דף 1 מתוך 2

מדריך מצולם להכנת דייסה

נשלח: 26 אפריל 2010 12:05
על ידי eli_lea
השימוש בדייסה ואופן הכנתה.



כללי:

השימוש בדייסה נפוץ ביותר ובמיוחד בשנם האחרונות כשהרבה מגדלים רוצים להיות בעליו של תוכי מוחתם ומתנסים בהחתמות
תמיד ישנם שאלות ותהיות לגבי סוגי הדייסות השונים שמוצעים בשוק.
לרוב כל הפורמולות מהחברות השונות טובות , חשבו שהדייסה תהיה כזאת שתהיה נוחה לעירבוב ולא יווצרו גושים מצד אחד ומצד שני
מזינה ומתעכלת היטב. ישנם מספר חברות בארץ שהדייסות הוכיחו את עצמן ונעשה בהן שימוש יום יומי ולאורך זמן, הדייסות הן פריטי בירד
קייטי ועוד.

חשוב לדעת שאין לעבור מדייסה לדייסה באופן חד ומהיר, במעבר בין שני סוגים שונים יש לערבב בין הדייסות , בתחילה 30% מהדייסה החדשה בקודמת , לאחר יום 60% ורק לאחר מכן לעבור לשימוש מלא בדייסה החדשה.

הדייסה מכילה חומרים שונים ונוטה להחמיץ , יש לשמור את האריזה סגורה ובמקום קריר .

חימום הדייסה:
הדרך הטובה ביותר לשמור על חום הדייסה הינה ע"י טבילת הכלי עם הדייסה בכלי עם מים חמים , יש המחממים שוב את הדייסה במיקרוגל
זו דרך חימום שאפשר לעשות בה שימוש אך יש לשים לב היטב לסכנות שביצירת נקודות חמות ולוהטות בתוך הדייסה העלולים לגרום לכוויה בזפק ולנזק כבד לתוכי.

צפו בסירטון על אופן הכנת הדייסה.

http://flix.tapuz.co.il/v/watch-3598334-.html

בתאבון...

Re: מדריך מצולם להכנת דייסה

נשלח: 26 אפריל 2010 12:46
על ידי שמואל.א
טוב!
יעזור להרבה!
כמוני!

Re: מדריך מצולם להכנת דייסה

נשלח: 26 אפריל 2010 12:51
על ידי עידו
תודה אלי.. מדריך מצויין.
סתם שאלה.
אני משתמש בנוטריבירד A21
על הדייסה רשום את היחס אבל לא מובן.
רשום ככה:
age- day 2-3
volume- 1 part nutibird a21
water- 5 parts.

עכשיו לא ברור לי מה זה אומר part. כאילו עם זה כפית, כוס או כל סוג מידה אחרת.

עם זה המקום לשאלה אני יפח נושא חדש.

Re: מדריך מצולם להכנת דייסה

נשלח: 26 אפריל 2010 13:10
על ידי eli_lea
part משמעו "חלק" יחידה שאתה קובע כמה היא תהיה על פי כמות הדייסה הדרושה , יש הבדל אם אתה מאכיל תוכון או מאכיל קקדו.

למשל , כפית אבקה = חלק , 5 כפיות מים = 5 חלקים , בסך הכל היחס הוא 1:5.

Re: מדריך מצולם להכנת דייסה

נשלח: 26 אפריל 2010 13:15
על ידי עידו
תודה אלי..
עזרת רבות..

Re: מדריך מצולם להכנת דייסה

נשלח: 26 אפריל 2010 16:39
על ידי דקל
תודה רבה אלי :)

Re: מדריך מצולם להכנת דייסה

נשלח: 26 אפריל 2010 21:47
על ידי שרוןןןן
תודה רבה אלייי עזרת לי הרבה!!

Re: מדריך מצולם להכנת דייסה

נשלח: 27 אפריל 2010 10:35
על ידי שירלי87
אחלה מדריך תודה תמונה

Re: מדריך מצולם להכנת דייסה

נשלח: 05 יולי 2010 12:57
על ידי lahav123
אלי כתבתה שם שצריך לשמור את הדייסה בקירור אז אני צריך לשים אותה במקרר?

Re: מדריך מצולם להכנת דייסה

נשלח: 05 יולי 2010 13:11
על ידי eli_lea
אתה מדבר על הדייסה או האבקה להכנה? אל תבלבלו שני דברים שונים.

דייסה שהכנו ונשאר ממנה לאחר האכלת הגוזלים צריכה להיזרק, בכל האכלה מכינים דייסה חדשה וטרייה.

את שקית הדייסה או הקופסה לאחר הפתיחה יש לשמור בקירור, הדייסה יכולה להתקלקל אם היא אינה נשמרת במקום קריר
ומוצל ובקיץ זו בעייה. לכן לאחר הפתיחה יש לשים במקרר.