ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

דחוף תוכי מדמם מהרגל

עוסק בבריאות התוכי שלנו. האפשרות לשאול שאלה ולקבל מענה מוטרינר
המתמחה בתוכים. פרסום השאלה מתבצע לאחר מענה הוטרינר. פרטים
נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
PAROTMAN
בקיעה
בקיעה

דחוף תוכי מדמם מהרגל

שליחה על ידי PAROTMAN »

אותו קנר שחשבתי שהוא חולה חזר להתנהגות רגילה אך היום שחזרתי הביתה מהבריכה גיליתי שהוא מדמם ברגל לפי דעתי הדימום כבר הפסיק אני לא יודע איך הוא נמצא אבל הוא כמעט לא עומד על הרגל והוא מכניס את הרגל לנוצות שבבטן ושם יש כתם של דם מה עושים זה דחוף מאוד
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: דחוף תוכי מדמם מהרגל

שליחה על ידי eli_lea »

דחוף מאוד - פונים לוטרינר ולא מחכים למענה.

צריך ראשית לעצור את הדימום, אפשר לעצור את הדימום עם אבקת קורנפלור או קמח .
לאחר מכן לבדוק מה המשמעות של הדימום והאם זו שריטה חתך או משהוא שמצריך טיפול אצל וטרינר.
PAROTMAN
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי PAROTMAN »

הוא כנראה נפצע ממשהו בכלוב הוא שאולי תקפה אותו ציפור מבחוץ כי הוא נמצא במיקום שכל הזמן עוברים נכנסים לשם דרורים וציפורים אחרות זה לא משנה כי הדם הפסיק לבד למרות שהוא לא מרבה להשתמש ברגל עכשיו בגלל שיש לו עכשיו פצע לפי מה שראיתי הוא איבד לא מעט דם כי הוא הכניס את הרגל לבטן והופיע שם כתם לא קטן בכלל עכשיו הוא עומד על רגל אחת אלה עם כן הוא פוחד ואז הוא משתמש בשניהן הוא אכל כבר וחזר לפעילות כמעט רגילה חוץ מזה שהוא לא עומד על הרגל כמעט
תמונה
סמל אישי של משתמש
dr.sharvit
מענה מקצועי
מענה מקצועי
שם פרטי:: גדי שרביט
איש קשר:

שליחה על ידי dr.sharvit »

נשמע שהתוכי שלך סובל ממכלול של בעיות- עשה לעצמך ולתוכי שלך טובה וקח אותו לווטרינר של תוכים לשם בדיקה מקיפה.
במקרה של דימומים פתאומיים, ניתן להניח על המקום קמח או אבקת קורנפלור ולעצור את הדימום, ניתן גם לשים אבקת סילבר ניטרט
במקרה שדימום לא עוצר צורבים את הנקודה בסיגרייה בוערת ואם זה גם לא עוזר יש לקחת אותו דחוף לווטרינר של תוכים.
יש חשים לב אם הפצע המדמם רחב ועמוק הדורש תפרים או שטחי.

בהצלחה,
לקביעת תורים ומקרים דחופים:
מרפאת אנימל סנטר-מרכז מסחרי ט'-אשדוד
08-8677340, ביפר חרום 24 שעות: 1705-416666 מנוי 13565.
PAROTMAN
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי PAROTMAN »

האמת נראה לי שכל הבעיות בגלל שהציפורניים צומחות לו לא נכון על עקום נשברות גורמות לדימום נופלות ואז התוכי ישן בעיקבותת הפציעות ברצפה למהלך יומיים עד שהוא מחלים כי עכשיו הוא בסדר רץ בכלוב שותה אוכל מתנקה עף ישן למעלה והכל
הדימום לא פתאומי זה מציפורן עקומה דנפלה לו וגם בגלל זה הוא ישן על הצרפה כי כאב לו כנראה
תמונה
שלח תגובה

חזור אל “מענה וטרנרי”