים תוך כדי טיפול , עליהם נמנים וטרינרים בעלי חוות, מגדלים שונים, ועשרות אלפי מגדלים שמגדלים בחצר הבית או בתוכו סוגי ציפורים ותוכים שונים. מה שמעיד על כך שההידבקות אינה שכיחה אינה מהירה ואין צורך ממשי להיפטר מהתוכי.

אני מציע להמשיך בטיפול שניתן וכמו שד"ר גדי שרביט ציין עדיף שלא במים, אפשר לטפל דרך הפה או בזריקות , הטיפול יחסית פשוט.

לגבי עלות הקוקוטיל ביחס לעלויות הטיפול, אי אפשר להסתכל על בעל חיים כחפץ , החישוב נעשה ללא ספק גם אם מדובר בתוכון או אם מדובר בארה, בשני המיקרים יש את ההיבט הכספי, אני מכיר אנשים שהקוקוטייל או התוכון הזעיר שלהם הוא עולם ומלואו עבורם והם יעשו הכל בכדי להצילו, אחרים יוותרו במיוחד בגלל ערכו הנמוך. כל אחד ומצפונו, אין חוק נגד זה ואף אחד לא יגיד לך איך להרגיש או מה לעשות, העובדה שהתחלתם לטפל בתוכי אומרת הכל.

מאחל לכם הצלחה בטיפול ונשמח לעידכונים.
נטע
ביצה
ביצה

שליחה על ידי נטע »

תודה רבה אלי על התגובה,
כל מילה שכתבתה היא נכונה ובדיוק מה שאנחנו עושים וחושבים על לילי ׁ(שם שהילדים נתנו)הקוקוטילית שלנו,
שאלה נוספת: הקוקוטילית שלנו נראית הרבה יותר טוב אבל עדיין ישנה די הרבה שעות, האם זה קשור לאנטיביוטיקה שהיא צורכת?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

כן , יתכן שזו אחת התופעות של האנטיביוטיקה, התוכי בסך הכל צריך להתחזק ולהילחם במחלה.
לא להפסיק את החימום , חימום סביבת התוכי מאוד חשובה. יש להרחיק סידן כמו אבני גיר סבידה וכו'.
בהצלחה והמשיכו לעדכן.
נטע
ביצה
ביצה

שליחה על ידי נטע »

שאלה לד"ר שרביט
לאחר שבועיים של טיפול באנטיביוטיקה אני ממשיך בטיפול האנטיביטיקה להשלים 45 יום,
הוטרינר המטפל שלנו אמר שעכשיו ניתן לשחרר אותה חופשי בבית ושהילדים יכולים להחזיק אותה חופשי,
האם זה נכון שיש צורך עדיין להחזיק אותה במין בידוד(רק אני מטפל ומשחק איתה, ושומר על הגיינה גבוה),
יש לה הרבה עליות וירידות, כמה שעות פעילה מאד וכמה שעות ישנונית מאד, לפעמים אני משחק איתה והעניים שלה נעצמות,האם זה תקין?
סמל אישי של משתמש
dr.sharvit
מענה מקצועי
מענה מקצועי
איש קשר:

נטע שלום,

כפי שאמרתי בעבר, כל עוד לא נבדק התוכי שלך שוב בשיטת PCR ונמצא שלילי לחיידק התוכי בגדר נשא של החיידק מה שאומר ששינוי קל במערכת החיסון של תוכי והחיידק יכול להתפרץ ולגרום לסימני תחלואה, לכן השיקול האם להוציא אותו מבידוד הנו שלכם בלבד,
אני לא הייתי מוציא אותו מבידוד כל עוד הוא נשא חיובי של החיידק.
תוכי ישנוני מעיד פעמים רבות על מחלה, בדר"כ זיהומית הפוקדת את התוכי, אך הסימן הזה הנו כללי מאוד ולא מדוייק, יש לקחת אותו לווטרינר של תוכים(לא כזה שנותן אנטיביוטיקה דרך המים) ולבצע בדיקה מקיפה לתוכי שלך, יש לראות גם האם הוא אוכל,שותה, מנופח, יושב בתחתית הכלוב, עיניים עצומות,הפרשות מהעיינים/אף וכו'.נ.ב.
האם הוא נבדק גם למחלת הפןוליומה ומחלת המקור והנוצות -אלו הן 2 מחלות נוספות בתוכים שאני ממליץ לבדוק.

בהצלחה,
שלח תגובה

חזור אל “מענה וטרנרי”