ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

המדריך להחתמת גוזל-האכלת יד למתחילים

מאמרים שונים בנושא תזונה,מחלות,ריבוי והדרכה כללית

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
הודעות: 32614
הצטרף: 23 אוקטובר 2007 16:28
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

המדריך להחתמת גוזל-האכלת יד למתחילים

שליחה על ידי eli_lea »

מדריך האכלת יד למתחילים

תחילה נסקור את הסיבות העיקריות להאכלת גוזל:
1) ההורים לא מטפלים בגוזל כנדרש
2) ההורים תולשים את נוצות הגוזלים
3) רצון להיות בעליה של ציפור מוחתמת
4) להגדיל את מספר הסבבים בכל עונה


הכלים הנדרשים לגידול הגוזל:
1)מקור חום מדוייק ואמין(במיוחד לציפורים בני יום ועד ארבעה שבועות)
2)מד חום למדידת חום האוכל
3)בחירת אמצעי האכלה (מזרק,כפית מכופפת)

4)דייסה להאכלת הגוזל(יש לבחור דייסה המתאימה לסוג וגודל הגוזל)
5)קופסה לאיכלוס הגוזל (עדיפות בתחתית לנסורת סופגת נוזלים)



זמני האכלה:
הטבלה המוצגת תיתן לך אינדיקציה לגבי זמני ההאכלה בממוצע.הטבלה מתייחסת
לגוזל מהסוג הבינוני כגון קוניור גרין צ'יק וכו'.





[RIGHT][TABLE][TR][TD]ימים 1-7[/TD][TD]כל שעתיים- ארוחה אחרונה בחצות ארוחה ראשונה בין 5-6 בבוקר [/TD][/TR][TR][TD]ימים 7-14 [/TD][TD]כל שעתיים-שלוש ארוחה אחרונה 11 בלילה ארוחה ראשונה 6 בבוקר [/TD][/TR][TR][TD]ימים 14-21 [/TD][TD]כל ארבע שעות ארוחה אחרונה 11 בלילה ארוחה ראשונה 6 בבוקר [/TD][/TR][TR][TD]ימים 21-28 [/TD][TD]כל ארבע שעות ארוחה אחרונה 11 בלילה ארוחה ראשונה 6.30 בבוקר [/TD][/TR][TR][TD]ימים 28-35 [/TD][TD]כל ארבע שעות ארוחה אחרונה 10.30 בלילה ארוחה ראשונה 6.30 בבוקר [/TD][/TR][TR][TD]ימים 35-42 [/TD][TD]כל ארבע-חמש שעות ארוחה אחרונה 10 בלילה ארוחה ראשונה 7 בבוקר [/TD][/TR][TR][TD]ימים 42-49 [/TD][TD]כל חמש שעות ארוחה אחרונה 9.30 בלילה ארוחה ראשונה 7 בבוקר [/TD][/TR][TR][TD]ימים 49-56 [/TD][TD]כל חמש-שש שעות ארוחה אחרונה 9.30 בלילה ארוחה ראשונה 7 בבוקר [/TD][/TR][TR][TD]ימים 56-63 [/TD][TD]כל שש שעות ארוחה אחרונה 9 בלילה ארוחה ראשונה 7 בבוקר [/TD][/TR][/TABLE][/RIGHT]


כללי זהב להאכלה מוצלחת:
1) שמור על איזור האכלה וכלי האוכל נקיים,רחץ ידיים טרם האכלה.
2) שמור את הגוזל בטמפרטורה המתאימה לגילו.
3) השתמש במזון טרי,לעולם אל תשתמש שוב במזון שנשאר מהאכלה קודמת.
4) האכל את הגוזל בזהירות והשתמש בתנועות האכילה שלו מעלה מטה בעת
האכלתו,האכלה מהירה עלולה לחנוק את הגוזל ולהכניס מזון לריאותיו.
5) השתמש במד טמפרטורה כדי לבחון את רמת החום של המזון המוגש.
6) הימנע מחימום המזון במיקרוגל,לעיתים נוצרים גושים קטנים שאוגרים חום ועלולים
לגרום לכוויה בפה בוושט או בזפק.
7) לעולם אין להאכיל טרם המזון מהאכלה הקודמת נגמר והזפק התרוקן.
8) קרא הוראות ע"ג האריזה של אבקת הדייסה,ערבב נוזל ודייסה ביחס שמצויין ע"
האריזה,תן לדייסה לעמוד כדקה לאחר העירבוב בדוק סמיכות שוב לפני ההאכלה.
9) אל תשכן תוכים בגילאים שונים באותה קופסה,היו מיקרים בהם גוזל גדול פגע בגוזל קטן ממנו.
10) במידה והינך חייב לשנות את סוג הדייסה שניתנה בתחילה עשה זאת בהדרגה תוך
עירבוב שני הסוגים בתחילה והעלאת מינון הדייסה החדשה במספר פעמים.



טבלת טמפרטורה ממוצעת





[RIGHT][TABLE][TR][TD]ימים 1-7 [/TD][TD]37.3 [/TD][/TR][TR][TD]ימים 7-14 [/TD][TD]35.5-36[/TD][/TR][TR][TD]ימים 14-21 [/TD][TD]34[/TD][/TR][TR][TD]ימים 21-28 [/TD][TD]32-33[/TD][/TR][TR][TD]ימים 28-29 [/TD][TD]29-31[/TD][/TR][TR][TD]ימים 35-42 [/TD][TD]26-28[/TD][/TR][TR][TD]ימים 42-49 [/TD][TD]25-26[/TD][/TR][TR][TD]ימים 49-56 [/TD][TD]24-25[/TD][/TR][TR][TD]ימים 56-63 [/TD][TD]טמפרטורת חדר-23-24 מעלות [/TD][/TR][/TABLE][/RIGHT]



הערה חשובה:
דאג באופן קבוע לכלי עם מים בעל שטח פנים רחב להרטבת האויר היבש,ללא לחות הגוזל

עלול להתייבש מהחום.

שאלות נפוצות שנשאלות:
שאלה:מה צריכה להיות טמפרטורת האוכל?

תשובה: 40-42 מעלות צלזיוס.
שאלה:כיצד אני יודע האם לגוזל נוח בטמפרטורה שקבעתי?
תשובה:אם הציפור מתנשפת חם לה,אם רגליה קרות קר לה.
שאלה:ראיתי קופסאות של מים בתוך האומנת,למה הם מיועדים?
תשובה:החום באומנת הינו חום יבש הקופסאות מיועדות ליצור לחות באויר על מנת שהגוזל לא יתייבש.
שאלה:מה אומר המשפט "האטה בזפק"?
תשובה:האטה בזפק פירושה שהמזון לא מתעכל ונשאר בזפק,הסיבות יכולות להיות שונות
כגון:שינוי פתאומי של המזון המוגש,אוכל בסמיכות גבוהה מידיי לגילו של הגוזל,זיהומים
של בקטריות נבגיים,או האכלה במזון קר מידיי.
שאלה:מה עלי לעשות כאשר אני מגיע להאכיל את הגוזל ומוצא שעדיין הזפק לא התרוקן?
תשובה:ישנה אפשרות לערבב מים עם דבש טהור בכמות קטנה ולהמתין ולראות האם ישנו
שיפור,במידה ולא יש לגשת לויטרינר,בעלי ניסיון יכולים להשתמש במקרה זה במאמר בלינק

המצורף http://tukinfo.com/viewtopic.php?f=22&t=1432

לרוב תופעות אלו אינן קורות,איכות המזון כיום מעולה והמיקרים מועטים.
שאלה:מהם גזים בזפק?
תשובה:גזים בזפק נראים כבלון שנוצר ע"י חיידקים,זה נובע מאוכל לא נקי,כלי האכלה לא
נקיים,או סביבה לא נקייה,בדרך כלל מיקרים אלו הינם קטלניים לציפורים צעירות.
שאלה:מהו הגיל המומלץ להאכלת יד?
תשובה:השלב המומלץ למתחילים הינו מיד עם התחלת הניצוי.
שאלה:אזוהי הציפור הטובה ביותר להתנסות בהאכלת יד?
תשובה:קוקטייל,דררה,לורי קשת.
שאלה:מדוע הגוזל שלי מוציא את המזון ואינו יכול להוריד את המזון לזפק?
תשובה:האוכל קר מידיי,או שהזפק מלא מידיי.
שאלה:מדוע הגוזל שלי מקיא?
תשובה:הגוזל הואכל הרבה מידיי או מהר מידיי או שהוא סובל מזיהום נבגי של בקטריות.
שאלה:איך אני יודע שהגוזל מלא באוכל לאחר האכלה?
תשובה:הזפק צריך להיות בצורת כד נחמד צריך להראות שיש אוכל התחושה בנגיעה היא
כשל ספוג,בנוסף צריכות להופיע בועות קטנות בכל צד של הצוואר כשאתה רואה בועות
אלא הגוזל אכל מספיק.
שאלה:מה הבועות המופיעות בצידי הצוואר לאחר ההאכלה?
תשובה:כשבזפק מתמלא באופן נורמאלי האויר בזפק עולה למעלה ונראה ככיסי אויר בולטים.

האכלת גוזלים מיומם הראשון.
מדריך כללי למאכיל גוזל מיומו הראשון,מומלץ קודם לכן להתנסות בהאכלת גוזל גדול יותר
על מנת לרכוש ניסיון.

גוזל בין יומו חייב טמפרטורה אחידה ויציבה של 37 מעלות ובנוסף לחות.

להאכלת גוזל בין יומו אפשר להשתמש להאכלה במזרק קטן בעל פיה דקה ומוארכת
ואפשר להשתמש במזלפים.

לאחר בקיעת הגוזל נקה את איזור הטבור למניעת זיהום,עדיף באבקה אנטיביוטית שאפשר
להשיגה אצל הוטרינר שלך.

אין לעזור לגוזל לבקוע ללא ניסיון מקדים.

אל תאכיל את הגוזל למשך 6-8 שעות ראשונות,זאת על מנת לתת לו לספוג את יתר
החלמון ממנו אכל הגוזל בעת שהותו בביצה.

שתי ההאכלות הראשונות צריכות להיות מורכבות מחלק אחד אוכל ושישה חלקים
נוזל,טמפרטורת ההאכלה מאוד חשובה וצריכה להיות 42 מעלות,זכור האוכל לא צריך
להיות סמיך עליו להיות מימי.

האכל הגוזל במרווחי זמן של בין שעה לשעתיים אך דאג תמיד לפני ההאכלה הבאה שהזפק התרוקן.

דאג לניקיונם של הכלים המשמשים להאכלה,רחץ היטב עם סבון ושטוף היטב לאחר כל
האכלה,אם באפשרותך עקר כלים אלו,דאג לניקוי של סביבת הגוזל ושמירה על סטריליות
ככל שניתן. האכלה בכמויות נכונות של אוכל על פי גיל הציפור חשובה ביותר,כמות המזון צריכה להיות
שווה ערך ל10% - 12% ממשקל הגוף של הגוזל.

שאלה:כיצד אדע מתי הגיע הזמן לגמול את הגוזל?
תשובה:הגוזל יתחיל לשחק עם האוכל זהו סימן שהציפור מוכן להיגמל הגמילה אם תסתכל
בכנפיו של הגוזל המתפתח אתה תראה דם במוטות הנוצות המתפתחים והם עדיין מכוסים
באופן חלקי בפלומה,כאשר אין דם כהה במוטות הנוצה ואין שעווה כהה המקיפה את
הנוצות אז הגוזל מוכן להתחיל ולהגמל. לוריקיט למשל נגמל לפני השלב הזה, הם
לומדים לאכול מגיל צעיר אך עדיין נהנים מדייסה חמה מידיי פעם,אך כמובן שגם תלוי
בציפור עצמה לעומת הלוריקיט הקוקטייל קשה יותר לגמילה.


גמילת התוכי.
פזר אוכל בחלקים שונים של הכלוב או במקום בו קל לצפור לראות ולגשת.כופתיות,

תערובת דוחן, תפוחי עץ, תפוזים וירקות.בתחילה הגוזל לוקח מידיי פעם ומכרסם
אבל לא אוכל הרבה בכלל,אבל אט אט הוא יואכל יותר ויותר.הגוזל עדיין יבקש ממך
להאכילו תן את הדעת לכך שאתה תצטרך להאכילו עדיין 3 פעמים ביום בנקודה הזאת.
כאשר הגוזל אוכל מעט אך מתמיד אתה יכול להוריד ארוחה נוספת לשתי ארוחות
ביום.האוכל המושרה ונבטי זרעים יכולים לעזור להם להבין כיצד לאכול זרעים.אפשר
להשתמש ככוח עזר בגמילה בתוכי בוגר יותר,הגוזלים יראו אותו אוכל יחקו את התנהגותו ויאכלו.


בועת אויר בזפק לאחר האכלה-זפק מלא בית הגידול של אלי לאה
אויר.JPG




האכלת גוזל בן יומו
שגיא האכלת גוזל.jpg


האכלת גוזל מכפית מכופפת
מכפית מכופפת.jpg


האכלת גוזל בן יום - בית הגידול של אלי לאה
http://www.youtube.com/watch?v=KIGRpAqq_s4



האכלת גוזל בן שלושה ימים - בית הגידול של אלי לאה
http://www.youtube.com/watch?v=ZUj63lfc4qw


האכלת גוזל ממזרק שלושה שבועות - בית הגידול של אלי לאה
http://www.youtube.com/watch?v=S9daLDJo22E




הכנת דייסה בית הגידול של אלי לאה
http://www.youtube.com/watch?v=guJtsRl_cBw




בהצלחה.

אין להעתיק או לפרסם מאמר זה ללא רשות המפרסם

נכתב ע"י: Eli_lea ובתוספת חומר שנכתב ע"י Kellie Stewart
אביe
גוזל
גוזל
הודעות: 1030
הצטרף: 24 נובמבר 2007 19:57

שליחה על ידי אביe »

כל הכבוד
באמת מאמר טוב
סמל אישי של משתמש
Niv
פלומה
פלומה
הודעות: 3743
הצטרף: 25 אוקטובר 2007 16:31

שליחה על ידי Niv »

ממש יפה!
תודה רבה רבה אלי!
ינאי
ביצה
ביצה
הודעות: 1
הצטרף: 01 אפריל 2008 20:13

Re: המדריך להחתמת גוזל-האכלת יד למתחילים

שליחה על ידי ינאי »

הי..
איפה קונים את הדייסה המיוחדת לגוזלים?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
הודעות: 32614
הצטרף: 23 אוקטובר 2007 16:28
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: המדריך להחתמת גוזל-האכלת יד למתחילים

שליחה על ידי eli_lea »

או מחנויות מזון לבעלי חיים (יקר יחסית)או ממגדלים,בכל אופן אתה צריך להתאים את סוג הדייסה לסוג הגוזל.
ליאור
בקיעה
בקיעה
הודעות: 228
הצטרף: 01 פברואר 2008 00:12

Re: המדריך להחתמת גוזל-האכלת יד למתחילים

שליחה על ידי ליאור »

אלי מאמר מדויר ומפורט מאוד !
אני בטוח שהרבה מגדלים החכימו מקריאתו !
sigalhb
ביצה
ביצה
הודעות: 21
הצטרף: 11 אוגוסט 2009 09:31
שם פרטי:: סיגל

Re: המדריך להחתמת גוזל-האכלת יד למתחילים

שליחה על ידי sigalhb »

היי אלי, פעם ראשונה שאני באתר, סחתיין על המאמר . השכלתי!!
תודה ויום טוב
סיגל
סמל אישי של משתמש
שמואל.א
בקיעה
בקיעה
הודעות: 300
הצטרף: 11 נובמבר 2009 19:02
אזור מכירה: מרכז מודיעין
שם פרטי:: שמואל

Re: המדריך להחתמת גוזל-האכלת יד למתחילים

שליחה על ידי שמואל.א »

מטורף!
רק איך אידה באיזה גיל להוציא גוזלי תוכונים?
ובאיזה כמות להאכילם?
ש.א
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
הודעות: 32614
הצטרף: 23 אוקטובר 2007 16:28
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: המדריך להחתמת גוזל-האכלת יד למתחילים

שליחה על ידי eli_lea »

שמואל תשאל את כל השאלות בנושא בפורום המתאים "פורום מגדלים" ותקבל מענה .
YanivL
ביצה
ביצה
הודעות: 32
הצטרף: 22 אוגוסט 2008 01:29

Re: המדריך להחתמת גוזל-האכלת יד למתחילים

שליחה על ידי YanivL »

שלום רב,

האם יש בידך טבלת טמפרטורות באומנת , כמויות מזון וזמני האכלה המתאימים לגידול גוזלי ארה גרווין ווינג?

תודה,
יניב.
שלח תגובה

חזור אל “מאמרים ומדריכים”