דף 1 מתוך 1
ביצה כלואה
נשלח: 22 יוני 2014 11:15
על ידי מאור79
לתוכונית האנגליה היתה ביצה כלואה עד שעכשיו תפסתי אותה כי ראיתי שהיא סובלת ונוזל מהביב שלה דם אז תפסתי אותה ואיכשהו הצלחתי להוציא את הביצה עם הפינצטה הבעיה שנוזל לה דם בביב האם זה נורמלי אחרי ביצה כלואה?הביצה עכשיו בתא ההטלה שלה אבל היא לא נכנסת אליו האם היא תדגור עליה ?
Re: ביצה כלואה
נשלח: 22 יוני 2014 22:01
על ידי eli_lea
אתה מתעסק יותר מידי עם התוכים ולדעתי ללא סיבה, לפי מה קבעת שהביצה כלואה? איך הוצאת אותה עם פינצטה מבלי לפגוע
בה?
Re: ביצה כלואה
נשלח: 23 יוני 2014 10:47
על ידי מאור79
הנקבה הייתה תשושה מאוד הייתה בתחתית הכלוב נזל מהביב דם.מה חשבת שאני יכול לעשות לתת לה למות הרי זו הטלה ראשונה שלה.יש כזה כיס שבו נימצאת הביצה פשוט הוא לא ניפתח.עם הפינצטה הצלחתי יותר לפתוח אותו ולהוציא ממנו את הביצה.הנקבה גם עזרה בכך שהיא דחפה את הביצה להיכנס.פשוט הכיס הזה לא ניפתח ולכן ירד לה דם עוד לפני שתפסתי אותה.אם לא הייתי עוזר לה היא הייתה מתה.
Re: ביצה כלואה
נשלח: 23 יוני 2014 20:24
על ידי eli_lea
ביצה כלואה לא יוצאת כך ובטח שלא עם פינצטה.קח ביצה מהמקרר שים על מגבת ונסה לתפוס אותה עפ פינצטה. רק אל תשכח
לצלם בוידאו.
יתכן שירד לה דם, זה לא אומר שמדובר בביצה כלואה. זה גם לא אומר שהיא לא הייתה מטילה את הביצה בכל מקרה.
Re: ביצה כלואה
נשלח: 23 יוני 2014 22:32
על ידי ben.m
מסביב לפי הטבעת יש המון נימי דם זעירים, בזמן הטלת הביצה הנימים קרובים לבחוץ, יתכון והיא נפצעה מכך.
ניתן לראות את פי הטבעת אדום, בסרטון שלי בהוצאת הביצה:
http://youtu.be/yxbYuyjsgxQ
http://www.tukinfo.com/parrtos-articles ... D7%94.html
(משום מה המאמר לא נפתח)
Re: ביצה כלואה
נשלח: 24 יוני 2014 10:35
על ידי מאור79
שימו לב שבשניה חמישים רואים את הביצה יוצאת .אצל התוכונית האנגליה זה היה אותו הדבר רק שהביצה לא רצתה לצאת היה חור קטנקן בנימי דם ולחצתי בעדינות כדי שהביצה תצא אך הכיס הזה עם הנימי דם לא ניפתח.אז לקחתי פינצטה ולאט לאט פתחתי אותו עד שהביצה יצאה.חשוב לי לציין שירד לנקבה דם עוד לפני שתפסתי אותה.
עכשיו אני רואה שיש לה עוד ביצה בבטן נקווה שהיא תטיל אותה. ראיתי שהיא שלשלה קקי אבל הבעיה שהקקי לא נפל לרצפה אלא היה תלוי על הביב שלה עד שהוא נפל.רואים שיש לה נפיחות ושהיא צריכה להטיל עוד ביצה.אם תהיה לה הביצה כלואה מה לעשות?
Re: ביצה כלואה
נשלח: 24 יוני 2014 12:05
על ידי ben.m
איך אתה רואה שיש ביצה?! זה שנפוח לא מחייב שיש ביצה.
תוכון מטיל ביצה אחת כל יומיים.
קודם כל חשוב למנוע מצב של ביצה כלואה ע״י תזונה נכונה, סידן, מרחב תעופה...
Re: ביצה כלואה
נשלח: 24 יוני 2014 16:31
על ידי מאור79
Re: ביצה כלואה
נשלח: 24 יוני 2014 21:52
על ידי eli_lea
Re: ביצה כלואה
נשלח: 25 יוני 2014 10:48
על ידי מאור79
בכן היא הטילה אתמול עוד ביצה הבעיה שהיא הטילה אותה בעמידה על המוט שבכלוב. היא הטילה את הביצה לא בתא ההטלה למרות שהיא שהתה בו זמן מה.לצערי הביצה נישברה מהגובה ועדין אין לה ביצים מחכה לראות מחר אם הכל יעבור בשלום
