ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

מדריך מצולם להכנת דייסה

מאמרים שונים בנושא תזונה,מחלות,ריבוי והדרכה כללית

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
הודעות: 32614
הצטרף: 23 אוקטובר 2007 16:28
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

מדריך מצולם להכנת דייסה

שליחה על ידי eli_lea »

השימוש בדייסה ואופן הכנתה.



כללי:

השימוש בדייסה נפוץ ביותר ובמיוחד בשנם האחרונות כשהרבה מגדלים רוצים להיות בעליו של תוכי מוחתם ומתנסים בהחתמות
תמיד ישנם שאלות ותהיות לגבי סוגי הדייסות השונים שמוצעים בשוק.
לרוב כל הפורמולות מהחברות השונות טובות , חשבו שהדייסה תהיה כזאת שתהיה נוחה לעירבוב ולא יווצרו גושים מצד אחד ומצד שני
מזינה ומתעכלת היטב. ישנם מספר חברות בארץ שהדייסות הוכיחו את עצמן ונעשה בהן שימוש יום יומי ולאורך זמן, הדייסות הן פריטי בירד
קייטי ועוד.

חשוב לדעת שאין לעבור מדייסה לדייסה באופן חד ומהיר, במעבר בין שני סוגים שונים יש לערבב בין הדייסות , בתחילה 30% מהדייסה החדשה בקודמת , לאחר יום 60% ורק לאחר מכן לעבור לשימוש מלא בדייסה החדשה.

הדייסה מכילה חומרים שונים ונוטה להחמיץ , יש לשמור את האריזה סגורה ובמקום קריר .

חימום הדייסה:
הדרך הטובה ביותר לשמור על חום הדייסה הינה ע"י טבילת הכלי עם הדייסה בכלי עם מים חמים , יש המחממים שוב את הדייסה במיקרוגל
זו דרך חימום שאפשר לעשות בה שימוש אך יש לשים לב היטב לסכנות שביצירת נקודות חמות ולוהטות בתוך הדייסה העלולים לגרום לכוויה בזפק ולנזק כבד לתוכי.

צפו בסירטון על אופן הכנת הדייסה.

http://flix.tapuz.co.il/v/watch-3598334-.html

בתאבון...
סמל אישי של משתמש
שמואל.א
בקיעה
בקיעה
הודעות: 300
הצטרף: 11 נובמבר 2009 19:02
אזור מכירה: מרכז מודיעין
שם פרטי:: שמואל

Re: מדריך מצולם להכנת דייסה

שליחה על ידי שמואל.א »

טוב!
יעזור להרבה!
כמוני!
סמל אישי של משתמש
עידו
פלומה
פלומה
הודעות: 3112
הצטרף: 18 אוקטובר 2008 23:04
שם פרטי:: עידו
מיקום: אי שם בגבעות

Re: מדריך מצולם להכנת דייסה

שליחה על ידי עידו »

תודה אלי.. מדריך מצויין.
סתם שאלה.
אני משתמש בנוטריבירד A21
על הדייסה רשום את היחס אבל לא מובן.
רשום ככה:
age- day 2-3
volume- 1 part nutibird a21
water- 5 parts.

עכשיו לא ברור לי מה זה אומר part. כאילו עם זה כפית, כוס או כל סוג מידה אחרת.

עם זה המקום לשאלה אני יפח נושא חדש.
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
הודעות: 32614
הצטרף: 23 אוקטובר 2007 16:28
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: מדריך מצולם להכנת דייסה

שליחה על ידי eli_lea »

part משמעו "חלק" יחידה שאתה קובע כמה היא תהיה על פי כמות הדייסה הדרושה , יש הבדל אם אתה מאכיל תוכון או מאכיל קקדו.

למשל , כפית אבקה = חלק , 5 כפיות מים = 5 חלקים , בסך הכל היחס הוא 1:5.
סמל אישי של משתמש
עידו
פלומה
פלומה
הודעות: 3112
הצטרף: 18 אוקטובר 2008 23:04
שם פרטי:: עידו
מיקום: אי שם בגבעות

Re: מדריך מצולם להכנת דייסה

שליחה על ידי עידו »

תודה אלי..
עזרת רבות..
תמונה
סמל אישי של משתמש
דקל
ניצוי חלקי
ניצוי חלקי
הודעות: 6394
הצטרף: 10 ספטמבר 2009 11:04

Re: מדריך מצולם להכנת דייסה

שליחה על ידי דקל »

תודה רבה אלי :)
תמונה
סמל אישי של משתמש
שרוןןןן
גוזל
גוזל
הודעות: 870
הצטרף: 10 יוני 2009 21:25
שם פרטי:: יש כינוי

Re: מדריך מצולם להכנת דייסה

שליחה על ידי שרוןןןן »

תודה רבה אלייי עזרת לי הרבה!!
תמונה
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא
הודעות: 8724
הצטרף: 19 מרץ 2010 18:46

Re: מדריך מצולם להכנת דייסה

שליחה על ידי שירלי87 »

אחלה מדריך תודה תמונה
סמל אישי של משתמש
lahav123
פוקח עיניים
פוקח עיניים
הודעות: 2298
הצטרף: 21 יולי 2008 12:57
אזור מכירה: בקעת אונו
שם פרטי:: להב
מיקום: בקעת אונו

Re: מדריך מצולם להכנת דייסה

שליחה על ידי lahav123 »

אלי כתבתה שם שצריך לשמור את הדייסה בקירור אז אני צריך לשים אותה במקרר?
תמונה

_______ ~
להב (_______() ~ ~
~
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
הודעות: 32614
הצטרף: 23 אוקטובר 2007 16:28
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: מדריך מצולם להכנת דייסה

שליחה על ידי eli_lea »

אתה מדבר על הדייסה או האבקה להכנה? אל תבלבלו שני דברים שונים.

דייסה שהכנו ונשאר ממנה לאחר האכלת הגוזלים צריכה להיזרק, בכל האכלה מכינים דייסה חדשה וטרייה.

את שקית הדייסה או הקופסה לאחר הפתיחה יש לשמור בקירור, הדייסה יכולה להתקלקל אם היא אינה נשמרת במקום קריר
ומוצל ובקיץ זו בעייה. לכן לאחר הפתיחה יש לשים במקרר.
שלח תגובה

חזור אל “מאמרים ומדריכים”