ד"ר שרביט שלום,
שלום לפני שבועיים בידיוק קיבלתי שתי קנרים אחד רגיל ואחד צופ בזמן האחרון הקנר גלוסטר נמצא על תחתית הכלוב בליילה והוא נרדם פעם אחת בתוך קערת מים שהייתה בתוך הכלוב על מנת לצנן אותו וגם הבטן שלו קיבלה אותה צורה שהייתה לתוכונית שפעם הייתה לי שהיא הייתה לפני הטלה וגילתי נקודות בזנב ולפי מה שאני יודע בחלק מהתוכים זה מסמל שהתוכי נקבה עכשיו אני לא בטוח ושהסתכלתי בתמונות של גלוסטר זכר ראיתי הבדל מהגלוסטר שלי ואני עכשיו שואל יכול להיות שלפני שהתוכי נקבה לפני הטלה או שהתוכי חולה? אני רוצה להזכיר שאין זכר בכלוב ככה שיכול להיות שהקנר עומד להטיל ביצה ריקה או שהוא סתם חולה ועם הוא חולה זה מסכן את הקנר השני ואת הקוטילית שלי שנמצאים בכלובים נפרדים אך קרובים?
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קנר חולה או קנרית לפני הטלה?
מנהל: מפקחים
Re: קנר חולה או קנרית לפני הטלה?
סליחה אני רוצה לתקן את עצמי הוא ישן בתחתית הכלוב ושהוא ישן בלילה הוא לא עומד כמו שאר התוכים אלה שוכב על תחתית הכלוב דבר שמדאיג אותי כי אלה סימני מחלה אני גם רוצה לציין שבזמן שהוא מתעוררהוא עולה חזרה לענף ומתנהג רגיל אני רוצה לשאול עם העובדה שחסות לו כמה ציפורניים זה גום להתעייפות ויש סיכוי שזאת הסיבה שהוא ישן בריצפת הכלוב?

- dr.sharvit
- מענה מקצועי

- שם פרטי:: גדי שרביט
- איש קשר:
Re: קנר חולה או קנרית לפני הטלה?
שלום,
יתכן מאוד ומדובר במחלה שעוברת על התוכי שלך , אם היא נקבה-יתכן ומדובר בביצה כלואה.
עדיף לקחת אותו לווטרינר של תוכים לשם בדיקה וקביעה האם מדובר בבעיה רפואית או לא מאשר שיהיה מאוחר מדי ולתת לתוכי למות במיוחד אם מדובר בביצה כלואה.
לעיתים גם תוכים שנראים בריאים למראית עין הנם חולים מכיוון שיצר ההשרדות שלהם עולה על עוצמת המחלה עד שלב מסוים והם מנסים לטשטש את מחלתם.
בהצלחה,
יתכן מאוד ומדובר במחלה שעוברת על התוכי שלך , אם היא נקבה-יתכן ומדובר בביצה כלואה.
עדיף לקחת אותו לווטרינר של תוכים לשם בדיקה וקביעה האם מדובר בבעיה רפואית או לא מאשר שיהיה מאוחר מדי ולתת לתוכי למות במיוחד אם מדובר בביצה כלואה.
לעיתים גם תוכים שנראים בריאים למראית עין הנם חולים מכיוון שיצר ההשרדות שלהם עולה על עוצמת המחלה עד שלב מסוים והם מנסים לטשטש את מחלתם.
בהצלחה,
לקביעת תורים ומקרים דחופים:
מרפאת אנימל סנטר-מרכז מסחרי ט'-אשדוד
08-8677340, ביפר חרום 24 שעות: 1705-416666 מנוי 13565.
מרפאת אנימל סנטר-מרכז מסחרי ט'-אשדוד
08-8677340, ביפר חרום 24 שעות: 1705-416666 מנוי 13565.