לפני כחודשיים-שלושה, כשרק קניתי את הקוקטייל שלי הוא היה נושם בפה פתוח. הבנתי שכאשר הם מפהקים הם מותחים את הצוואר ופוערים את המקור, אך מבהיל אותי כשהוא רק פוער את המקור מבלי למתוח את הצוואר. האם יתכן שבכל זאת מדובר בפיהוק או שדאגותיי מוצדקות?
כפי שציינתי, הבעיה הייתה קיימת בעבר, לפני כשלושה חודשים ציינתי את הבעיה בפני הוטרינר והוא נתן לי טיפות אנטיביוטיקה (לטףטף לתוך כלי המים). עדיין נותרה לי האנטיביוטיקה, האם כדאי לעשות שוב טיפול נתינת אנטיביוטיקה של ארבעה ימים? אני חוששת לתת לו אותה שוב.
הווטרינר לא הותיר עלי רושם טוב במיוחד, ולכן אינני מתפתה לחזור אליו. האם מישהו יודע על וטרינר ציפורים הממוקם באיזור המרכז ושנשמעה עליו חוות דעת טובה?
האם מישהו יודע מה יכולה להיות הבעיה הבריאותית בעקבותיה נושם התוכי בפה פתוח, האם זה עשוי להיות רציני מאוד?
אני דואגת לקטנטן שלי, מצבו הבריאותי טוב הרבה יותר מאשר ביום הבאתו, ואני מקווה שהוא לא יידרדר שוב):
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קוקטייל נושם בפה פתוח
מנהל: מפקחים
Re: קוקטייל נושם בפה פתוח
טיפול אנטיביוטי במים לא יעיל במקרה כזה. הטיפול נשמע לי מאוד לא רציני.
תוכי שנושם בפה פתוח מלווה בקשיי נשימה כגון תנודות של הגוף או הזנב בעת נשימה יכולים להעיד על בעייה בדרכי הנשימה.
וטרינר של ציפורים יתן לך מענה רציני יותר לבעייה לאחר בדיקה.
ממליץ לך לפנות לד"ר גדי שרביט שאחר ויש לו ידע רב בתחום, לעיתים שווה לנסוע עוד חצי שעה אבל לקבל טיפול טוב ומקיף.
אני מעביר את שאלתך לפורום וטרינרי לתשובתו של ד"ר שרביט בעניין.
בהצלחה.
תוכי שנושם בפה פתוח מלווה בקשיי נשימה כגון תנודות של הגוף או הזנב בעת נשימה יכולים להעיד על בעייה בדרכי הנשימה.
וטרינר של ציפורים יתן לך מענה רציני יותר לבעייה לאחר בדיקה.
ממליץ לך לפנות לד"ר גדי שרביט שאחר ויש לו ידע רב בתחום, לעיתים שווה לנסוע עוד חצי שעה אבל לקבל טיפול טוב ומקיף.
אני מעביר את שאלתך לפורום וטרינרי לתשובתו של ד"ר שרביט בעניין.
בהצלחה.
תודה רבה, אלי. אחכה לתשובה ממנו.
הווטרינר אליו פניתי הוא ווטרינר ציפורים, אך נראה שהוא לא השקיע מחשבה בבעיה של הקוקטייל. ללא ספק עדיף ליסוע עוד חצי שעה ולקבל חוות דעת מוסמכת.
הווטרינר אליו פניתי הוא ווטרינר ציפורים, אך נראה שהוא לא השקיע מחשבה בבעיה של הקוקטייל. ללא ספק עדיף ליסוע עוד חצי שעה ולקבל חוות דעת מוסמכת.
- dr.sharvit
- מענה מקצועי

- שם פרטי:: גדי שרביט
- איש קשר:
לחבר/ת הפורום שלום,
כפי שאמר אלי- אנטיביוטיקה לא נותנים במים מכיוון שתוכים שותים מעט מים, אלא במתן דרך הפה או בזריקות, רק במקרה ומדובר בתוכים רבים בכלוב ,נותנים טיפול דרך המים מכיוון שלא ניתן לטפל בכל תוכי ותוכי.
לשם בירור העניין יש לבצע בדיקה מקיפה בתוכי כולל שמיעת שקי האויר והריאות שלו בסטטוסקופ ובדיקת אופן נשימתו ומצב הסינוסים שלו.
בהרצליה נמצא מומחה לתוכים דר' עדי גאנץ או שניתן לפנות אלי באשדוד לבחירתכם.
בהצלחה,
כפי שאמר אלי- אנטיביוטיקה לא נותנים במים מכיוון שתוכים שותים מעט מים, אלא במתן דרך הפה או בזריקות, רק במקרה ומדובר בתוכים רבים בכלוב ,נותנים טיפול דרך המים מכיוון שלא ניתן לטפל בכל תוכי ותוכי.
לשם בירור העניין יש לבצע בדיקה מקיפה בתוכי כולל שמיעת שקי האויר והריאות שלו בסטטוסקופ ובדיקת אופן נשימתו ומצב הסינוסים שלו.
בהרצליה נמצא מומחה לתוכים דר' עדי גאנץ או שניתן לפנות אלי באשדוד לבחירתכם.
בהצלחה,
לקביעת תורים ומקרים דחופים:
מרפאת אנימל סנטר-מרכז מסחרי ט'-אשדוד
08-8677340, ביפר חרום 24 שעות: 1705-416666 מנוי 13565.
מרפאת אנימל סנטר-מרכז מסחרי ט'-אשדוד
08-8677340, ביפר חרום 24 שעות: 1705-416666 מנוי 13565.